Design met een doel

Hoe we meer creëren dan gewoon meubilair

De designfilosofie van Kinnarps is diep geworteld in ons DNA sinds de oprichting van het bedrijf in 1942. Wij ontwikkelen meubilair en interieuroplossingen die het leven van mensen positief beïnvloeden. De kern van deze filosofie is een naadloos samenspel van esthetiek, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid. Er is altijd een bewuste richting, iets groters dat op het spel staat, waarbij alles uit de behoeften en dromen van de gebruiker ontspringt. Design met een doel blijft onze belangrijkste drijfveer – voor u en voor de toekomstige generaties.

80 jaar innovatief design

De sweet spot ontstaat wanneer 80 jaar ervaring en expertise worden verweven met nieuwsgierigheid en out of the box denken. Het resultaat is tijdloos, eerlijk en weloverwogen tot in het kleinste detail, van hoe een meubelstuk wordt gemaakt en eruitziet tot hoe en waar het wordt gebruikt. We begrijpen de behoeften van de mens en de meest geschikte materialen, evenals hoe we volledige ergonomie kunnen creëren. Kortom, ons meubilair en onze oplossingen ondersteunen welzijn en succes. Onze designfilosofie stelt mensen vooral in staat om open te bloeien en hun volledige potentieel te bereiken.

"Ons meubilair is ontworpen om lang mee te gaan, zowel visueel als functioneel. Tijdloos design noemen we dit."

Jenny Hörberg, Global Range and Design Director

Design dat u ondersteunt

Een mooi meubelstuk moet een lust voor het oog zijn, maar een deel van de schoonheid ligt ook in de functionaliteit en intuïtieve functies. Op het eerste gezicht bent u verwonderd hoe aantrekkelijk het is, maar het volgende moment beseft u hoe het interieurontwerp er is om het leven voor u gemakkelijker te maken. Hoe het belooft om samen met u te evolueren, te veranderen en te groeien om voortdurend aan uw behoeften te voldoen. Het is gemakkelijk te begrijpen, handig, ergonomisch en ondersteunend. En ondertussen is het uitnodigend, verwelkomend en maakt het verschillende activiteiten mogelijk met behulp van de functies, het ontwerp en de plaatsing.

Als je alles tot in het kleinste detail zorgvuldig overweegt en nooit toegevingen doet bij de keuze van materialen, kwaliteit en functionaliteit, zal het geheel altijd groter zijn dan de som van de onderdelen. Daarom zijn de details zo belangrijk voor ons. In veel gevallen zijn onze details gepatenteerd, om het gebruik van onze meubels op de lange termijn makkelijker en duurzamer te maken. Sommige details zijn onzichtbaar, andere zijn opvallende kenmerken. Tijdens ons traject van concept tot eindproduct krijgen we hulp van klanten, gebruikers, architecten en andere experts om iets te creëren dat voldoet aan echte behoeften en waarde toevoegt aan het dagelijks leven.

Holistisch design

Inclusief design

Een goed design is de essentie van alle positieve kwaliteiten die mensen associëren met het meubilair van Kinnarps. Alles begint bij de gebruiker. Een sterke focus op de gebruiker leidt tot een betere toegankelijkheid. Dat resulteert op zijn beurt in een betere inclusie. Hoe meer gebruikers zich betrokken voelen, hoe groter het voordeel voor zowel het individu als de organisatie. Ons design is ook eerlijk. Dat betekent dat we de kenmerken van het meubelstuk vaak een aandachtspunt maken in plaats van ze te verbergen. Wanneer mensen instinctief begrijpen hoe iets werkt, kunnen ze zich in plaats daarvan concentreren op de taak in kwestie.

Ons design wordt vanaf het begin zorgvuldig overwogen, zodat onze meubelen lang meegaan bij u of de volgende gebruiker. Daarom zijn onze meubels klaar om in de toekomst te worden bijgewerkt, vernieuwd en aangepast. Een oplossing op basis van hoge kwaliteit, grote flexibiliteit en bewuste keuzes is ook automatisch goed voor zowel mens als planeet. Trends komen en gaan, maar stijl blijft. Uiteindelijk doen we dat ook. Wij ontwerpen meubels die blijvende voordelen bieden. Dit is tijdloos en duurzaam design in zijn puurste vorm.

