Case: Brain Embassy - Tel Aviv

Gegevens

Project:
Brain Embassy Tel Aviv

Locatie:
Israel

Oppervlakte:
5 300 m²

Aantal werkplekken:
530

Realisatie:
2020

Architect:
Roy David of Roy David Architecture

Project management:
David Raz Management

Fotograaf:
Itay Benit

Een co-workingruimte die het verschil maakt

The Brain Embassy is een uniek co-working concept. Na een eerste vestiging in Polen en een succesvolle toepassing in België, opende de meest recente uitvoering van het concept recent in Israël. Functionaliteit, zorgvuldig gekozen materialen en uitgesproken lokale invloeden vormen een harmonieuze en unieke interieuroplossing.

Creativiteit ondersteunen door design

Bezoekers van een Brain Embassy co-working space gaan zelden de deur uit zonder een positieve indruk - en Brain Embassy Tel Aviv is daarop geen uitzondering. Met een oppervlakte van 5300 m2², verdeeld over 5 verdiepingen van een gebouw dat speciaal is gebouwd voor Brain Embassy, heeft elk niveau zijn eigen karakter. Op elke vierkante meter is een zorgvuldige planning en slim ontwerp toegepast. Het ontwerp van de plattegrond plaatst bijvoorbeeld veel van de kantoren van het gebouw naast ramen, waar het meeste natuurlijke licht wordt ontvangen. Op de verdiepingen met de naam 'Be Yourself' bezetten huurders kleine tot middelgrote kantoorunits en open werkplekken, terwijl ze ook genieten van een executive zone en vergaderruimte. Op elke verdieping zijn keukens en eetgedeeltes te vinden, wat de ontspannen sfeer verhoogt, terwijl het bovenste niveau de thuisbasis is van een 'Boutique Floor' met een geheel eigen look en feel. Nir Kelner, CEO van Brain Embassy, beschrijft hoe het bedrijf zeer gefocust is op het leveren van een kwaliteitservaring met een verschil.

“We hebben het concept van co-working naar een hoger niveau getild. Niet alleen hier in Tel Aviv, maar ook op onze andere locaties. Ons bedrijfsmodel en ons pand stellen ons in staat om een high-end product te creëren. We letten op factoren als design, akoestiek en de verschillende manieren van werken die we onze huurders willen bieden, met als doel een kwaliteitsniveau te bieden dat ongebruikelijk is in onze branche.”

Nir Kelner, CEO at Brain Embassy

Maar wat kunnen gasten en huurders van een Brain Embassy coworking space verwachten? Nir gaat verder -
“Wij ondersteunen creativiteit. We willen dat onze gasten zich laten inspireren door hun omgeving. Dit doen we door variatie aan hun werkdag toe te voegen door hen vrij te laten bewegen en werken in de ruimte - onze gasten kunnen bijvoorbeeld tijd doorbrengen aan een bureau, staand of zittend. Ze kunnen in een gemeenschappelijke ruimte zitten. Ze kunnen zelfs op een van de schommels of pilatesballen zitten die we aanbieden. Bij Brain Embassy zijn flexibiliteit en een gastgerichte benadering alles - en altijd worden ze omringd door inspirerende, eigenzinnige en functionele ontwerpdetails en hoogwaardige meubels en accessoires. Door dit aan te bieden, geloven we dat we de beste voorwaarden creëren voor onze gasten om te slagen en hun bedrijf op de meest effectieve manier te runnen.”

“We waren op zoek naar een partner die de waarden deelde die we aan onze klanten willen meegeven en Kinnarps was een perfecte match. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en ook onze ‘Brainers’, zoals we onze huurders noemen, zijn er dol op. Ze verwachten meer van ons en Kinnarps heeft dit geleverd en tegelijkertijd een nieuwe dimensie toegevoegd aan de Brain Embassy-ervaring.”

Deli stoel op wielen en Uni tafel nodigen uit tot samenwerking

Creative zone met Motus en Mr T krukken in verschillende maten

Boullée zitballen bieden een andere en creatieve manier van zitten, die tegelijk beweging stimuleert en statisch zitten tegengaat.

De architecturale visie definiëren

Het realiseren van de verreikende samenwerkingsambities van Brain Embassy in de ruimte van Tel Aviv was een combinatie van vele factoren, niet in de laatste plaats de creativiteit van hoofdarchitect Roy David van Roy David Architecture. Toen hem werd gevraagd om het ontwerpproces te beschrijven en hoe hij de architecturale visie definieerde, was zijn antwoord als volgt:

“Het ontwerpproces was complex en uniek. Ten eerste was het essentieel om de merkcultuur en geest van Brain Embassy te bestuderen, evenals hun bestaande ruimtes in Polen. We ontmoetten het Poolse team en namen een diepe duik in hun unieke programma, richtlijnen en de precieze ontwerptaal die was vastgesteld. We leerden het verhaal achter het merk kennen en hoe gedachten en ideeën op één plek zijn samengekomen - niet alleen in termen van samenwerken, maar creëren, delen en vooral out-of-the-box denken.”

