Case: Franse overheid

Project:
Franse overheid

Aantal werknemers:
250

Aantal werkplekken:
250

Einddatum:
2021

Fotograaf:
Alexis Paoli

Franse overheidsdiensten verhuizen naar nieuwe kantoren

In Parijs creëerde Kinnarps een kantoorconcept voor een aantal ondersteunende diensten van de Franse overheid. Deze innovatieve werkplekken werden ontworpen om te voldoen aan de eisen van de gebruikers in termen van productiviteit en welzijn. De verwachtingen bij de nieuwe inrichting waren in de eerste plaats een betere ergonomie om het comfort van het personeel te verhogen en een gloednieuw ontwerp om de site een andere look te geven.

We moesten een transformatie tot stand brengen en een andere invulling geven aan de kantoorruimte voor bepaalde departementen die werden samengevoegd, om interactie te stimuleren en een nieuwe collectieve dynamiek te creëren. Daarom benadrukt Kinnarps de voordelen van het creëren van ruimtes op maat die geschikt zijn voor elk soort taak. Veel factoren spelen een rol en ieder individu heeft zijn of haar eigen eisen. Daarom streven we er altijd naar om zo goed mogelijk aan ieders behoeften te voldoen.

Door de vrijheid die de klant ons gaf, konden we de essentie van Kinnarps tot uiting brengen, dat wil zeggen een veelheid aan kleuren en vormen gebruiken om een passende, praktische en aangename omgeving te creëren.

De nieuwe inrichting respecteert de behoeften van de werknemers in functie van het werk dat ze moeten uitvoeren. Daarnaast hebben we gemeenschappelijke ruimtes ingericht met hoge tafels en krukken. 

Het probleem:

Er was behoefte aan meer ruimte, meer licht en een gezelligere sfeer die mensen aanmoedigt om zich te verplaatsen, met elkaar te praten en samen te werken, maar de veranderingen moesten ook bij dit opmerkelijke pand passen.

De oplossing:

We hebben verschillende ruimtes omgebouwd, waarbij elke ruimte werd aangepast aan de indeling van het pand om te voldoen aan een specifieke behoefte. Zo hebben we een resultaat kunnen bereiken dat voldoet aan de verwachtingen van onze klant. We maakten gebruik van de schoonheid en de helderheid van het pand om de inrichting in de kijker te zetten en tegelijkertijd het comfort te bieden dat het personeel nodig heeft.

Een open ruimte voor formele vergaderingen

De informele vergaderruimte

Een Hal-tafel, Neo Lite-barkrukken, een Boullée-zitbal en een Spino-sofa – allemaal in een grote en heldere open ruimte. Deze locatie is opmerkelijk vanwege de grote hoeveelheid beschikbare ruimte. Het meubilair is zo geplaatst dat werknemers worden uitgenodigd om te gaan zitten en een gesprek te voeren.

Het restaurant

Een massief eiken tafel met Neo Lite-stoelen. Deze stoel is leverbaar met of zonder armleggers, met diverse frames en met een ruime keuze aan materialen voor de bekleding. Hier is gekozen voor vier kleuren en door de strakke stijl en de geometrische vormen is het een opvallend ontwerp.

De ontspanningsruimte

De Crest-sofa in bordeauxrood fluweel is zowel comfortabel als mooi. De stof en de kleur kunnen worden aangepast, waardoor het de perfecte keuze is voor vele soorten ruimtes, zoals inkomhallen, wachtruimtes of lounges.

Verschillende mensen gebruiken de werkplekken in de samenwerkingsruimte, dus was het belangrijk om meubels met diverse functies te plaatsen. Sommige zijn bedoeld voor lange periodes van concentratie, terwijl andere geschikt zijn om gedurende korte tijd zittend te werken, bijvoorbeeld bij projectwerk. We vinden dat stoelen intuïtief moeten zijn en dat de verschillende werkruimtes verschillende soorten werk mogelijk moeten maken.

KINNARPS PROJECTMANAGER

CONCLUSIE:

  • Het doel was een professionele werkplek te creëren met een hoogwaardige inrichting en een focus op flexibele oplossingen die mensen samenbrengen.
  • De werkruimtes zijn ingericht met meubilair met verschillende functies. Sommige zijn ontworpen voor werk waarbij concentratie nodig is, andere voor korte periodes van zittend werk of projectwerk.
  • De open ruimtes zijn op verschillende manieren ingericht, zowel in het restaurant als in de werkruimtes. Dit is een kantoor dat een positieve dynamiek en flexibiliteit tussen interactie en aanpassing aan het individu biedt.
  • Het resultaat is een interieur dat zowel flexibel als veelzijdig is, dat gericht is op duurzame oplossingen en gebruikmaakt van duurzaam textiel dat de ruimte warm en akoestisch comfortabel maakt.

Gerelateerde producten

Spino

Spino

Crest

Crest

Deli

Deli

Embrace

Embrace

335 Kleuren & Materialen | 24 Varianten

Vagabond

Vagabond

Neo Lite barkruk

Neo Lite barkruk

Fields

Fields

297 Kleuren & Materialen | 23 Varianten

Frisbee

Frisbee

329 Kleuren & Materialen | 6 Varianten

Monroe

Monroe

315 Kleuren & Materialen | 8 Varianten

Neo Lite

Neo Lite

Plint

Plint

Oak

Oak

Motus

Motus

Fendo

Fendo