The Better Effect
EEN BREDERE KIJK OP DUURZAAMHEID

EEN NIEUWE GENERATIE STELT NIEUWE EISEN AAN DE DUURZAAMHEIDSINSPANNINGEN VAN BEDRIJVEN

"Meer en meer mensen willen duurzame keuzes maken. Daarom moeten wij het voor hen gemakkelijker maken om te kiezen. Wij leveren duidelijke duurzaamheidsinspanningen binnen zes verschillende domeinen waarvan wij weten dat ze een beter effect geven."

Johanna Ljunggren, Kinnarps Sustainability Manager

THE BETTER EFFECT: DOMEINEN

GRONDSTOFFEN EN HULPBRONNEN

De juiste grondstoffen gebruiken en hulpbronnen beheren is gewoon gezond verstand. Dit is van essentieel belang voor een duurzaam bedrijf en een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze materialen en kiezen geen grondstoffen of productiemethoden die het milieu onnodig belasten.

DOELSTELLING

Tegen 2020 zal al het onbewerkte hout afkomstig zijn van bossen met het FSC®-keurmerk of van door derde partijen gecertificeerde bronnen.

VERANTWOORD OF
GECONTROLEERD HOUT
96%

Uitstoot van
kooldioxide
-27%

KLIMAAT

Met onze eigen 'blauwe vrachtwagens' hebben we een unieke kans om de CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij ons slimme laadconcept krijgen we veel meer in onze vrachtwagens. Terwijl anderen drie opleggers nodig hebben, hebben wij genoeg aan twee. Bovendien kunnen we kiezen welke brandstof we voor het transport gebruiken. Nu streven we ernaar om klimaatneutraal te worden

DOELSTELLING

Tegen 2020 willen we de uitstoot met 35% verlagen in vergelijking met 2014

PURE MATERIALEN

Onze meubels komen terecht in omgevingen waar kinderen en volwassenen een groot deel van hun leven doorbrengen. Daarom vinden we het vanzelfsprekend dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten die de gezondheid of het vermogen om goed te werken in gevaar brengen.

DOELSTELLING

Tegen 2020 zal de VOS-uitstoot in onze eigen productievestigingen zijn gedaald met 50% tegenover het basisjaar 2015.

Verbruik van
oplosmiddelen
-46%

Aankopen met
laag risico
of audit
99%

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

De wereld is onrechtvaardig. Wij hebben echter de kans om ervoor te zorgen dat de mensen die onze producten helpen vervaardigen dit in de beste arbeidsomstandigheden kunnen doen. Dit geldt zowel voor onszelf als voor onze leveranciers.

DOELSTELLING

Tegen 2020 zal 100% van het aankoopvolume met een hoog risico gecontroleerd zijn door middel van een audit.

HERGEBRUIK

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat u een sofa opnieuw kunt bekleden of een versleten bovenblad kunt vervangen. Dit was echter niet altijd het geval in de meubelindustrie. Door circulaire diensten aan te bieden en nieuwe circulaire bedrijfsmodellen te ontwikkelen, helpen wij onze klanten om hulpbronnen te beheren.

DOELSTELLING

Tegen 2020 zal 35% van het afval uit onze activiteiten worden gerecycleerd. Op lange termijn wordt er geen afval meer naar de stortplaats gebracht.

 

Aandeel van
materiaal dat
wordt gerecycleerd
28%

Zit de hele
dag lang
21%

ERGONOMIE

Stressgerelateerde ziekten en RSI-klachten op de werkvloer zijn een toenemend probleem voor de maatschappij. Zittend werk verhoogt tevens het risico op hart- en vaatziekten en beroertes. Toch zegt 21% van onze klanten dat zij de hele dag zittend werk verrichten. Wij willen hier verandering in brengen.

GEZONDERE WERKNEMERS. Ergonomische oplossingen zorgen voor alertere en creatievere werknemers, en dragen bij tot minder gezondheidsproblemen en ziekteverzuim.

AANTREKKELIJKE WERKGEVERS. Een inspirerende en gezonde werkomgeving versterkt het merk van het bedrijf en maakt het makkelijker om nieuw talent aan te trekken.

MEER WELZIJN. Goede ergonomie is bepalend voor het succes van een activity-based kantoor. Als de werknemers zich thuis voelen, de werkplekken gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun behoeften en zelf kunnen beslissen wanneer ze een gezellig babbeltje willen maken of zich willen concentreren op individueel werk, zullen het welzijn en de productiviteit toenemen.

 

ONTDEK ONS DUURZAAMHEIDSRAPPORT

Praten over wat u wilt doen is één ding. Maar het ook echt doen is nog wat anders. Bij Kinnarps hebben we gekozen voor volledige transparantie op het vlak van ons werk rond duurzaamheid. We vertellen zowel het goede als het slechte nieuws. Dat is de manier om beter te worden. Lees alles over de recente gebeurtenissen in ons nieuw duurzaamheidsrapport.

