Case: Hultahuset

Gegevens

Klant:
Stad Borås

Locatie:
Borås, Zweden

Architect:
Tengbom

Activiteiten:
Een openbare vergaderruimte voor sociale activiteiten en openbare diensten. Een van de vijf vergelijkbare vergaderruimtes in Borås, Zweden. 

Aantal personeelsleden:
Ca 20

Oppervlakte:
Ca. 1.000 m²

Voltooid: 
2022

Duurzame vergaderruimte voor alle leeftijden

Hultahuset in Borås is een openbare ontmoetingsruimte waar mensen van alle leeftijden welkom zijn. Het is een plek waar iedereen huiswerk kan maken, kan dansen, spelen, toegang krijgen tot belangrijke gemeenschapsinformatie of gewoon kan praten met vrienden. Een dergelijke verscheidenheid aan mensen en activiteiten stelt hoge eisen aan het interieurontwerp.

Een extra huiskamer waar alle leeftijden welkom zijn en een manier om de energie die in een maatschappij wordt opgewekt te benutten wanneer mensen elkaar ontmoeten over generatiegrenzen heen. Dat is de visie voor Hultahuset in Borås. De gemeente heeft in dit gebouw openbare diensten en activiteiten verzameld voor zowel ouderen als jongeren. Je kunt hier cursussen volgen, deelnemen aan verschillende activiteiten, vrienden ontmoeten – of gewoon genieten van een kopje koffie en een gebakje in het café.  Ervoor zorgen dat het interieurontwerp werkt voor jong en oud was slechts een van de vele problemen waarmee het Kinnarps-team in Borås in het Hultahuset werd geconfronteerd. De twee belangrijkste concepten waren flexibiliteit en duurzaamheid.

"De basisvoorwaarde is dat we nu een totaaloplossing hebben ontvangen die is aangepast aan de vereisten van onze activiteiten, met alles van meubels tot gordijnen en bloemen. Het is ook belangrijk dat de uitstraling en functionaliteit van het interieurontwerp aangepast zijn aan alle leeftijden. Een goede esthetiek is een goede esthetiek, hoe oud je ook bent."

Åsa Gunnesson, hoofd van de eenheid bij Hultahuset

Toch zijn er ook aantal oplossingen op maat van de leeftijd. Dit zijn onder meer iets ruimere fauteuils met stevige armleggers en sofa's die zacht zijn maar waar je toch makkelijk uit kan opstaan voor mensen die een dergelijke functionaliteit nodig hebben. Er zijn ook hoge tafels, tafels met barkrukken en bureaus met bureaustoelen die, bijvoorbeeld, ideaal zijn voor huiswerk.

"We willen dat deze ruimtes warm en uitnodigend aanvoelen, terwijl we ook rekening moeten houden met uiteenlopende functionele vereisten. We zien duidelijk dat de zorg en aandacht die het interieurontwerp uitstraalt een onmiddellijk effect hebben op onze bezoekers."

Nezanet Ghebrezghi, Development Manager bij Hultahuset

De talrijke activiteiten die mogelijk zijn in Hultahuset stellen ook eisen aan het interieurontwerp. Flexibele oplossingen maken het eenvoudig om meubelcombinaties aan te passen aan de huidige activiteiten en behoeften. Het interieurontwerp omvat stapelbare stoelen en opklapbare tafels met wielen, zodat de ruimte in een handomdraai kan worden omgetoverd van een collegezaal tot een ruime dansvloer. Het draagt ook bij aan een goede holistische ergonomie voor zowel medewerkers als bezoekers. De doordachte kleurenschema's, de veelzijdige verlichting en de goede akoestiek van het interieurontwerp vormen samen een harmonieus geheel. Er zijn ruimtes voor grote en kleine groepen – en voor mensen die alleen willen of moeten zijn.

"Een van de belangrijkste concepten van Hultahuset is dat deze ruimte en het meubilair zo veel mogelijk dagen van het jaar en zoveel mogelijk uren van de dag kunnen worden gebruikt. De materialen en kleuren zijn zorgvuldig gekozen voor een optimale duurzaamheid en de bekleding is wasbaar. Naast de open ruimtes voor bezoekers zijn er ook een eetkamer, rustruimte en werkplekken voor het personeel. De grote kracht van Kinnarps – die we hebben toegepast in dit project – ligt in het ontwerpen van totaaloplossingen voor een interieurontwerp op maat, die ook voldoen aan een hele reeks uiteenlopende vereisten", merkt het team van Kinnarps Borås op.

"We moeten duurzaam meubilair gebruiken dat bestand is tegen intensief gebruik. Bij Kinnarps weten we dat we kunnen rekenen op hoogwaardig en duurzaam meubilair."

Åsa Gunnesson, hoofd van de eenheid bij Hultahuset

Hultahuset is de derde ontmoetingsruimte die Kinnarps heeft ingericht voor de stad Borås. Toen we met Åsa Gunnesson en Nezanet Ghebrezghi spraken, was Hultahuset al enkele maanden operationeel. De andere ruimtes zijn echter een paar jaar ouder. "Ze zijn nog net zo mooi als toen ze werden ingehuldigd; het is moeilijk te geloven dat het interieurontwerp geen grotere tekenen van slijtage vertoont", vertelt Nezanet Ghebrezghi.

Hebt u inspiratie opgedaan? Laat ons weten hoe wij kunnen helpen!

Neem contact met ons op

Gerelateerde producten

Pio

Pio

267 Kleuren & Materialen | 16 Varianten

Neo Lite

Neo Lite

Trix

Trix

269 Kleuren & Materialen | 7 Varianten

Oberon

Oberon

Oberon vergadertafel, zuilvoet 55

38 Kleuren & Materialen | 5 Varianten

Frisbee

Frisbee

329 Kleuren & Materialen | 6 Varianten

Xact

Xact

323 Kleuren & Materialen | 16 Varianten

Origo

Origo

27 Kleuren & Materialen | 32 Varianten

Space

Space

Space kast met deuren

52 Kleuren & Materialen | 95 Varianten

Neo

Neo

Oberon

Oberon

38 Kleuren & Materialen | 11 Varianten

Point

Point

Space

Space

Space kast met schuifdeuren

52 Kleuren & Materialen | 69 Varianten