Case: Volvo Trucks Polen

Referentieproject

Klant:
Volvo Trucks Polska

Architect:
Izabela Sylwia Nowak

Ruimtes:
Inkom, ruimtes voor vergaderingen tussen werknemers, zowel formele vergaderzalen als informele ruimtes in het open landschap. Uitgebreide sociale zones, met onder andere de open keuken. De werkplekken zijn uitgerust met elektrisch hoogte instelbare tafels.

Werknemers:
200

Inspiratie door diversiteit

Het hoofdkantoor van Volvo Trucks Polen herleeft dankzij het Kinnarps meubilair, materiaal en de oplossingen. De werknemers zijn tevreden en het project werd ook gelauwerd door het hoofdkwartier. Bovendien willen ook de andere bedrijven van de groep in andere landen in de voetstappen van de Poolse tak treden. 

De geschiedenis van het nieuwe kantoor van Volvo Trucks Polen start met de verhuis  naar een nieuw gebouw in Młochów, vlakbij Warschau. Hier vind je niet alleen de kantoren, maar ook een service station voor Volvo en Renault Trucks. Momenteel werken er bijna 200 mensen.

start van de heropleving

Onmiddellijk na de renovatie werd de inkom gerenoveerd en uitgerust met nieuw materiaal dat niet enkel de navigatie verbeterde, maar ook de mogelijkheid bood om marketingmateriaal te presenteren en contact te hebben met de klanten - van managing directors die voor zaken komen, tot een chauffeur die de diensten van het station willen gebruiken. De andere ruimtes werden ingericht met meubilair van de vorige locatie. Een nieuwe golf met positieve verandering werd geïntroduceerd door de nieuwe Managing Director van het bedrijf, Małgorzata Kulis.

We beslisten dat ons kantoor moest tonen dat wij de marktleider zijn en dat we een innovatief bedrijf zijn, zegt Monika Ślęzak, General Services Manager bij Volvo Trucks Polen. We wilden het nieuwe kantoor inrichten volgens de laatste trends op vlak van interieurdesign, meubilair en ergonomie. Een comfortabele, aantrekklijke en moderne omgeving was een prioriteit.

meer vergaderingen

De veranderingen werden in verschillende stappen doorgevoerd. We hebben elke verdieping afzonderlijk gerenoveerd, onthult Izabela Sylwia Nowak, de architecte die het interieur voor Volvo Trucks Polen heeft ontworpen. In het nieuwe interieurdesign zijn er opvallend meer ruimtes voor vergaderingen tussen collega's, zowel formeel in vergaderzalen, als informeel in het open landschap. Ook de sociale zone, waaronder de open keuken, werd uitgebreid.

De manier waarop we denken over werk en samenwerking verandert. Traditionele werkplekken worden aangevuld met vergaderzalen in verschillende vormen en afmetingen. Sommige kan je gebruiken voor een korte babbel of om een kop koffie te drinken, in andere kan je meer formele vergaderingen en presentaties organiseren; andere ruimtes zijn dan weer beter geschikt voor collega's die het hoofd willen leegmaken en zich willen concentreren op een specifiek onderwerp of een ongestoord telefoongesprek willen voeren. De open, flexibele en aantrekkelijke ruimte biedt goede omstandigheden voor dynamisch en creatief werk en samenwerking en stimuleert onderlinge relaties en integratie, legt Izabela Sylwia Nowak uit.

BETROUWBARE LEVERANCIER

Kinnaps Polen, reeds lang een partner van Volvo, leverde het meubilair, het materiaal en de akoestische oplossingen. Bij de start van dit vernieuwingsproject werd onze samenwerking nog hechter, zegt Monia Ślęzak.

Kinnarps biedt zijn producten in veel verschillende modellen, maten en afwerkingen. Daardoor konden we perfect meubilair kiezen dat bijdraagt aan het karakter en de sfeer van de specifieke ruimtes, benadrukt  Izabela Sylwia Nowak.

Onze samenwerking met Volvo Trucks Polen liet ons toe om het volledige potentieel van ons aanbod te benutten. De verschillende mogelijkheden ondersteunen de architect bij de uitwerking van dit project, voegt Monika Miksa, Key Account Manager bij Kinnarps Polen nog toe.

"De open, flexibele en aangename ruimte biedt goede omstandigheden voor dynamisch en creatief werk en samenwerking en stimuleert onderlinge relaties en integratie."

wij zijn de beste

Het nieuws over de nieuwe kantoren van Volvo Trucks Polen verspreidde zich snel bij de andere Europose kantoren van het bedrijf. Litouwen, Slovenië en Zwitserland zullen in hun voetsporen treden. Het Poolse kantoor is een pionier en een trendsetter," zegt Monika Ślęzak blij.

de groep is tevreden.

De afdeling Administratie, geleid door Monika Ślęzak, heeft een bedrijfsaward gewonnen voor de implementatie van projecten die te maken hebben met de heropleving van de kantoorruimte in  Młochów en workshops in Polen. "Het is een erg belangrijke award voor mij.  Het toont aan dat ons werk wordt geapprecieerd en is een duidelijke boodschap dat verandering een positief effect met zich meebrengt," benadrukt Monika Ślęzak.

VIND JE DIT PROJECT LEUK? WIL JE WETEN WAT WE KUNNEN DOEN MET JOUW WERKPLEK?

Contacteer ons

…en de werknemers

Het nieuwe interieur wordt erg positief ontvangen door de werknemers, die erg blij zijn om de nieuwe vergaderruimtes, met comfortabele stoelen in een groene omgeving, te gebruiken. De mobiele akoestische wanden kunnen makkelijk worden verplaatst, als dat nodig is. De nieuwe kleuren stimuleren en motiveren de werknemers en maken je vrolijk, aldus Izabela Sylwia Nowak.

Alle werknemers kregen de gerenommeerde Plus[6] bureaustoel. Een aantal werkplekken zijn elektrisch hoogte instelbaar, waardoor de werknemers kunnen kiezen tussen zittend of staand werken. Dit verbetert de ergonomie en het werkcomfort, maar ook de productiviteit en de creativiteit van de werknemers, voegt Monika Miksa toe. 

In een volgende fase wordt de verdieping met de kantoren van het bestuur en het regionaal management aangepakt. Er zal ook een ruimte zijn waar de werknemers aan yoga kunnen doen.

absoluut tevreden

Ik herinner mezelf graag aan de grote veranderingen die we hebben doorgevoerd en hoe sterk de kwaliteit van onze werkomgeving is verbeterd. Nu ik erop terugkijk, kan ik zeggen dat alle keuzes op vlak van kleuren, materialen en producten succesvol bleken, vat Monika Ślęzak samen.

De nieuwe werkplek werd positief onthaald door de werknemers, die erg blij zijn met de nieuwe vergaderruimtes, uitgerust met comfortabele stoelen in een groene omgeving.

"De nieuwe kleuren stimuleren en motiveren je en maken je vrolijk."

Izabela Sylwia Nowak

Producten in dit project

Plus

Plus

324 Kleuren & Materialen | 12 Varianten

Embrace

Embrace

335 Kleuren & Materialen | 24 Varianten

Deli

Deli