Case: ABB

Gegevens

Klant:
ABB AS

Locatie:
Fornebu, Noorwegen

Oppervlakte:
Ongeveer 14.000 m²

Aantal verdiepingen:
6

Datum van voltooiing:
April 2022

Aantal werknemers:
Ca. 700

Interieurarchitect:
Scenario Interiørarkitekter AS

Achtergrond

De reden voor het verhuisproject was de behoefte aan een samenvoeging van de bestaande locaties in Billingstad en Bryn. Tegelijkertijd was het de bedoeling om een veel moderner kantoor te creëren op een aantrekkelijke locatie. De keuze viel op Snarøyveien 30 bij Fornebu. Het nieuwe pand bestaat uit 6 verdiepingen, waar de verschillende afdelingen ofwel zijn gegroepeerd ofwel dicht bij elkaar liggen. Alle verdiepingen of zones voldoen aan verschillende behoeften, maar de meeste hebben gemeen dat ze ergonomische werkplekken, flexibele ruimtes (voor geconcentreerd werk alleen of per twee), sociale zones, eetruimtes, aanlandwerkplekken en vergaderzalen omvatten.

Scenario Interiørarkitekter ontwierp de basis voor het project, inclusief de lay-out, kleuren en materialen voor de constructie. Kinnarps hielp verder bij de keuze van meubilair, textiel en de uiteindelijke lay-out, na projectvergaderingen met de verschillende gebruikersgroepen van ABB.

In de gemeenschappelijke ruimtes worden de wandelzones goed benut en zijn ze zo ingericht dat men er korte tijd kan zitten met de laptop of een kop koffie.

ABB

ABB is een technologisch leider op het gebied van elektrificatie en automatisering, wat een duurzamere en hulpbronnenefficiënte toekomst mogelijk maakt. De oplossingen van het bedrijf verbinden technische kennis en software om de manier waarop dingen worden geproduceerd, getransporteerd, uitgevoerd en geëxploiteerd te optimaliseren.

Toegewijd aan duurzame waardecreatie

Voor ABB draait duurzame ontwikkeling om het in evenwicht brengen van economische ontwikkeling, milieuverbeteringen en maatschappelijk verantwoord ondernemen, om waarde te creëren voor zijn eigenaars, partners en andere belanghebbenden.

ABB richt zich op duurzaamheid in alles wat het doet, op het gebied van producten, oplossingen, leveringen en alle interne activiteiten. Dat omvat thema's als minimaal energieverbruik, minimale verspilling van hulpbronnen en inputfactoren, sorteren bij de bron, gezondheid, veiligheid en milieu, en integriteit. Al die factoren staan bovenaan de agenda.

 


Sociale zone tussen twee afdelingen. De ruimte is gelegen in een wandelzone en ideaal voor een langere versie van de Monolite sofa om de ruimte te gebruiken. De mooie Uni-tafels passen perfect bij de sofa en zijn eenvoudig te verplaatsen als dat nodig is. Om de zone te scheiden van het open landschap, zijn Vibe-geluidsabsorbeerders aan het plafond opgehangen, wat zowel een visuele scheiding als een betere geluidsomgeving creëert.


Gezellige en warme aardetinten nodigen uit om te gaan zitten voor een praatje of voor een informele ontmoeting tussen collega's. De Deli fauteuil met beklede zitting en houten poten geeft de inrichting een natuurlijk tintje.


De ruimte bestaat ook uit een projecttafel, Uni Large, met goede, ergonomische stoelen om samen te werken. De Capella bureaustoel, met lage rug zonder armleggers, is ideaal als vergaderstoel of projectstoel. Iedereen kan lange tijd comfortabel zitten en de stoel aan zijn of haar voorkeuren aanpassen, terwijl de look stijlvol blijft. In deze ruimte beschikken de aangrenzende afdelingen ook over persoonlijke opbergelementen.

"De samenwerking met Kinnarps was uitstekend. Het bedrijf heeft zeer goede, deskundige en efficiënte projectmanagers die creatief, snel en flexibel werken. Het was een groot genoegen om met hen samen te werken".

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu

Keuze van leverancier

Kinnarps was een van de vier kandidaten voor de aanbesteding. Duurzame oplossingen die passen bij het profiel en ontwerp van ABB, een goede selectie tegen concurrerende prijzen, een flexibele aanpak, goede projectmanagers en een goede verkoop waren de beslissende factoren in de leverancierskeuze. ABB heeft ook een lange en goede ervaring met Kinnarps als leverancier. Hier volgt een voorbeeld van de 3D-visualisatie die in de offerte werd gegeven, voordat Kinnarps het project kreeg toegewezen.


Een deel van het open landschap op de 5e verdieping is ingericht voor verschillende vormen van samenwerken. De Uni Large tafel met de Capella bureaustoel, die aan individuele behoeften kan worden aangepast. Plantenbakken scheiden de ruimte.


Dezelfde ruimte maakt ook informelere zones en spontane vergaderingen mogelijk. De Deli stoel met armleggers is volledig bekleed en biedt veel zitcomfort. De stoelenlijn is goed vertegenwoordigd in het pand, inclusief barstoelen, cafetariastoelen en stoelen met armleggers.


Verschillende activiteiten in de open landschappen. De ruimtes beschikken over geschikte ruimtes of compartimenten waarin men zich kan terugtrekken, kan telefoneren of informeel kan vergaderen. De Monolite sofa met hoge rug creëert een ruimte binnen de ruimte en biedt een betere geluidsomgeving. De smalle versie van de Uni tafel creëert een intieme sfeer in de groep.

Positieve feedback

Helene legt uit dat de levering zelf ook volledig volgens plan verliep en dat alle leveringen goed werden gemeld en gepland. Daarnaast waren de monteurs zeer aangenaam, vaardig en servicegericht.

We hebben een nieuw, modern pand met heldere en aangename kleuren, functioneel meubilair en uitrusting. Met zoveel open zones is het ook belangrijk om rekening te houden met de akoestiek van het pand. Daarom is het ingericht met geluidsabsorberende vlakken en wanden. Een uitgebreid gebruik van groene planten draagt ook bij aan een betere akoestiek. Daarnaast hebben de medewerkers veel stille ruimtes, goede ontmoetingsruimtes en vergaderruimtes gekregen. Er zijn genoeg ruimtes en mogelijkheden om je terug te trekken.

"We zijn erg tevreden met het resultaat en hebben alleen positieve feedback gekregen van medewerkers", besluit Helene.

 

Vindt u dit een interessant project? Wij helpen u graag bij uw project!

Neem contact met ons op

Een speciale creatieve samenwerkingsruimte/ bibliotheek, perfect voor het uitwisselen van ideeën en projectwerk!

Gerelateerde producten

Uni

Uni

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge fauteuil

Deli lounge fauteuil

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest

Crest

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt

Colt

Space

Space

Space kast met deuren
Vibe

Vibe

Vibe Akoestische panelen