bedrijfsinformatie

Kinnarps is een workspace solutions bedrijf

Kinnarps werd opgericht in 1942 door Jarl en Evy Andersson. Tot op vandaag is het voor 100% een familiebedrijf, met de kinderen en kleinkinderen van Jarl en Evy aan het roer. Kinnarps biedt workspace solutions aan voor kantoren en publieke omgevingen. Een uitstekende kwaliteit en een minimale impact op het milieu kenmerken de volledige waardeketen - van de grondstoffen tot het afgewerkte resultaat. Kinnarps is een van de grootste leveranciers van kantoormeubilair in Europa. Het bedrijf is actief in ongeveer 40 landen.

OVER KINNARPS

WERKING

Kinnarps  ontwikkelt en produceert workspace solutions voor bedrijven en publieke omgevingen. Uitstekende kwaliteit en een beperkte belasting van het milieu beïnvloeden de hele keten - van de grondstoffen tot de afgewerkte oplossingen voor de werkplek.

 

OMZET

In het fiscale jaar 16/17 behaalde Kinnarps een omzet van 4.036 miljard SEK (405 miljoen EUR)

 

VERKOOP

Kinnarps is een van de grootste producenten van kantoormeubilair in Europa. Het bedrijf is in ongeveer 40 landen actief met 200 verkooppunten.

PRODUCTIe

De volledige productie van Kinnarps vindt plaats in zes fabrieken in Zweden (Kinnarp, Jönköping, Skillingaryd, Vinslöv en Tranås (2)).
De grootste fabriek staat in Kinnarp.

 

hoofdzetel

De hoofdzetel van de groep ligt in Kinnarp, Zweden.

 

Werknemers

Kinnarps heeft ongeveer 2.300 werknemers

TRADEMARKS

Kinnarps Group ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt onder de volgende trademarks: Kinnarps, Materia, Skandiform, NC Nordic Care, Drabert en MartinStoll.

 

geschiedenis

Kinnarps werd opgericht in 1942 door Jarl en Evy Andersson

 

eigenaar

Kinnarps is voor 100% een familiebedrijf, in handen van de kinderen en kleinkinderen van Jarl en Evy. Enkele van de eigenaars zijn nog steeds actief binnen het bedrijf.

WIL JE MEER WETEN OVER KINNARPS?

Contacteer ons

ONZE WAARDEN VORMEN ONZE BESTE IDEEËN

Sibylla Jacobsson

"Onze Kernwaarden zijn belangrijk voor ons. Ze hebben op zoveel verschillende vlakken een positief effect op ons bedrijf - van hoe we producten ontwikkelen tot hoe we met mensen samenwerken. Ze zijn een directe erfenis van mijn ouders, Evy en Jarl Andersson, en dragen bij tot het succes van ons bedrijf.

Sibylla Jacobsson, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Kinnarps Holding AB

vooruitstrevende ideeën en creativiteit

We zijn continu bezig met ontwikkeling en altijd op zoek naar kansen. We proberen creatief en anders te zijn en dingen te doen die niemand anders heeft gedaan. We werken op een effectieve manier, we houden vol en we vinden dat het altijd beter kan.

onafhankelijkheid & professionaliteit

We vertrouwen op onze eigen kennis en vaardigheden en we geloven in de kansen die zich voordoen. We willen zodanig werken dat we trots kunnen zijn op ons vak en we streven naar persoonlijke ontwikkeling.

eerlijkheid en bescheidenheid

We streven ernaar open en eerlijk te zijn in alle communicatie en andere mensen met respect te behandelen, ongeacht hun status of rol. We houden ons aan wetten en voorschriften, en we doen wat we beloven.

verantwoordelijkheid & inzicht in verbanden

We proberen verantwoordelijk te zijn, zuinig met middelen om te gaan en onze activiteiten op een duurzame manier uit te voeren. We gaan bij problemen tot de kern en kijken naar wat er echt belangrijk is en gebruiken die informatie voor oplossingen op de lange termijn. We hebben inzicht in verbanden, we voorspellen gevolgen, we houden rekening met alle aspecten, we evalueren en balanceren.

De organisatie

Kinnarps Holding AB is de holding van de Groep.

Kinnarps AB heeft een aantal centrale afdelingen met verantwoordelijkheden voor de hele groep. Deze afdelingen ondersteunen ook andere onderdelen van de organisatie bij hun respectievelijke verantwoordelijkheden. Kinnarps AB is ook verantwoordelijk voor de productontwikkeling en de commerciële taken voor de volgende merken: Kinnarps, Drabert en MartinStoll. Kinnarps AB is verantwoordelijk voor de Materia Group. 

Materia Group is verantwoordelijk voor de merken Materia, Skandiform en NC Nordic Care.

Kinnarps AB is verantwoordelijk voor de productie in de drie productie-eenheden in Kinnarp, Jönköping en Skillyngaryd in Zweden. De inkoop van grondstoffen, logistiek, de productie en het technisch design worden zo efficiënt mogelijk gecoördineerd.

Verkoopsorganisaties. Kinnarps bezit een aantal verkoopsorganisaties verspreid over de hele wereld. Elk bedrijf wordt geleid door een Managing Director met een team en andere hulpmiddelen om de verkoopsactiviteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Elk bedrijf heeft de commerciële verantwoordelijkheid voor zijn eigen regio.

