Case: Beschut Wonen

Gegevens

Project: Beschut Wonen

Voltooiing: 2022

Beschut Wonen Antwerpen richt zich tot personen met een psychische kwetsbaarheid. Ze bieden begeleiding, ondersteuning en toezicht aan volwassenen met ernstige en langdurige psychische problemen voor wie zelfstandig wonen niet of nog niet mogelijk is. Het hoofdkantoor in Antwerpen moest een hybride functie krijgen voor zowel cliënten, de buurt als het werkplaatspersoneel.

Het contact met Kinnarps was hartelijk en warm van in het begin. Mieke nam als Sales & Project Consultant de tijd en moeite om naar de bouwwerf te komen kijken om het gebouw maar ook onze werking aan te voelen. Ze zocht mee naar oplossingen, was creatief in haar voorstellen… en wist ons erg te enthousiasmeren in heel dit verhaal.

Eefje Van Nimmen

Feels like home

Wat betreft de look and feel wilde Beschut wonen een frisse en open ruimte creëren in de lokalen, zonder het te clean te laten aanvoelen. Ze wilden graag een thuisgevoel integreren, zeker in de gemeenschappelijke delen. Daarom kozen we ook voor kleur! De kapel is hier een mooi voorbeeld van: een dynamische ruimte, waarbij de kleuren van het zitmeubilair spatten en een heel fijne sfeer creëren.

Voor de kantoorruimte trok Beschut Wonen volop de kaart van ergonomie: flexwerkplekken voor de meesten, waarbij werd gekeken naar de aanwezigheid per functie. De inrichting moest vooral praktisch zijn, waarbij het bureau instapklaar is van zodra je het gebouw binnenkomt.

Daarnaast moesten er ook voldoende overlegruimtes zijn, naast plaatsen om in alle rust en stilte te kunnen werken.

 

Ruimtes om te ontmoeten

In het gebouw zijn uiteraard ook een aantal ontmoetingsplekken, waar het personeel rustig kan samenzitten met de cliënten. Het was dan ook enorm belangrijk dat deze ontmoetingsplekken laagdrempelig zijn en veel huiselijkheid uitstralen. Daarnaast lag de focus bij Beschut Wonen ook op degelijkheid en een mooie afwerking. “We wilden een plaats creëren waar cliënten fier op zijn en waar ze met trots naartoe komen omdat het mooi, leuk… is ingericht”, aldus Eefje Van Nimmen van Beschut Wonen. “De plaatsen moeten van en voor de cliënten zijn”. 

Naast de ontmoetingsruimtes zijn er ook een aantal vergaderruimtes. Zo is er de indrukwekkende kapel, die duurzaam en polyvalent werd ingericht met een speelse touch.

De zolderkamer boven de kapel is een klassiekere vergaderzaal, zonder het huiselijke en gevoel uit het oog te verliezen.

Als laatste is er de polyvalente vergaderzaal: een ruimte met verschillende zitplaatsen waar het personeel ook kan eten

POL - Leia - Nano - Lintex - Frisbee - Tail - kussens - Beschut Wonen.jpg

POL - Office Ballz - Cap - Frisbee - Tail - tribune - kussens - Mieke - Beschut Wonen.jpg

Uitdaging aanvaard

Bij de inrichting van het gebouw, botsten Beschut Wonen en Kinnarps op een aantal uitdagingen. Zo gingen ze van een statische werkomgeving naar een dynamische en flexibele werkomgeving, waarbij het belangrijk is om het personeel mee op de kar te krijgen.

Het historische gebouw bracht ook wat uitdagingen met zich mee: het was belangrijk om oud en nieuw te combineren met respect voor de regels van erfgoed en zonder het budget uit het oog te verliezen

 

 

Creativiteit en enthousiasme zorgt voor eindresultaat om trots op te zijn

Het contact met Kinnarps was hartelijk en warm van in het begin. Mieke nam als Sales & Project Consultant de tijd en moeite om naar de bouwwerf te komen kijken om het gebouw maar ook onze werking aan te voelen.  Ze zocht mee naar oplossingen, was creatief in haar voorstellen… en wist ons erg te enthousiasmeren in heel dit verhaal.

Van zodra het in een concrete fase kwam bleef Mieke betrokken en werden alle afspraken wat betreft timing et cetera gerespecteerd!  Top!

Ook het personeel is erg fier op deze nieuwe werkplek die een heel positieve dynamiek brengt in onze werking.

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons

Gerelateerde producten

Deli

Deli

Allé

Allé

Leia

Leia

Frisbee

Frisbee

Tinnef

Tinnef

Anagram

Anagram

Cap

Cap