Betere werkplekken
met holistische ergonomie

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal voor jouw organisatie. Zorg ervoor dat ze zich welkom, veilig, geïnspireerd, gemotiveerd en gezond voelen wanneer ze de werkplek betreden en de deur uitgaan. Geen enkele afzonderlijke factor kan dit voor elkaar krijgen. Je moet meerdere elementen integreren in een verenigd geheel. Bij Kinnarps noemen we dit holistische ergonomie - een wereld waarin alles met elkaar verbonden is.

Wat is holistische ergonomie?

Holistische ergonomie bestaat uit verschillende disciplines die samenwerken - in de fysieke ruimte, de organisatie en de sociale omgeving. Het gaat om het begrijpen van de wisselwerking tussen verschillende elementen en hoe deze gezamenlijk welzijn, productiviteit, succes en vele andere zaken beïnvloeden. Het geheel is echt groter dan de som der delen.

Hoe ontwerpen met holistische ergonomie:

Stimuleer
beweging

Het is essentieel om ruimtes en taken te creëren die beweging aanmoedigen en ondersteunen. Beweging optimaliseert menselijke prestaties en verbetert zowel de fysieke als mentale gezondheid. Je volgende positie is je beste positie.

Minimaliseer negatieve afleiding

Veel factoren kunnen je belemmeren om je te concentreren op je huidige taak. Het kan gaan om afleidingen zoals storend geluid, visuele afleiding, onvoldoende licht, slechte ventilatie, de verkeerde interieuroplossing voor jouw manier van werken, enzovoort. Minimaliseer ze of verwijder ze helemaal.

Een positief werkklimaat creëren

Een positief werkklimaat vermindert stress, verbetert de samenwerking en ondersteunt zowel het werkproces als jouw employer brand. Het is een belangrijk aspect van elke aantrekkelijke organisatie en werkgever.


Welke resultaten kun je verwachten?

Verhoogd welzijn

Als je beweging stimuleert en investeert in zowel je fysieke als organisatorische en sociale omgeving, zul je zowel gezondere als gelukkigere werknemers krijgen.

Hogere efficiëntie

Een werkomgeving die ontworpen is volgens de in kaart gebrachte activiteiten en werkmethodes creëert een betere doorstroming en betere omstandigheden voor mensen om hun taken efficiënter uit te voeren.

Minder ziekteverzuim

Door fysieke problemen en mentale gezondheidsproblemen te voorkomen, zullen mensen minder dagen afwezig zijn door pijn en angst.

Gemotiveerde werknemers

Geef mensen de kans om hun werkomgeving te beïnvloeden zodat ze hun taken zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Ze zullen zich meer gemotiveerd, gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Aantrekkelijke werkgever

Welzijn verhoogt de tevredenheid van werknemers, houdt personeel vast, maakt het gemakkelijker om personeel aan te werven en verbetert de reputatie van een merk.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie

Een vergadering boeken

Elk zichtbaar en onzichtbaar aspect van ergonomie heeft een grote invloed op de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van mensen. In de wereld van holistische ergonomie zijn lichaam, geest en ziel nauw met elkaar verweven. De sleutel is om te begrijpen hoe alles met elkaar verbonden is.

icon_movement.png

Beweging

icon_minimize-distractions.png

Minimale afleiding

icon_work-climate.png

Positief werkklimaat

icon_acoustics.png

Akoestiek

icon_colours.png

Aardse kleuren

icon_light.png

Licht

Welke elementen beïnvloeden de ergonomie op de werkplek?

Holistische ergonomie omvat een balans van zichtbare en onzichtbare factoren. Sommige zijn duidelijk en spreken voor zich, terwijl andere achter de schermen werken. Je ziet het misschien niet, maar je lichaam en geest voelen het wel.

Je ziet het misschien niet,
maar je lichaam en geest voelen het wel

Ben je klaar voor de volgende stap? Laten we samen de puntjes op de i zetten.

Boek consultatie

Zie holistische ergonomie als een prachtige compositie van muziek - een taal die grenzen overschrijdt, perspectieven verandert en mensen verbindt. Harmonie kan alleen worden bereikt door de opstelling van individuele elementen en een aangename combinatie van noten en tonen die samenwerken. Het resultaat klinkt als muziek in de oren.

Ergonomie is als muziek