Het simpelweg herhalen van de succesvolle aanpak vanuit Polen was echter nooit een optie. Het openen van de eerste vestiging van het merk Brain Embassy in Israël vereiste aanpassing aan de cultuur en het publiek van het land. Om dit te bereiken heeft de architect enkele fundamentele culturele vragen overwogen. Wat is een Israëlische ruimte? Waar voelen Israëli's zich op hun gemak bij elkaar? Wat kenmerkt de Israëlische gemeenschappelijke ruimte? Is er één plek waar alle Israëli's zich als gemeenschap thuis voelen?

 

small-column-flexup.jpg

De Flex Up chair biedt zitcomfort aan iedereen.

small-column-fields.jpg

De Fields sofa en salontafel zijn onderdeel van een familie die verschillende combinaties mogelijk maakt.

small-column-esencia.jpg

Creatieve werkplekken met Esencia bureaustoelen en Nexus tafels in combinatie met Space opbergmeubilair

De souk - een viering van de Israëlische  cultuur

Het antwoord op al deze vragen en de inspiratie voor dit projecten vonden ze in de "Souks", de traditionele Israëlische markten.  

“De Souk is een echte Israëlische culturele ervaring. Elke markt heeft zijn eigen bezienswaardigheden, geluiden, geuren, kleuren en karakters. De Souk creëert een gemeenschapsgevoel en we zagen al deze kenmerken als een duidelijk, sterk uitgangspunt voor veel aspecten van het project. De meest levendige uitdrukking hiervan is het creëren van gevarieerde werkzones en kamers, zowel informeel als formeel. Net als de Souk zijn ze ontworpen om mensen samen te brengen.”

Architect Roy David van Roy David Architecture

Op basis van dit idee werden verschillende ontwerpelementen zorgvuldig geselecteerd om zowel de taal van het merk weer te geven als tegelijkertijd de culturele en esthetische kenmerken van de Souk te vieren. Materialen die hiervoor zijn gebruikt, zijn onder meer gerecycleerde rode baksteen, ijzeren profielen en eiken parketvloeren. Deze werden gecombineerd met antieke deuren, beschilderde tegels, tapijten en rijke vegetatie, evenals glas en muurschilderingen die het concept weerspiegelden.

In dit stadium, toen de visie van de architecten vorm begon te krijgen, was een leverancier nodig met bewezen ervaring in het bedenken en creëren van complete interieuroplossingen. Het projectteam wendde zich tot Kinnarps.

narrow-shuk.jpg

narrow-shuk2.jpg

Slimme functionaliteit en excellente ergonomie

Het leveren van een totale interieuroplossing voor Brain Embassy vereiste een vakkundige planning. Kenmerken zoals slimme functionaliteit en ergonomische uitmuntendheid waren van vitaal belang, terwijl ook de visuele tonaliteit van het Souk-interieurconcept in aanmerking moest worden genomen. Na een intensieve periode van behoefteanalyse en voorbereiding, presenteerde Kinnarps een oplossing voor alle vijf verdiepingen van het gebouw.

De Brain Embassy in Tel Aviv laat zien hoe innovatief design en totale interieuroplossingen een uniek ‘ecosysteem’ en een stimulerende moderne werkplek kunnen creëren. In deze postpandemische wereld illustreert het project ook hoe out-of-the-box denken kan leiden tot commerciële en functionele oplossingen die zowel effectief als visueel verbluffend zijn.

 

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons

Gerelateerde producten

Polett

Polett

267 Kleuren & Materialen | 4 Varianten

Esencia

Esencia

276 Kleuren & Materialen | 3 Varianten

Embrace

Embrace

Kinnarps
Boullée

Boullée

Materia
Fields

Fields

Kinnarps
Mama

Mama

Plockepinn

Plockepinn

Deli

Deli

Leia

Leia

350 Kleuren & Materialen | 15 Varianten

Decibel

Decibel

Mr T

Mr T

Motus

Motus

Flex Up

Flex Up

Lean in

Lean in

Curt

Curt

Monolite

Monolite

Couture

Couture

Cap

Cap

Park

Park

Frame

Frame

Fendo

Fendo

Pax

Pax

Supporter

Supporter

Today

Today