Be a part of - iedereen hoort erbij!

Ella Westlund is het brein achter Be a part of - inclusief meubilair voor rolstoelgebruikers.

Toen Ella Westlund aan haar thesis aan het Beckmans College of Design begon, besefte ze dat ze haar twee passies in het leven, design en werken met mensen met verschillende handicaps, kon combineren.

"Ik ben opgegroeid met een klein zusje met het syndroom van Down, dus die wereld is altijd een natuurlijk deel van mijn leven geweest. Zodra ik de kans kreeg, begon ik met artistieke activiteiten voor mensen met verschillende handicaps, iets waar ik echt dol op ben en wat ik nog steeds doe."

Ella herinnert zich hoe ze als kind haar zus begeleidde naar een ervaringscentrum genaamd Korallen, dat verschillende themakamers had waar je alles kon aanraken en verschillende texturen kon voelen. Dus toen het tijd was om aan haar thesisproject te beginnen, vroeg Ella toestemming om terug naar daar te gaan om onderzoek te doen en inspiratie op te doen.

"Ik ontdekte dat, hoewel veel van de kinderen een rolstoel gebruiken, er in de familiekamer, waar je andere ouders en kinderen ontmoet, geen geschikte plaats voor was. Aangezien daar ook veel belangrijke ontmoetingen tussen ouders en kinderen, maar ook met andere gezinnen plaatsvinden, wilde ik het makkelijker maken voor hen."

Be a part of, hier afgebeeld als een bank met drie zitplaatsen, laat ruimte voor een rolstoel tussen de twee zitplaatsen.

Uit die geïdentificeerde behoefte ontstond het zitmeubilair van Be a part of , dat ruimte laat voor de rolstoel tussen de twee zitplaatsen, zodat deze op hetzelfde niveau komt. Het is ook ideaal voor ouders die moeilijke dingen willen bespreken, omdat ze face-to-face kunnen zitten. Het project was zo succesvol dat NC besloot om met Ella samen te werken om het te ontwikkelen tot een afgewerkt product dat kan helpen om inclusieve ruimtes te creëren.

 "Ik wilde iets creëren dat een verschil zou maken voor iemand. Een product dat onze perceptie verandert van voor wie openbare ruimtes bedoeld zijn. Een plek waar iedereen zich betrokken voelt."

Wat vindt je kleine zusje van je sofa?

"Hoewel ze zelf geen rolstoelgebruiker is, vindt ze het geweldig. En het is allemaal dankzij haar dat ik in contact ben gekomen met deze fantastische wereld, dus zonder mijn zusje zou er nooit een sofa zijn geweest."

nc-product-beapartof-855-856-858-9285.jpg

nc-product-beapartof-855-856-858-9490.jpg

nc-product-beapartof-855-856-858-9255.jpg

Inclusief ontwerp

"Ik wilde een product creëren dat onze perceptie verandert van voor wie openbare ruimtes bedoeld zijn."

Ella Westlund