Case: Middelbare school Hitachigymnasiet

Gegevens

Klant:
Middelbare school Hitachigymnasiet in Ludvika. Hitachigymnasiet maakt deel uit van een groep die bestaat uit de middelbare scholen ABB-gymnasiet in Västerås en Vattenfallgymnasiet in Forsmark en de internationale school Mälardalen in Västerås.

Locatie:
Ludvika, Zweden

Aantal leerlingen:
105

Aantal personeelsleden:
10-12

Architect:
Arqly

Interieurarchitect:
BSK

Oppervlakte:
1631 m²

Voltooid:
Januari 2023

De modulaire Pio sofa in een ronde opstelling creëert een natuurlijke vergaderruimte.

Veilige leeromgeving en visionaire werkplek

"Het meubilair versterkt onze identiteit en aantrekkelijkheid"

Hitachigymnasiet in Ludvika wil een aantrekkelijk technisch programma aanbieden en een brug slaan naar het arbeidsleven voor leerlingen. "Voor ons is het belangrijk dat het interieurontwerp volwassen is en dat het een werkplek dicht benadert, en dat het een veilige en inspirerende leeromgeving biedt", zegt Inga Näslund, CEO van de school.

Hitachigynmasiet werkt al heel lang nauw samen met het bedrijfsleven en werkt sinds 2023 in hetzelfde pand als Hitachi Energy in Ludvika. Het is deze interface die de visie en manier van werken van het bedrijf kenmerkt, om nog maar te zwijgen van de leeromgeving.

"We zijn niet alleen een middelbare school, maar voor onze leerlingen zijn we ook een brug naar het volwassen leven en het arbeidsleven. Deze visie wordt weerspiegeld in onze fysieke omgeving en draagt ertoe bij dat we worden gezien als zowel een aantrekkelijke opleiding als een inspirerende werkplek."

Inga Näslund, CEO van Hitachigymnasiet

Column var.1_hitachi.jpg

De klaslokalen zijn ingericht met de ergonomische Xpect-stoel, die met zijn flexibele rug microbewegingen mogelijk maakt en stilzitten tegengaat. Het ontwerp biedt meer comfort en helpt om langer geconcentreerd te blijven. Xpect is ook makkelijk te stapelen en op te hangen aan tafel, wat alleen maar bijdraagt aan de flexibiliteit.

Column var.1_hitachi2.jpg

Studieruimtes met de duurzame Nilo-stoel, hier met wielen voor meer flexibiliteit. Het beklede meubilair en het tapijt verbeteren de akoestiek en zorgen voor een betere concentratie.

Column var.1_hitachi3.jpg

De Point-sofa, in combinatie met de Asto-tafel, is een veilige basis voor je interieurontwerp en biedt plaats aan velen. Point is verkrijgbaar in een aantal modulaire versies die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd.

Om deze visie waar te maken, hebben de klaslokalen een vrij traditionele schoolopstelling en krijgen de gemeenschappelijke ruimtes een vrijere uitstraling. Het biedt producten en ruimtes die kleurrijk en creatief zijn, aan een werkplek doen denken, en die tegelijkertijd geconcentreerd leren ondersteunen.

"Voor ons ging het erom een holistische ervaring te creëren met ruimtes die passen bij verschillende leersituaties, taken en individuen. Niet in de laatste plaats was het belangrijk om een goede totale ergonomie te creëren op het gebied van akoestiek en verlichting voor zowel leerlingen als personeel", aldus Inga Näslund.

In de klaslokalen worden de Xpect-stoel en de Origo-tafel in twee verschillende hoogtes aangeboden, voor variëteit en inclusie. Een warm, aards kleurenschema biedt rust en stilte.

De bijzondere uitdaging om leeromgevingen te creëren voor leerlingen die al snel volwassen worden, vroeg daarom om innovatief denken. Enigszins traditioneel schoolmeubilair is gecombineerd met meubels en oplossingen die vaak in kantoren worden gebruikt. Maar het project omvatte ook een inventarisatie van het bestaande meubilair. Omdat duurzaamheid een van de kernwaarden van de school is, wilde Hitatchigymnasiet zoveel mogelijk hergebruiken in de naam van milieu- en economische duurzaamheid.

"Het Kinnarps-team kwam al onze meubels bekijken. We hadden een sterke wens dat het interieurontwerp zowel visueel als praktisch kon worden verenigd, en door zorgvuldige planning konden we een groot deel van ons meubilair behouden. Door bovenbladen en bekleding te vervangen, passen onze oude producten nu perfect bij de nieuwe holistische elementen."

Inga Näslund, CEO van Hitachigymnasiet

Column var.1_hitachi6.jpg

Een van de groepsruimtes is ingericht met gerecycleerd meubilair dat zorgvuldig in de nieuwe school is verwerkt. De Origo-tafel heeft een nieuw blad gekregen en een ouder stoelmodel van Kinnarps is opnieuw bekleed.

Column var.1_hitachi7.jpg

Duurzame circulariteit. De stempel aan de onderkant getuigt dat het meubilair al een lange levensduur heeft gehad. Dankzij hun hoge kwaliteit en de circulaire diensten van Kinnarps kunnen ze blijven meegaan.

Teamwork, Realwork, Dreamwork

De visie van de school Hitachigymnasiet wordt samengevat in de uitdrukkingen Teamwork, Realwork en Dreamwork, die ook gebruikt werden als leidraad bij het ontwerpen van de interieurs. Teamwork gaat over het creëren van de voorwaarden voor samenwerking. Zo beschikken de gedeelde studieruimtes over flexibele, aan activiteiten aangepaste oplossingen.

Realwork is de nabijheid van het werkleven dat in de leeromgeving tot stand is gekomen door een werkplekachtig interieurontwerp, inclusief eigentijdse zitelementen. En Dreamwork heeft te maken met de innovatieve kracht en verbeelding die leerlingen in staat zullen stellen om de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dat komt tot uiting in het dynamische interieurontwerp en het kleurenschema van het populaire studentencafé.

"Onze visie en de fysieke omgeving moeten hand in hand gaan om geloofwaardig te zijn en onze waarden na te leven. We hebben nu een interieurontwerp dat niet alleen onze identiteit, maar ook onze aantrekkelijkheid versterkt. De omgeving heeft een positieve invloed op het gedrag van leerlingen en schept goede omstandigheden voor onze activiteiten."

Inga Näslund, CEO van Hitachigymnasiet

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van jouw opleidingsruimtes? Wij kunnen u op weg helpen!

Neem contact met ons op

Column var.1_hitachi4.jpg

Column var.1_hitachi5retusch.jpg

Gerelateerde producten

Pio

Pio

Xpect

Xpect

298 Kleuren & Materialen | 36 Varianten

Nilo

Nilo

318 Kleuren & Materialen | 18 Varianten

Origo

Origo

27 Kleuren & Materialen | 32 Varianten

Asto

Asto

14 Kleuren & Materialen | 11 Varianten

Nexus

Nexus

34 Kleuren & Materialen | 7 Varianten

Point

Point