Rust op het werk met de juiste geluidsomgeving

Een slechte akoestische omgeving leidt niet alleen tot frustratie, maar kan ook de productiviteit en creativiteit op de werkplek beïnvloeden. We begeleiden je bij de inrichting voor een goede akoestiek, ongeacht de indeling of het type kantoor.

De geluidsomgeving op kantoor heeft invloed op hoe we ons voelen en op hoe we presteren. Iedereen heeft zich waarschijnlijk in een situatie bevonden waarin storend omgevingsgeluid het moeilijk maakte om zich te concentreren. Een slechte akoestische omgeving leidt niet alleen tot frustratie, maar kan ook de productiviteit en het algemene welzijn op de werkplek beïnvloeden. Investeren in een goede akoestiek is dus een belangrijk onderdeel van het geheel bij het ontwerpen van een werkomgeving, ongeacht de indeling of het soort kantoor. Werkplekken met een evenwichtig geluidsniveau bevorderen welzijn en succes. Het is een kwestie van weten hoe geluid werkt en hoe het ons beïnvloedt.

De beste vooruitzichten voor een goede akoestische omgeving worden bereikt door in een vroeg stadium van de planningsfase aandacht te besteden aan de akoestiek van de ruimte. Het is altijd een lonende investering om de ruimtes uit te rusten met akoestische plafonds en geluidsabsorberende vloeren. Je kan de akoestische omgeving verder verbeteren met beklede meubels, geluidsabsorberende materialen, gordijnen, tapijten, geluidsabsorberende bovenbladen en meubels met wielen. De keuze voor zachte materialen zorgt ook voor een gezellig gevoel en bevordert rustig gedrag.

In ruimtes met harde oppervlakken springt het geluid heen en weer, met een lange nagalmtijd. De nagalmtijd is een maat voor de echo in een ruimte en kan worden gemeten door bijvoorbeeld hard met je handen te klappen en vervolgens te meten hoe lang het duurt voordat het geluid verdwijnt. Mensen die praten zijn de belangrijkste oorzaak van hoge geluidsniveaus en afhankelijk van waar een ruimte voor wordt gebruikt en hoe deze is ontworpen, worden verschillende nagalmtijden aanbevolen. Een nagalmtijd van 0,4-0,6 is een goede benchmark. Over het algemeen geldt dat hoe belangrijker het is om spraak te begrijpen, hoe korter de nagalmtijd moet zijn.

Veel kantoorruimtes moeten kunnen functioneren voor verschillende soorten activiteiten, zowel voor individueel werk als voor samenwerking. Dit betekent dat je het interieurontwerp moet kunnen aanpassen om een goede akoestische omgeving te handhaven voor alle activiteiten. Het is ook belangrijk om het kantoor in zones in te delen voor verschillende mate van focus, met duidelijke regels voor het gebruik van deze verschillende zones. Open ruimtes kunnen in kleinere zones worden onderverdeeld met behulp van scheidingswanden, opbergoplossingen, meubels met hoge ruggen of textiel om de verspreiding van geluid te beperken.

Square big_akustik.jpg

Werkplekken met een evenwichtig geluidsniveau bevorderen welzijn en succes. Het is een kwestie van weten hoe geluid werkt en hoe het ons beïnvloedt.

Verschillende manieren om geluid te beïnvloeden

Een slechte akoestische omgeving kan verschillende oorzaken hebben. Geluid in het gebouw, zoals gepraat en drukte uit de omgeving, schrapend geluid van meubels of kasten die worden geopend en gesloten. Andere storende geluiden kunnen het zoemen van ventilatoren, technologie en lichten of het geluid van liften zijn. Verkeerslawaai kan bijvoorbeeld een storend extern geluid zijn.

Verspreid Icon_diffuse.png

Fragmenteer en verander de richting van de geluidsgolven. Door boekenplanken, planten, scheidingswanden of opbergoplossingen met onregelmatige vormen te gebruiken.

Reduceer Icon_reduce.png

Verminder of blokkeer geluid. Door gebruik te maken van geluidsabsorberende bovenbladen, tapijten, gordijnen, wielen op meubels, scheidingswanden en zacht sluitende laden.

Top Image_akustik2.jpg

De Space opbergsystemen zijn verkrijgbaar in een uitgebreide keuze aan modules, kleuren en materialen, die naar wens kunnen worden gecombineerd. Hier afgebeeld met toegevoegde akoestische panelen.

kin-product-vibe-vflex420w-vnb139-vhook-vmi-vbag4--24200.jpg

kin-product-vibe-vfh816-vfh814-vfh1214-36135.jpg

kin-product-vibe-18241.jpg

De Vibe familie omvat verschillende geluidsabsorberende en geluidsonderdrukkende scheidings-, wand-, plafond- en opzetwanden die eindeloze mogelijkheden bieden voor een goede ergonomie en een harmonieus geheel.

Absorbeer Icon_absorb.png

Verminder het lawaai. Geluidsabsorptie is een belangrijk concept in de akoestiek van een ruimte. Geluiddempers, zoals beklede meubels, wand-, plafond-, tafel- en scheidingswanden, worden gebruikt om te voorkomen dat geluid zich verder in de ruimte verspreidt. Dit verkort de nagalmtijd in een ruimte, wat bijdraagt aan een betere akoestische omgeving. Wanneer de energie in een geluidsgolf wordt geabsorbeerd door warmteverliezen, wordt het geluid gedempt. Om menselijke spraak te absorberen, moet een geluiddemper minstens 40 mm dik zijn.

Top Image_akustik3.jpg

Hoge focuszone. Vibe booths, in combinatie met geluidsabsorberende plafondpanelen en afschermende opbergelementen geven aan dat dit een ruimte is voor solowerk met een hoge focus.

kin-product-fields-fihb1cusbu-23518.jpg

kin-product-fields-fi1t-22448.jpg

kin-product-fields-fihb3cubu-23522.jpg

De Fields serie met fauteuils, poefs en sofa's in verschillende afwerkingen helpt bij het creëren van een goede akoestische omgeving. Een hoge rug creëert een persoonlijke rustzone.

Blokkeer Icon_block.png

Blokkeer geluid van de ene locatie naar de andere. Door muren in een ruimte of muren die verkeersgeluid van buitenaf blokkeren.

Goede akoestiek op de werkplek gaat niet over het creëren van een absoluut stil kantoor, maar eerder over het in evenwicht brengen van geluidsniveaus en het vinden van geschikte geluidsomgevingen voor alle soorten activiteiten.

Heeft u hulp nodig bij het creëren van een goede geluidsomgeving op uw werkplek?

Neem contact met ons op!

Gerelateerde producten

Vibe

Vibe

Vibe Scheidingswand

144 Kleuren & Materialen | 110 Varianten

Fields

Fields

297 Kleuren & Materialen | 23 Varianten

Vibe

Vibe

Vibe Akoestische panelen

144 Kleuren & Materialen | 27 Varianten

Vibe

Vibe

Vibe Focus Bureauscherm

144 Kleuren & Materialen | 41 Varianten

Oktav

Oktav

50 Kleuren & Materialen | 2 Varianten

Deep Forest

Deep Forest

Point

Point

Monolite High

Monolite High