Download het hier

EEN WAARDEKETEN DIE UNIEK IS IN DE INDUSTRIE

De bedrijven van de Kinnarps Groep hebben een gedeelde waardeketen die het werk rond duurzaamheid vereenvoudigt voor onze klanten en samenwerkingspartners. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen met een beter effect. Waar anderen een stoel of een bureau zien, zien wij eindeloze manieren om verandering teweeg te brengen. Verandering die een positieve invloed heeft op u, uw werknemers en de samenleving. Tegelijkertijd geven we de natuur een betere kans om haar rol te vervullen.

1. DESIGN

Van op de tekentafel ontwerpen we producten die ergonomisch zijn, met een design dat rekening houdt met iedereen - en iedereen omvat. We creëren producten die flexibel zijn en aangepast kunnen worden aan de mensen die ze gebruiken. We zorgen ervoor dat de verschillende materialen van onze producten makkelijk kunnen worden gescheiden voor recyclage. We stellen hoge eisen aan de materialen die we gebruiken wanneer we onze producten produceren en verzekeren een minimale impact op het milieu.

2. RUWE GRONDSTOFFEN

Het Kinnarps Evaluation System is een instrument dat wij hebben ontwikkeld om systematisch informatie over de milieuprestatie van de materialen die wij inkopen op te vragen en te verwerken. Het stelt ons in staat beter controle te houden over de inhoud van onze producten. We gebruiken ofwel gecertificeerd hout ofwel hout dat we aan een risicobeoordeling hebben onderworpen en waarvan we de herkomst hebben gecontroleerd. Veel van onze stoffen zijn gecertificeerd op basis van hun milieukenmerken. We gebruiken zoveel mogelijk gerecycleerd metaal, waarbij we rekening houden met beschikbaarheid en kwaliteitseisen. We vervaardigen ook onze eigen vulling in onze productievestiging in Skillingaryd, zodat we de volledige controle over het materiaal hebben.

3. PRODUCTIE

We vermijden in al onze productieprocessen stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en kiezen waar mogelijk alternatieve oplossingen. We hebben een audit op het gebied van ethisch ondernemen, de zogenaamde SMETA, ondergaan, en een uitstekende score behaald. Dat bewijst dat we aan hoge sociale eisen voldoen. We hebben een klachtensysteem ingevoerd, zodat werknemers eventuele problemen kunnen communiceren. We eisen ook van onze leveranciers dat zij zich aan onze gedragscode houden.

4. VERKOOP

Wij bouwen voort op onze jarenlange ervaring en uitgebreide knowhow om een goede werkomgeving tot stand te brengen. In overleg met de klant stellen we met behulp van de Kinnarps Next OfficeTM analysetool een activity based oplossing voor die aan zijn specifieke behoeften voldoet. Meerdere van onze dealers zijn ISO-gecertificeerd en zetten zich structureel in om de kwaliteit te verhogen en de milieu-impact te reduceren. Een van de voorbeelden is de overstap naar energiezuinige verlichting in veel van onze showrooms.

5. TRANSPORT

We beschikken over ons eigen geoptimaliseerd transportsysteem met een zeer hoge laadefficiëntie: meer dan 90 procent. In plaats van wegwerpverpakkingen gebruiken we dekens om onze producten te verpakken. We brengen die dekens mee terug en gebruiken ze opnieuw. Zo besparen wij en onze klanten elke dag 6,5 ton verpakkingsmateriaal. Op de terugweg naar de fabrieken vullen we onze vrachtwagens met materiaal van onze leveranciers. We hebben geïnvesteerd in nieuwe, schonere voertuigen en rijden voornamelijk op biodiesel om onze impact op het klimaat zo laag mogelijk te houden.

6. GEBRUIK

Wij creëren oplossingen voor inclusief interieurontwerp op basis van de reële behoeften van mensen. Met het Kinnarps Next OfficeTM-concept hebben de medewerkers de mogelijkheid om te wisselen tussen verschillende ergonomisch correcte omgevingen die inspirerend en efficiënt zijn voor verschillende taken. Door geluidsabsorberende panelen te gebruiken, creëren we goede akoestische omgevingen die stress verminderen en het welzijn op het werk verhogen. Bovendien vergelijken we de akoestische eigenschappen van verschillende producten. We hanteren strenge eisen voor ons materiaal en vermijden onnodige chemicaliën om zo bij te dragen aan een gezonde binnenlucht.

7. HERGEBRUIK

Als onderdeel van een opdracht die wij voor onze klanten uitvoeren, kunnen wij een inventarislijst van bestaand meubilair opmaken en vaststellen welke producten in het nieuwe interieurontwerp kunnen worden hergebruikt. Sommige producten kunnen eenvoudig worden vernieuwd of herbekleed – bijvoorbeeld door bovenbladen, zittingen of de bekleding van een sofa te vervangen. Voor producten waarbij hergebruik of renovatie niet mogelijk is, proberen wij zoveel mogelijk materiaal te sorteren en recycleren.

BEREIK UW DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN MET THE BETTER EFFECT INDEX

The Better Effect Index is de eerste uitgebreide tool voor iedereen die duurzame keuzes wil maken op het vlak van interieurontwerp. De index geeft een score aan de producten van Kinnarps in zes belangrijke duurzaamheidsaspecten en toont het mogelijke effect.

Lees meer

ENKELE VAN ONZE CERTIFICATEN & LABELS: