kiezen voor kinnarps is de start van een positieve kettingreactie, waarbij pure materialen, inclusief design en een verantwoorde productie leiden tot kwalitatieve producten en een gelukkigere planeet.

we noemen het: THE BETTER EFFECT.

The better effect

beter investeren leidt tot betere resultaten

Wanneer we jou en jouw organisatie helpen slagen, geven we de maatschappij en de natuur een betere kans om hetzelfde te doen. We nemen onze  verantwoordelijkheid voor het hele proces. Van de grondstoffen tot de manier waarop we onze producten ontwerpen en produceren. Samen vinden we oplossingen met het best mogelijke effect.

Wanneer je voor Kinnarps kiest, word je een essentieel onderdeel van deze kettingreactie. Kiezen voor kwaliteitsproducten, gekenmerkt door vakmanschap, samenwerking en ergonomie, betekent kiezen voor een gezonder, gelukkiger en productiever team. Het staat ook voor een succesvollere en duurzamere onderneming.

Kort samengevat: THE BETTER EFFECT.

Ontdek ons nieuwe Duurzaamheidsrapport.


Wil je een exemplaar?

Download het hier.

Downloads

Kinnarps België
ENKELE VAN ONZE CERTIFICATEN & LABELS:

THE BETTER EFFECT WAARDEKETEN: UNIEK IN DE SECTOR

1. Design

Van op de tekentafel ontwerpen we producten die ergonomisch zijn, met een design dat rekening houdt met iedereen - en iedereen omvat. We creëren producten die flexibel zijn en aangepast kunnen worden aan de mensen die ze gebruiken. We zorgen ervoor dat de verschillende materialen van onze producten makkelijk kunnen worden gescheiden voor recyclage. We stellen hoge eisen aan de materialen die we gebruiken wanneer we onze producten produceren en verzekeren een minimale impact op het milieu.

Effect:

Met ergonomische producten die aangepast kunnen worden, creëren we inclusieve werkomgevingen waar iedereen zich goed voelt. Producten die langer gebruikt kunnen worden, hebben een lagere impact op het milieu.

50%

GERECYCLEERD MATERIAAL (STOFRESTEN EN pet-kunststof) in ons re:fill materiaaL

2. Ruwe grondstoffen

Het Kinnarps Evaluation System is een instrument dat wij hebben ontwikkeld om systematisch informatie over de milieuprestatie van de materialen die wij inkopen op te vragen en te verwerken. Het stelt ons in staat beter controle te houden over de inhoud van onze producten. We gebruiken ofwel gecertificeerd hout ofwel hout dat we aan een risicobeoordeling hebben onderworpen en waarvan we de herkomst hebben gecontroleerd. Veel van onze stoffen zijn gecertificeerd op basis van hun milieukenmerken. We gebruiken zoveel mogelijk gerecycleerd metaal, waarbij we rekening houden met beschikbaarheid en kwaliteitseisen. We vervaardigen ook onze eigen vulling in onze productievestiging in Skillingaryd, zodat we de volledige controle over het materiaal hebben.

 

Effect:

Producten die van pure materialen zijn gemaakt, dragen bij aan een gezondere binnenlucht, duurzame bossen en een beter beheer van de grondstoffen op aarde. We worden zodoende onderdeel van de duurzame toeleveringsketen van de klant.

92%

VERANTWOORD HOUT

92%

verantwoord of gecontroleerd hout (FSC, FSC CW, PEFC)

60-90%

gerecycleerd aluminium

2 op 3

stoffen in onze collectie met een EU ecolabel of Oeko-tex label

2008

WE STARTen met de productie van onze eigen vulling

2008

we hanteren uitgebreide inkoopvereisten

41%

minder solventen gebruikt sinds 2012

3. ProductiE

We vermijden in al onze productieprocessen stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en kiezen waar mogelijk alternatieve oplossingen. We hebben een audit op het gebied van ethisch ondernemen, de zogenaamde SMETA, ondergaan, en een uitstekende score behaald. Dat bewijst dat we aan hoge sociale eisen voldoen. We hebben een klachtensysteem ingevoerd, zodat werknemers eventuele problemen kunnen communiceren. We eisen ook van onze leveranciers dat zij zich aan onze gedragscode houden.

Effect:

We nemen de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze producten in de hele keten op een eerlijke en verantwoorde manier worden vervaardigd. We worden zodoende onderdeel van de duurzame toeleveringsketen van de klant. Door onnodige chemicaliën in het productieproces te vermijden, brengen we een gezondere werkomgeving tot stand, niet alleen voor de medewerkers van onze eigen fabrieken, maar ook voor onze klanten.

