Stimuleer beweging voor welzijn en productiviteit

Het aanmoedigen van beweging op de werkplek is belangrijk omdat het niet alleen goed is voor de gezondheid en het welzijn van mensen, maar ook leidt tot positieve effecten op de productiviteit, creativiteit en bedrijfscultuur. Door een werkomgeving te creëren die activiteit stimuleert, kunnen organisaties veel voordelen oogsten.

Wij mensen zijn gemaakt om te lopen, rennen, klimmen, springen, kruipen, tillen, zwemmen enzovoort. Zonder beweging verdorren de spieren, wordt het skelet zwak en krijgen we een slechte stofwisseling. Je hebt minder energie, wordt moe en kunt je moeilijk concentreren. Ondanks dit feit hebben we de afgelopen 200 jaar een meer zittende levensstijl ontwikkeld. De levensstijl die gepaard gaat met ons moderne leven heeft invloed op alles, van gezondheid tot productiviteit, maar met het juiste interieurontwerp kan gevaarlijk statisch zitten worden verminderd. Beweging heeft ook positieve effecten op de mentale gezondheid, het vermindert stressniveaus en verbetert de stemming. Een werkomgeving die beweging aanmoedigt, draagt simpelweg bij aan zowel gelukkigere, gezondere als productievere werknemers!

De lay-out legt de basis voor beweging

Het gaat er niet om onze werkplekken in te richten met hometrainers en een kantoorgym, maar eerst en vooral om oplossingen te creëren met ruimtes die beweging en afwisseling gedurende de dag stimuleren. Door de mogelijkheid te bieden om de ruimte te kiezen op basis van het type activiteit dat moet worden uitgevoerd, wordt een natuurlijke stroom gecreëerd waarbij je je lichaam op verschillende manieren positioneert. Wissel zitten en staan af, zit in een zachte fauteuil, op een hoge kruk of een evenwichtsbal. Actieve vergaderingen, waarbij deelnemers bijvoorbeeld staan in plaats van zitten, kunnen boeiender en productiever zijn. Dit kan ook leiden tot betere creatieve ideeën en effectievere beslissingen.

Meubilair ontworpen voor beweging

Meubilair zelf kan ook beweging bevorderen. Stoelen met een draaifunctie of buigzame rug, in hoogte verstelbare bureaus of vergadertafels, balansballen en krukjes met een schommelfunctie zijn slechts enkele voorbeelden. De keuze van de bureaustoel speelt ook een rol, want zitten hoeft niet altijd stilzitten te betekenen. Alle bureaustoelen van Kinnarps zijn ontworpen om beweging te ondersteunen of aan te moedigen. Een van de belangrijkste regels voor een goede zitergonomie is dat je de instellingen van de stoel nooit moet vergrendelen; met kleine microbewegingen kan je een actieve en positieve zithouding creëren.

Je beste houding is de volgende!

    

Wil je het ziekteverzuim terugdringen, de efficiëntie verhogen en een werkomgeving creëren waar werknemers naar verlangen?

ONTDEK holistiSCHE ergonomiE

Meer werktevredenheid en minder ziekteverzuim. Een actieve werkplek kan ziekteverzuim terugdringen door gezondheid en welzijn te bevorderen. Wanneer werknemers het gevoel hebben dat hun werkgever zich bekommert om hun gezondheid en welzijn, neemt ook de werktevredenheid en loyaliteit aan het bedrijf toe. Kinnarps heeft meer dan tachtig jaar ervaring in het creëren van gezonde en ergonomische werkomgevingen. Heb jij hulp nodig bij het creëren van je beste kantoor-, school- of gezondheidszorgomgeving?

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Meubilair dat je in beweging brengt

Capella

Capella

264 Kleuren & Materialen | 4 Varianten

Koy

Koy

324 Kleuren & Materialen | 2 Varianten

Boullée

Boullée

Esencia

Esencia

276 Kleuren & Materialen | 3 Varianten

Rocca

Rocca

Serie P

Serie P

17 Kleuren & Materialen | 42 Varianten

Xact

Xact

323 Kleuren & Materialen | 16 Varianten

Monroe

Monroe

315 Kleuren & Materialen | 8 Varianten

Xpect

Xpect

298 Kleuren & Materialen | 36 Varianten

Plint

Plint

Elevate

Elevate

10 Kleuren & Materialen