Kinnarps Colour Studio helpt u bij het kiezen van het juiste materiaal en de juiste kleur voor de juiste plek

Kinnarps Colour Studio (KCS) is ons assortiment van materialen voor kantoren, scholen en zorginstellingen. Het assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde stoffen, hout, metaal en kunststof materialen die zijn getest om geschikt te zijn voor deze ruimtes. Met zijn gemakkelijk te combineren kleurenpalet en tijdloze profiel maakt het KCS-assortiment het gemakkelijk om het juiste materiaal en de juiste kleur te kiezen voor de juiste plaats en activiteit. Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager bij Kinnarps, is verantwoordelijk voor KCS. In dit interview vertelt ze over de vele voordelen van het assortiment.

Wanneer en waarom werd KCS gecreëerd?

We wilden altijd een gestandaardiseerd assortiment hebben, maar pas rond 2005 kreeg KCS zijn huidige vorm. Oorspronkelijk waren er maar enkele stoffen en kleuren om uit te kiezen, maar naarmate we groeiden, moesten we het assortiment meer als een hulpmiddel gaan gebruiken. Toen ontwikkelden we de visuele lay-out die we vandaag hebben – een wand waar we stoffen, hout, metaal en kunststof duidelijk in geselecteerde kleuren presenteren.

Het KCS-assortiment heeft een tijdloos, geharmoniseerd kleurenpalet dat gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere interieurs. Dit maakt het eenvoudig om flexibele binnenomgevingen te creëren die gemakkelijk kunnen worden gepersonaliseerd als je behoeften veranderen. Alle materialen die we toevoegen aan KCS zijn zorgvuldig geselecteerd, getest en de kwaliteit ervan is gegarandeerd om te voldoen aan de eisen voor openbare ruimtes. Om standaard te worden in KCS, moet een materiaal een lang proces doorlopen. Onze stofleveranciers zeggen soms dat een stof die in Kinnarps Colour Studio terechtkomt, onoverwinnelijk is.

We hebben hogere eisen dan veel anderen. Dit komt deels omdat we willen dat onze meubels heel lang meegaan, en deels omdat we willen dat onze klanten zich veilig voelen wanneer ze een materiaal van KCS kiezen. Wat ze ook kiezen, ze kunnen er zeker van zijn dat het van hoge kwaliteit is. Al onze stoffen zijn bijvoorbeeld duurzaam genoeg om minstens 50.000 Martindale te weerstaan, wat vergelijkbaar is met de meest gangbare eis van 35.000 Martindale voor openbare omgevingen.

Ook op het gebied van brandwerendheid stellen we eisen. Wol is van nature vlamvertragend omdat het een hogere luchtvochtigheid heeft dan de lucht, maar om ervoor te zorgen dat onze polyesterstoffen dat ook zijn, gebruiken we alleen FR- of Trevira CS-polyester. Deze stoffen zijn geweven op een manier die ze van nature vlambestendig en gemakkelijker te wassen maakt. Daardoor hoeven ze niet nabehandeld te worden, waardoor we onnodig gebruik van chemicaliën vermijden.

Kcs-logo-Transparant.gif


Square big_christina.jpg

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Is het, gezien deze hoge eisen, moeilijk om een breed assortiment aan te bieden?

Nee, niet echt. We hebben meer dan 300 kwaliteitsvolle materialen in zorgvuldig geselecteerde kleuren in ons assortiment. We verkopen ook speciale materialen die geen deel uitmaken van het KCS-assortiment, maar de vraag naar die producten neemt af. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het kiezen van materialen waarvan de duurzaamheid en kwaliteit gegarandeerd zijn.

Wist je dat...

De Martindale-methode is een manier om de duurzaamheid van een stof te testen. De teststof wordt bevestigd en er wordt een specifieke kwaliteit wollen stof tegenaan gedraaid. De slijtweerstand van de stof wordt bepaald door het aantal rotaties dat ze kan doorstaan voordat twee van de draden breken. Alle stoffen in KCS zijn bestand tegen minstens 50.000 rotaties.

"We hebben meer dan 300 kwaliteitsgegarandeerde materialen en kleuren in ons assortiment".

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Welke ecolabels en certificeringen heb je?