Agenten. Kinnarps werkt ook via een netwerk van onafhankelijke, contractuele agenten. Deze agenten fungeren als dealers voor de workspace solutions van Kinnarps. Kinnarps heeft ongeveer 200 verkooppunten in de wereld.

Executive management

Kinnarps AB wordt geleid door de Executive Management Board:

 • Robert Petersson
  Robert Petersson, CEO

 • Jenny Hörberg
  Jenny Hörberg, Director Global Range & Design

 • Kjell Strandberg
  Kjell Strandberg, Director of Human Resources

 • Thomas Johannesson
  Thomas Johannesson, MD Materia Group

 • Anders Hermansson
  Anders Hermansson, Production Director

 • Joakim Prior
  Joakim Prior, Director Purchasing

 • Nicklas Magnusson
  Nicklas Magnusson, CFO

 • Ann Cederwall
  Ann Cederwall, Director Global Marketing & Communications

Productie & logistiek

VERANTWOORDELIJK VOOR DE HELE KETEN

We investeren continu in de laatste technologieën op vlak van productie en logistiek. Daardoor kunnen we alles aan: van orders met slechts één product tot volledige interieuroplossingen met honderden werkplekken. Alles wordt aangepast aan de noden van onze klanten op een zo efficiënt mogelijke manier en met een zo kort mogelijke levertermijn. Dankzij digitale oplossingen hebben we alle stappen van het verkoopsproces geïntegreerd: van het ontwerpen van een interieuroplossing met onze klanten, tot de productie en de aflevering en installatie bij de eindgebruikers in Europa en daarbuiten. Doordat we de mogelijkheid en de capaciteit hebben om het volledige proces, van ontwerp tot aflevering, zelf in handen te houden, kunnen we in elke stap van het proces kwaliteit garanderen.

Wij zijn verantwoordelijk voor de volledige toeleveringsketen - van de productie tot de levering bij de klant. Voor een enkele klant kunnen we meer dan 100 werkplekken per dag en ruim 500 werkplekken per week installeren. Ons team plaatst en installeert alles ter plekke. Orders binnen Europa worden in 4-6 weken afgerond en we leveren ook elders ter wereld.

Elke dag vertrekken 24 volgeladen containers uit onze fabrieken om werkplekken te leveren die ontworpen zijn om het welzijn van de gebruikers te bevorderen. We hanteren een doordacht transportsysteem en gebruiken geen kartonnen dozen maar herbruikbare dekens om de producten te verpakken. Daardoor kunnen we zendingen erg strak verpakken en kunnen we maar liefst 50% meer producten laden dan gemiddeld in onze sector. De routes voor onze leveringen worden minutieus gepland en dit systeem staat in verbinding met de productie. We hebben ook geïnvesteerd in een moderne vloot met milieuvriendelijke vrachtwagens zodat we onze impact op het milieu verder kunnen reduceren. Sinds 2014 is onze uitstoot met 7% gedaald.

Duurzaamheidsbeleid

Onze kerntaak is het creëren van inspirerende en efficiënte werkomgevingen die bijdragen tot succes. Bij dit alles behouden we een holistisch perspectief. Je kan onze visie op duurzaamheid omschrijven met een simpele filosofie: Better at Work. We willen de vereisten van elke individuele werkomgeving begrijpen, zowel op vlak van producten als diensten. Ons streven naar een langdurige en duurzame ontwikkeling ontstaat door en wordt behouden door continue verbeteringen en geplande ontwikkelingen. We streven ernaar om een verantwoordelijke en waardevolle balans te creëren tussen de noden van onze klanten en belanghebbenden, onze zorg voor het milieu en de mensen die we beïnvloeden en een stabiele economie. Het Duurzaamheidsprogramma van de Kinnarps Groep werd ontwikkeld vanuit onze bedrijfsstrategie en onze kernwaarden.

PREVENTIe

Preventie draait rond het identificeren en voorkomen van ongewenste gevolgen, risico's en gedrag, waarbij we het probleem altijd bij de bron aanpakken. 

COMMUNICATIe

We zijn communicatief, en hebben een open en continue dialoog over het duurzaamheidsprogramma van Kinnarps en de vooruitgang, zowel intern als met externe aandeelhouders.

verantwoordelijkheid

Het management en iedereen die bij Kinnarps werkt, is verantwoordelijk om alle beleidsbeslissingen te volgen, net als wettelijke richtlijnen, routines en andere vereisten.

COMPETENTie

We verbeteren onze competenties om ervoor te zorgen dat ons beleid wordt nageleefd, doelstellingen worden behaald en routines worden gevolgd en ontwikkeld.

INNOVATIe

Vooruitstrevend denken en innovatie betekent dat we anders durven zijn en doen wat niemand anders heeft gedaan.

Een aantal van onze certificaten & labels

We zijn er voor jou.
Van begin tot het einde.

Op zoek naar een specifiek product? Interesse om een oplossing aan te passen aan je individuele noden? Of gewoon gebeten om meer te leren over ons aanbod? Neem contact op met ons - we zijn er voor jou!