Slimme en flexibele opbergmogelijkheden voor het moderne kantoor

Nieuwe manieren van werken en de opkomst van digitale technologie hebben de behoefte aan opbergruimte in hedendaagse kantoren aanzienlijk veranderd. De planken met dossiers, boeken en papieren die vroeger onze kantoren sierden, zijn allang verleden tijd. De trend is verschoven van groot en persoonlijk naar kleinere, flexibelere opbergoplossingen en slimme gemeenschappelijke opties die veel meer bieden dan alleen opbergruimte.

Het kantoor is nog steeds het hart van het bedrijf

Ondanks hybride werkmethoden blijft het fysieke kantoor voor de meeste organisaties het hart van de activiteiten. Het is een plek waar waarden worden weerspiegeld, creativiteit stroomt en cultuur zich ontwikkelt en bloeit. Het kantoor is de plek waar nieuw personeel het gemakkelijkst te integreren is en uiteindelijk de fysieke vertegenwoordiging van het merk van de organisatie, zowel naar klanten toe als als werkgever. Er bestaat geen twijfel over het belang van het kantoor, maar om een aantrekkelijke werkplek te creëren moet de fysieke omgeving aansluiten bij de behoeften van de werknemers en de werkmethoden van de organisatie ondersteunen.

Moderne opslagoplossingen maken deel uit van de workflow

Henrik Axell, Head of Workplace Strategy bij Kinnarps, helpt organisaties bij het creëren van kantooroplossingen op maat. Met inzichten uit meer dan 400 werkplekanalyses is hij getuige geweest van de verschuiving van het traditionele kantoor naar de moderne werkplekken die we vandaag de dag zien. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het optimaliseren van elke vierkante meter van het gebouw en vandaag de dag is er behoefte aan een verscheidenheid aan omgevingen die zowel focus, samenwerking als sociale samenhorigheid bevorderen. Om een balans te vinden tussen dit soort omgevingen en om een aantrekkelijk en functioneel kantoor te creëren, zijn slimme opbergoplossingen een belangrijke speler geworden in het hedendaagse interieurontwerp.

"Ruimtes waar spontane ontmoetingen kunnen plaatsvinden zijn gunstig, zowel om de levendigheid en beweging op kantoor te vergroten als om barrières tussen afdelingen te slechten. Met een moderne opbergoplossing kun je dit soort omgevingen efficiënt creëren!"

Henrik Axell, Head of Workplace Strategy, Kinnarps

Dynamische omgevingen

Ruimtes waar spontane ontmoetingen kunnen plaatsvinden zijn gunstig, zowel voor het vergroten van de levendigheid en beweging op kantoor als voor het slechten van barrières tussen afdelingen. Met een moderne opslagoplossing kunt u dit soort omgevingen efficiënt creëren!

Flexibiliteit

In het moderne kantoor staan flexibiliteit en mobiliteit vaak voorop. Modulair en multifunctioneel meubilair, dat kan worden aangepast, speelt in op veranderende behoeften en is een manier om je interieur toekomstbestendig te maken.

Multifunctionaliteit

De behoefte om ruimte te optimaliseren is toegenomen, maar ruimte optimaliseren betekent niet noodzakelijkerwijs comprimeren. Het gaat erom hoe je een kantoor kunt creëren dat efficiënter voldoet aan de behoeften van de organisatie. Een multifunctionele opslagoplossing wordt een effectief hulpmiddel voor ruimteoptimalisatie.

3 tips om je opbergoplossing optimaal te benutten!

1. Gebruik opbergruimte creatief

Een multifunctionele opbergoplossing kan dynamiek creëren in de fysieke omgeving, bijvoorbeeld door te functioneren als een geïntegreerde ontmoetingsruimte of room divider.

2. Optimaliseer ruimte met opslag

Door opbergruimte te kiezen die ook functioneert als bijvoorbeeld projectruimte, zithoek of garderobe, kan je de ruimte stroomlijnen.

3. Kies een toekomstbestendige opslagoplossing

Een modulaire opslagoplossing die kan worden aangepast en opnieuw geconfigureerd als dat nodig is, is een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Kantooropslag naar een hoger niveau

Samen met zijn team heeft Per Enskär, Category Product Manager bij Kinnarps, de volgende generatie opbegoplossingen voor kantoor ontwikkeld. Dit is wat hij zegt over het idee achter de nieuwe serie met de naam Capacity:

"We zagen een duidelijke behoefte aan een opbergruimte die een natuurlijk onderdeel van de workflow wordt. Een flexibele oplossing die kantooropslag naar de toekomst brengt door gedeelde en persoonlijke lockers, zitmeubilair, ruimteverdelers en garderobekasten te combineren in één serie."

Capacity introduceert een nieuwe manier om opbergruimte in het kantoor te integreren. De verschillende modules kunnen eenvoudig geplaatst worden om onderdeel te worden van de workflow - als projectruimtes, ruimteverdelers of ontmoetingsplekken.

De serie is verkrijgbaar in een groot aantal houttinten en textielsoorten, waardoor er veel ruimte overblijft om een persoonlijke expressie te creëren met planten en andere interieurelementen.

PerEnskar.jpg

Per Enskär, Category Product Manager, Kinnarps