We hebben ervoor gezorgd dat al onze materialen onder ecologisch en sociaal verantwoorde omstandigheden worden geproduceerd en we werken ook met een aantal labels. Alle nieuwe producten die we ontwikkelen, moeten voldoen aan Möbelfakta, een Zweeds label dat strenge eisen stelt aan milieu-impact en toeleveringsketens.

Voor onze stoffen werken we met het EU Ecolabel en OEKO-TEX®. Om een stof te accepteren, moet deze voldoen aan Möbelfakta en aan een van de andere twee. OEKO-TEX® garandeert dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt in de productie. Het EU Ecolabel stelt hoge eisen aan duurzaamheid gedurende de volledige levenscyclus van het product.

Wat hout betreft, is 96% van het hout dat we gebruiken FSC®-gecertificeerd, wat een verantwoorde bosbouw garandeert. We streven naar 100% FSC-gecertificeerd hout, maar tot we dat kunnen, controleren we de boomsoort en de oorsprong van de resterende 4%.

Hoe kijk je naar trends in KCS?

In het verleden ging het bij trends meer om kleuren dan tegenwoordig. Vandaag zien we trends in een bredere zin, bijvoorbeeld dat steeds meer mensen duurzaam interieurontwerp willen. Om duurzaam interieurontwerp te kiezen, moet je op de lange termijn denken. Dat wil zeggen dat je je interieur niet baseert op de kleur die op dit moment populair is. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de invloed van de fysieke omgeving, inclusief kleuren, op mensen en willen hiermee rekening houden bij de inrichting van hun ruimtes.

Als je wil dat je binnenomgeving duurzaam is, is het ook belangrijk dat je je interieurontwerp kunt aanvullen als je behoeften in de toekomst veranderen. Dat is mogelijk door een tijdloos kleurenpalet te kiezen dat gemakkelijk harmonieert met andere interieurs.

Square big_moodboardforest.jpg

Square big_moodboardcreambeige.jpg

Wat maakt KCS geschikt voor kantoren, scholen en zorgomgevingen?

Het feit dat er over elk materiaal en elke kleur veel nagedacht is. KCS biedt alles van huiselijke natuurlijke materialen zoals fineer tot praktische en wasbare stoffen. Maar wat alle materialen gemeen hebben, is dat hun eigenschappen ze geschikt maken voor een (of meer) van deze ruimtes.

Bij de keuze van materialen is het belangrijk om te overwegen of ze geschikt zijn voor hun doel. Bij het kiezen van bureaus voor schoolomgevingen kunnen bovenbladen van marmoleum bijvoorbeeld een goede keuze zijn, omdat het een geluidsabsorberend natuurlijk materiaal is.

Vermijd voor onderwijs- en zorgomgevingen wollen stoffen en kies in plaats daarvan voor synthetische stoffen en kunstleer. Deze zijn allergievriendelijk, vervagen niet en zijn over het algemeen zeer slijtvast. Voor kantoren zijn wollen stoffen en natuurlijk leer echter goed geschikt. Wol is uitermate geschikt voor ruimtes met computers omdat het van nature antistatisch is.

De materialen die je kiest hebben invloed op je hele binnenomgeving en voor het best mogelijke resultaat is het belangrijk dat je het voorbereidende werk niet overslaat. Daar helpen we onze klanten graag bij. Door goed voorbereidend werk te doen, kunnen we een oplossing op maat maken die is afgestemd op de bedrijfsactiviteiten van de klant.

Hoe zou je KCS in drie woorden samenvatten?

Duurzaamheid, kwaliteit en harmonie.

Duurzaamheid omdat we er hard aan werken om onze materialen milieuvriendelijk te maken en om eerlijke werkomstandigheden in onze hele toeleveringsketen te garanderen. Kwaliteit omdat we werken met certificaten en hoge normen stellen voor onze materialen en meubels. Harmonie omdat we zorgvuldig geselecteerde materialen en kleuren gebruiken om harmonieuze en aantrekkelijke binnenomgevingen te creëren.

Kinnarps Colour Studio (KCS) is ons assortiment materialen voor kantoren, scholen en zorginstellingen, met de nadruk op duurzaamheid, kwaliteit en harmonie. Het biedt aantrekkelijke en duurzame materialen die zorgvuldig zijn getest en zijn uitgeprobeerd voor verschillende soorten ruimtes.

Kinnarps Colour Studio