Case: Thule

Gegevens

Klant: Thule Group

Locatie: Sweden

Realisatie: 2020

Architect: BSV Arkitekter & Ingenjörer AB Värnamo

Aantal werkplekken: 170

Een werkplek in beweging

Toen Thule Group zijn kantoor in Hillerstorp wilde uitbreiden, namen ze contact op met Kinnarps om hen te helpen een actieve omgeving te creëren met een 'on the go'-gevoel. De producten van het bedrijf voor een actief leven zouden worden weerspiegeld in de werknemers en op de werkplek door middel van staanplaatsen voor vergaderingen, flexibele meubels en creatieve ruimtes. Belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer was het gebruik van functionele en gevarieerde inrichting om zowel de omgeving als de werkhouding gemakkelijk te kunnen veranderen. De vier elementen waren sleutelwoorden voor het interieurontwerp en de kleurkeuze.

"We zijn heel blij met alles! Ik voelde een sterke toewijding van Kinnarps om de rustige werkomgeving en creatieve landschappen te creëren waarnaar we op zoek waren. Ze dachten buiten de gebaande paden en creëerden een breed scala aan inspirerende ruimtes."

Karl-Johan Magnusson, Senior Vice President für Produktentwicklung bei der Thule Group

Creatieve vergaderruimtes

Verschillende vergaderingen vereisen verschillende omgevingen. Creatieve zones met poefs en krukken afgewisseld met vergaderruimtes en staanplaatsen bieden tal van mogelijkheden.

Snelle, staande vergaderingen

Lean In nodigt uit tot korte en effectieve ontmoetingen tussen collega's en klanten.


Flexibel kleuraccent

De Fendo stoel van Skandiform geeft vergaderruimten een moderne uitstraling en is gemakkelijk te verplaatsen voor een wisselend aantal deelnemers.


Creatieve zone met ruimte voor ideeën

De Nexus-tafel van Kinnarps is uitgerust met een glazen blad om op te schrijven om creatieve, actieve vergaderingen mogelijk te maken. Hier is het gemakkelijk om nieuwe concepten te tonen en te bespreken.


Ergonomische stoelen voor lange vergaderingen

Het auditorium is ingericht met de Leia-stoel van Kinnarps. De ergonomische kuipstoel ontlast het lichaam en is ook voor langere tijd comfortabel om op te zitten. Omdat deze stoelen stapelbaar en koppelbaar zijn, zijn ze gemakkelijk te herschikken en indien nodig op te bergen.

Een natuurlijke ontmoetingsplek

In het auditorium wilden ze een gevoel van bos creëren door middel van de latjes in essenhout, dat ook dienst doet als geluidsabsorberend materiaal, en een groen kamerbreed tapijt. De stoelen zijn makkelijk stapelbaar en uitgevoerd in een warme kleur die de ruimte voor 80 personen een rustgevend gevoel geeft.

"We gebruiken alle oppervlakken en meubels zoals bedoeld en hebben een creatieve omgeving om in te werken."

Karl-Johan Magnusson, Senior Vice President of Product Development at Thule Group

De nieuwe kantoren van Thule Group waren gebaseerd op de vier elementen en vormen een creatieve werkomgeving met flexibele vergadervormen. De passie van de medewerkers voor het creëren van producten voor een actief leven wordt weerspiegeld op de werkplek, die tegenwoordig het gevoel geeft constant in beweging te zijn.

Een lunchplek voor iedereen

De lichte, open eetkamer voelt met zijn moderne, minimalistische design aan als een restaurant. Een mix van stoelen, banken en krukken maakt het gemakkelijk om je favoriete plek te vinden en een ontspannen pauze te nemen van je werkdag.

Gerelateerde producten

Fendo

Fendo

Leia

Leia

350 Kleuren & Materialen | 15 Varianten

Lean in

Lean in

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Plus

Plus

324 Kleuren & Materialen | 12 Varianten

Monolite

Monolite

Space

Space

Space kast met rolluik

52 Kleuren & Materialen | 85 Varianten