Duurzaam design

De juiste lay-out en functionele workflows

Onze designfilosofie omvat meer dan alleen meubilair. Dit betekent dat we voor elk uniek project de beste totaaloplossing en lay-out ontwerpen. Op basis van specifieke klantbehoeften zorgen we ervoor dat je interieuroplossing niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar je werkdag ook soepeler doet verlopen. Het gaat erom verschillende ruimtes in verhouding tot elkaar te ontwerpen en efficiënt te plaatsen en rekening te houden met zones met verschillende focusniveaus. Dit schept de omstandigheden voor welzijn, efficiëntie en productiviteit. Een ruimte die is geoptimaliseerd en afgestemd op de organisatie, waar mensen de beste omstandigheden hebben om hun werktaken op de best mogelijke manier uit te voeren.

We hebben de fysieke omgeving onderverdeeld in verschillende soorten activiteitenruimtes om  diverse activiteiten mogelijk te maken en om te inspireren hoe de omgeving kan worden ontworpen om je activiteiten het best te ondersteunen. Ontdek hier de meest voorkomende ruimtes voor kantoren, scholen en de gezondheidszorg.

We hebben de analysetools Next Office®, Next Education® en Next Care® ontwikkeld om je te ondersteunen bij de creatie van van je nieuwe werkomgeving. Ze verzamelen waardevolle kennis en gegevens en brengen je behoeften en werkwijzen grondig in kaart.

 

Verschillende ruimtes die jouw dag ondersteunen

Design dat positieve waarden creëert

Vibe opzetwand – flexibiliteit en goede akoestiek

Dankzij de gepatenteerde VIBE-klem kunt u opzetwanden eenvoudig en zonder gereedschap op de meeste bovenbladen installeren en verplaatsen. Het laat geen sporen achter op de bureaus en geeft u tegelijkertijd meer flexibiliteit. Het ontwerp maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te schakelen tussen verschillende soorten activiteiten, zoals individueel werk en projectwerk. De VIBE-familie omvat verschillende geluidsabsorberende en geluidsonderdrukkende vloer-, wand-, plafond- en opzetwanden die eindeloze mogelijkheden bieden voor een goede ergonomie en een harmonieus geheel.

Meer informatie

Capella – volgt de natuurlijke bewegingen van het lichaam

CAPELLA is het resultaat van 80 jaar ergonomisch denken en samenwerken met onderzoekers en ergonomen. Dit is Kinnarps dat een stap dichter zet naar een gezonde kantooromgeving! Het unieke FreeMotion®-mechanisme van de stoel genereert constante microbewegingen. De zitting en rug bewegen onafhankelijk van elkaar en de zitting kan nooit volledig worden vergrendeld. Dat gaat ongezond statisch zitten tegen en stimuleert actief zitten.

Meer informatie

Fields – veranderbaar design

Het modulaire FIELDS-assortiment is gebaseerd op een intelligente klem waarmee de gebruiker de ruimte op veel verschillende manieren kan herconfigureren. Met de juiste materiaalkeuze laat de klem geen sporen achter op het meubilair, waardoor dit assortiment een duurzame en flexibele keuze is. Het eerlijke ontwerp van de gepatenteerde klem, die even decoratief als functioneel is, geeft de gebruiker de duidelijke boodschap dat het mogelijk is om het meubilair te herschikken. Het doordachte detail met een opening tussen het meubilair en de koppeling draagt bij aan onbelemmerde zichtlijnen en veilige ruimtes.

Meer informatie

Xact – de bureaustoel voor studenten

XACT is het resultaat van Kinnarps' streven naar een ergonomische bureaustoel voor studenten. Dit is de stoel waar zowel de hoogte als de zitdiepte verstelbaar zijn, zodat elke student een ergonomische werkpositie heeft, hoe groot of hoe oud hij ook is. Dankzij het Freefloat™-mechanisme kunnen de zitting en rug met de student meebewegen, wat microbewegingen stimuleert en de concentratie handhaaft. Verstelbare meubelen creëren inclusievere ruimtes.

Meer informatie

Xpect flex – omhullend design met geïntegreerde beweging

De omhullende rug geeft de leerling een persoonlijke ruimte, een gevoel van veiligheid en betere vooruitzichten om zich op het leren te richten. De flexibele rug laat microbewegingen toe en maakt het voor de leerling mogelijk om van werkpositie te veranderen. Dit is een ontwerp dat meer comfort biedt en de student in staat stelt zich langer te concentreren. De stoel is ook eenvoudig te stapelen en op te hangen, wat alleen maar bijdraagt aan de flexibiliteit.

Meer informatie