Case: Woonzorgcentrum Håsta

Gegevens

Klant:
Gemeente Hudiksvall

Project:
Uitbreiding van het woonzorgcentrum Håsta

Architect:
FE Arkitekter, Tillsammans Arkitekter

Oppervlakte:
ca. 4.000 m²

Verdiepingen:
Twee

Voltooid:
April 2022

Toekomstbestendig interieurontwerp met de nadruk op het individu

Ruime expertise en ervaring van de organisatie waren twee van de succesfactoren toen de gemeente Hudiksvall het interieurontwerp koos van een woonzorgcentrum dat werd uitgebreid om meer bewoners te huisvesten. De nieuwe investering was gericht op een interieurontwerp dat niet alleen een goede leefomgeving, maar ook een aantrekkelijke, ergonomische werkomgeving biedt. "Kinnarps heeft ons geholpen om het interieurontwerp van het nieuwe deel van het woonzorgcentrum bij te werken en toekomstbestendig te maken", zegt Thomas Eriksson, projectmanager bij de Administratie maatschappelijk welzijn in Hudiksvall.

In de lichte inkomhal wordt u verwelkomd door de Thyra fauteuil- en sofaserie. In combinatie met planten en textiel zorgen deze voor een warm gevoel. Thyra is een zeer duurzame keuze, omdat alle losse onderdelen indien nodig kunnen worden aangepast of vervangen, zonder gereedschap. De opening tussen de zitting en de rug en de goede bereikbaarheid aan de onderkant zorgen voor een goede hygiëne en vereenvoudigen het reinigen.

Het oorspronkelijke deel van het woonzorgcentrum Håsta met plaats voor 40 bewoners werd rond de eeuwwisseling gebouwd. Toen de gemeente besloot om nog eens 48 plaatsen toe te voegen aan de bestaande accommodaties, deden ze dat met de wetenschap dat er de afgelopen 20 jaar veel is veranderd. "De eisen en verwachtingen van bewoners, familieleden, werknemers en de maatschappij in het algemeen zijn vandaag de dag anders. Tegenwoordig moeten woonzorgcentra zich op het individu richten en moeten ze een functionele, huiselijke omgeving kunnen combineren met een goede holistische ergonomie . Het gaat erom zowel ouderen als personeel te respecteren", zegt Thomas Eriksson.

Column var.1_håsta3.jpg

Column var.1_håsta.jpg

Column var.1_håsta2.jpg

Hij legt uit dat de gemeente Hudiksvall al vroeg ontdekte dat de ervaring van de eigen werkgroep up-to-date externe deskundigheid zou moeten inbrengen zodat het interieurontwerp kan voldoen aan de ambitieuze doelstellingen. Na de aanbesteding werd het proces gekenmerkt door dialoog en samenwerking tussen interne en externe spelers.

"Belangrijk voor de binnenomgeving was de nauwe samenwerking tussen Kinnarps en de architecten van Tillsammans. Ze werkten nauw samen om een samenhangende oplossing te creëren van harmonieuze kleuren, akoestiek en licht. Het biedt onze bewoners een veilige, stimulerende totaalervaring en onze medewerkers een goede werkomgeving", aldus Eriksson.

Column var.1_håsta4.jpg

Column var.1_håsta6.jpg

Column var.1_håsta5.jpg

Het team van Kinnarps Hudiksvall was verantwoordelijk voor het Håsta-project. "De gemeente begon al vroeg in het project na te denken over het interieurontwerp, wat altijd een goed begin is voor een succesvol eindresultaat. We waren betrokken bij het proces en konden daardoor volop bijdragen met onze deskundigheid en onze concrete interieurontwerpoplossingen, een holistische benadering die iedereen ten goede komt", zegt Jonas Sjölund, Kinnarps Hudiksvall.

"Kinnarps was echt betrokken en geïnteresseerd. Het voelt veilig om samen te werken met een bedrijf dat zo'n goede grip heeft op de opdracht, de uitdagingen en de mogelijkheden, en dat vervolgens de oplossingen kan leveren die we daadwerkelijk nodig hebben."

Thomas Eriksson, projectleider bij de administratie maatschappelijk welzijn in Hudiksvall

Het nieuwe gebouw van Håsta bestaat uit vier afdelingen met twee groepen van zes bewoners. Het gebouw is gebouwd met houtskelet. Het meubilair van Kinnarps in het gemeenschappelijke deel van de leefruimte en de bijbehorende afdelingskantoren is gebaseerd op de natuurlijke, lichte en warme uitstraling van de architectuur.

Thomas Eriksson benadrukt de succesvolle combinatie van zachte en harde waarden in het interieurontwerp, gezellig en huiselijk enerzijds en praktisch en onderhoudsvriendelijk anderzijds. "Het is gewoon heel mooi, hoogwaardig meubilair met uitstekende functionaliteit en duurzaamheid. We kunnen dan ook spreken van een goede investering.

Het interieurontwerp draagt niet alleen bij aan het welzijn van de mensen die bij Håsta wonen en werken, het speelt ook een belangrijke rol omwille van een andere reden", aldus Thomas Eriksson.

"Het wordt steeds duidelijker dat we een goede werkomgeving moeten bieden om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Het is belangrijk dat we een goed doordacht en aantrekkelijk interieurontwerp hebben als we in de toekomst medewerkers willen rekruteren en zo een kwaliteitsvolle dienstverlening willen behouden."

Thomas Eriksson, projectleider bij de administratie maatschappelijk welzijn in Hudiksvall

Gerelateerde producten

Jackie

Jackie

Be a part of

Be a part of

Thyra

Thyra

John

John

Jackie

Jackie

Ruter

Ruter

Nivå coffee table

Nivå coffee table

Kompis

Kompis

Dahlia

Dahlia

Scandinavia

Scandinavia

263 Kleuren & Materialen | 4 Varianten