98%

VAN ONZE LEVERANCIERS MET EEN HOOG RISICOPROFIEL HEBBEN EEN AUDIT ONDERGAAN

Heb je vragen over The Better Effect of ons werk rond duurzaamheid?

Contacteer ons

4. verkoop

Wij bouwen voort op onze jarenlange ervaring en uitgebreide knowhow om een goede werkomgeving tot stand te brengen. In overleg met de klant stellen we met behulp van de Kinnarps Next OfficeTM analysetool een activity based oplossing voor die aan zijn specifieke behoeften voldoet. Meerdere van onze dealers zijn ISO-gecertificeerd en zetten zich structureel in om de kwaliteit te verhogen en de milieu-impact te reduceren. Een van de voorbeelden is de overstap naar energiezuinige verlichting in veel van onze showrooms.

Effect:

Elke werkomgeving is uniek. Met de behoeften van de organisatie en de medewerkers als uitgangspunt kunnen wij de ideale oplossing voor uw werkomgeving creëren.

34%

VAN ONZE KLANTEN ZIEN KINNARPS ALS EEN PIONIER OP HET GEBIED VAN DUURZAME ONTWIKKELING

5. transport

We beschikken over ons eigen geoptimaliseerd transportsysteem met een zeer hoge laadefficiëntie: meer dan 90 procent. In plaats van wegwerpverpakkingen gebruiken we dekens om onze producten te verpakken. We brengen die dekens mee terug en gebruiken ze opnieuw. Zo besparen wij en onze klanten elke dag 6,5 ton verpakkingsmateriaal. Op de terugweg naar de fabrieken vullen we onze vrachtwagens met materiaal van onze leveranciers. We hebben geïnvesteerd in nieuwe, schonere voertuigen en rijden voornamelijk op biodiesel om onze impact op het klimaat zo laag mogelijk te houden.

Effect:

We garanderen klimaatvriendelijk transport en goede, deskundige service, en u vermijdt verpakkingsafval.

18%

Minder uitstoot van koolstofdioxide sinds 2013 

6. gebruik

Wij creëren oplossingen voor inclusief interieurontwerp op basis van de reële behoeften van mensen. Met het Kinnarps Next OfficeTM-concept hebben de medewerkers de mogelijkheid om te wisselen tussen verschillende ergonomisch correcte omgevingen die inspirerend en efficiënt zijn voor verschillende taken. Door geluidsabsorberende panelen te gebruiken, creëren we goede akoestische omgevingen die stress verminderen en het welzijn op het werk verhogen. Bovendien vergelijken we de akoestische eigenschappen van verschillende producten. We hanteren strenge eisen voor ons materiaal en vermijden onnodige chemicaliën om zo bij te dragen aan een gezonde binnenlucht.

Effect:

Wij creëren flexibele oplossingen voor de meest uiteenlopende behoeften, zodat iedereen over de omstandigheden beschikt die nodig zijn om productief of creatief te zijn. Met pure materialen en goede ergonomie dragen we bij aan een goede, gezonde werkdag.

89%

tevreden en terugkerende klanten. 78% zou ons aan een vriend aanbevelen.

7. hergebruik

Als onderdeel van een opdracht die wij voor onze klanten uitvoeren, kunnen wij een inventarislijst van bestaand meubilair opmaken en vaststellen welke producten in het nieuwe interieurontwerp kunnen worden hergebruikt. Sommige producten kunnen eenvoudig worden vernieuwd of herbekleed – bijvoorbeeld door bovenbladen, zittingen of de bekleding van een sofa te vervangen. Voor producten waarbij hergebruik of renovatie niet mogelijk is, proberen wij zoveel mogelijk materiaal te sorteren en recycleren.

Effect:

Goed meubilair moet niet op de afvalberg belanden. Door een product te hergebruiken, te herbekleden of te renoveren, verlengen we de levensduur. Dit bespaart hulpbronnen, zowel voor de klant als voor de natuur.

96%

VAN ONS RESTMATERIAAL IS BESTEMD VOOR RECYCLAGE OF ENERGIEPRODUCTIE.

We zijn er voor jou.
Van begin tot het einde.

Op zoek naar een specifiek product? Interesse om een oplossing aan te passen aan je individuele noden? Of gewoon gebeten om meer te leren over ons aanbod? Neem contact op met ons - we zijn er voor jou!