Case: OMNES Education Vellefaux 2

Gegevens

Klant:
OMNES Education Vellefaux 2

Locatie:
Parijs, Frankrijk

Aantal werkplekken:
40

Aantal werkplekken op de campus:
1500

Datum van voltooiing:
April 2022

Fotograaf:
Alexis Paoli

Vellefaux 2: de creatie van een gezonde en efficiënte werkomgeving met de holistische ergonomie van Kinnarps

OMNES Education gaf Kinnarps France opdracht voor de ontwikkeling van Vellefaux 2, een voormalig arsenaal van het politiebureau met een architectuur die enigszins doet denken aan het metalen frame van de Eiffeltoren. Het doel van het project was om optimale werkomstandigheden te bieden aan studenten van de INSEEC School of Business and Economics. De uitdaging, die nu met succes is afgerond, was om ruimte te ontwikkelen voor tertiaire en academische studie in de vrij ongebruikelijke ruimte in dit gebouw, dicht bij het Canal Saint-Martin. Zo begeleidden we een groot ontwikkelingsproject van 3.000 m² met 12 klaslokalen en 700 zitplaatsen. Het doel van dit project was om een nieuwe campus te creëren waarin bestaande scholen zouden verhuizen. Bij Kinnarps maakt ergonomie deel uit van een algemene visie. Wij noemen dit holistische ergonomie, oftewel de complete beleving die men van een ruimte heeft. Deze visie houdt rekening met alle ergonomische factoren – fysiek, organisatorisch en sociaal.

Creating harmony op het werk

Omdat OMNES Education de kernwaarden van Kinnarps deelt, wilden we ruimtes ontwerpen die de levenskwaliteit van zowel studenten als personeel zouden verbeteren. Dit betekent dat ze zich goed moeten voelen op de site, terwijl tegelijkertijd ook teamwerk en zelfstandig werk wordt bevorderd, met de mogelijkheid om zich af te zonderen voor een betere concentratie.

Bouwen aan het succes van de studenten

Deze transformatie duidt op de wens om deze ruimten opnieuw te bekijken om een andere academische ervaring te bieden dan elders. Hier was het doel om de trend naar co-working spaces te volgen: Het meubilair van Kinnarps zal studenten motiveren om meer tijd op de campus door te brengen, zodat hun studententijd onvergetelijk wordt. 

Wat Kinnarps zo'n speciale partner maakte waarmee we graag samenwerkten, was het vermogen om innovatief meubilair te bieden en tegelijkertijd prioriteit te geven aan ergonomie. In de praktijk creëert dit een "wow-effect" voor onze studenten en medewerkers en transformeert het wat we gewend zijn te doen. Ik waardeerde ook in het bijzonder onze constructieve relatie, waarbij Kinnarps zijn uiterste best deed om onze tevredenheid te garanderen door een groot aantal voorstellen te doen die overeenkwamen met onze wensen en ons budget.

Malika Guillou, Director of Property

Vind je deze case leuk? We horen graag meer over jouw projecten.

Contacteer us

Een ontwikkeling die aan nieuwe behoeften voldoet

Aangezien er veel aanmeldingen zijn voor business schools van topniveau, weerspiegelde de keuze van het nieuwe gebouw natuurlijk de wens om te voldoen aan een groeiende behoefte aan ruimte en om in te spelen op de veranderingen in werkmethoden in het hoger onderwijs. Groepswerk speelt een steeds belangrijkere rol, wat OMNES Education ertoe bracht bijzondere aandacht te besteden aan samenwerkingsruimten, infrastructuur die kan worden aangepast aan de behoeften van individuen en aan het vereenvoudigen van de manier waarop mensen zich over het terrein verplaatsen. 

We hadden het over een ongewone architectuur, maar in feite doet het gebouw Vellefaux 2 denken aan de fundamenten van een boot: verdeeld over twee dekken, is het onderste deel gewijd aan klaslokalen en eetzalen, terwijl het bovenste deel een samenwerkingsruimte biedt, met een harmonieuze decoratie door een sinaasappelboom. Deze ruimte maakt contact mogelijk tussen alle medewerkers en studenten. 

Er zijn geen collegezalen op de locatie; in plaats daarvan zijn er zogenaamde modulaire zalen die een betere ergonomie bieden en tegemoetkomen aan de wens van studenten om samen te zijn, waardoor het menselijke contact dat tijdens de pandemie verloren is gegaan, wordt hersteld. De door Kinnarps voorgestane holistische ergonomie, waarbij elke ruimte meetelt voor het creëren van een sterk, functioneel geheel, bracht OMNES Education ertoe meubilair van hoge kwaliteit te kiezen en ervoor te zorgen dat het psychologisch welzijn van de studenten wordt beschermd.

Kinnarps Colour Studio stelde de klant in staat om originele kleuren in bijpassende tinten te durven mengen. Kleuren kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen die gedrag en welzijn beïnvloeden. De Studio biedt aantrekkelijke, zorgvuldig geteste en bewezen materialen voor verschillende soorten omgevingen. Dankzij de verschillende tinten van de gekozen kleuren kunnen de studenten in de best mogelijke omstandigheden werken, wat bijdraagt tot hun succes.

De klant was uiterst tevreden over het project als geheel en benadrukte onze aandacht voor details zoals de akoestische panelen die een uitstekende afwerking van de werkruimten vormen en voor een ideale akoestische omgeving zorgen. Overmatig lawaai wordt namelijk beschouwd als schadelijk voor de productiviteit. Lawaai beïnvloedt onze concentratie, stressniveaus en creativiteit.

 

 

CONCLUSIE: 

 

  • Het doel was te voldoen aan de behoeften van nieuwe werkmethoden en veranderingen in het geven van onderwijs.
  • Het eindresultaat voldeed aan de verwachtingen van de klant en zet de waarden van Kinnarps op het gebied van ergonomie en duurzaamheid voort. 
  • Het voltooide project trok veel belangstelling van studenten, die het omschreven als "succesvol, modern en echt goed doordacht".    

Gerelateerde producten

Vagabond

Vagabond

Plockepinn

Plockepinn

Sture

Sture

Apollo

Apollo

263 Kleuren & Materialen | 4 Varianten

Anagram

Anagram

Rocca

Rocca

Mr T

Mr T

Fields

Fields

297 Kleuren & Materialen | 23 Varianten

Leia

Leia

350 Kleuren & Materialen | 15 Varianten