Case: NMBS

Gegevens

Bedrijf: 
NMBS

Contactpersoon bij Kinnarps:
Christophe Lagers

Gebied:
Openbaar vervoer

Voltooid:
2020

OP HET JUISTE SPOOR

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, beter gekend onder het acroniem NMBS is verantwoordelijk voor het treinverkeer in België. Om hun administratieve diensten te ondersteunen werd een zone in het welgekende gebouw aan de Frankrijkstraat in Brussel onder handen genomen.

NMBS werkte hiervoor samen met Working Tomorrow en Kinnarps, wat resulteerde in een aantrekkelijke en dynamische werkomgeving voor ruim 170 medewerkers.

 

Kinnarps Next Office is een analyse van uw werkplek en bestaat uit zes stappen. We beginnen met de behoeften van de individuele klant en stellen de medewerkers altijd centraal. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde tools, workshops en analyses ontwikkelen we een gepersonaliseerd interieurontwerp dat de optimale oplossing vormt voor uw specifieke werktaken en de behoeften van uw medewerkers; de basis hiervoor is de informatie die in een vroeg stadium van het proces is verzameld. Een unieke oplossing die gebaseerd is op uw antwoorden.

MEER INFORMATIE

“De opvolging van ons project is vlekkeloos en professioneel verlopen en het meubilair en de service is van uitstekende kwaliteit.”

Els Cosyns - Architect NMBS

ZH - Alto - Matsumoto - NMBS.jpg

PR - Jeffersson - Matsumoto - NMBS.jpg

PR - Neo barstool - NMBS.jpg

volle kracht richting toekomst

Bij de reorganisatie van deze zone koos NMBS voluit voor de toekomst en de New Way of Working (NWOW). 170 werknemers zullen activity based aan de slag gaan, wat betekent dat niemand een eigen werkplek heeft. Het meubilair werd geleverd in juni 2020, maar de gesprekken en studies rond het nieuwe werken waren al veel langer aan de gang.

Belangrijks was dat de inrichting een zekere dynamiek uitstraalde waarin de waarden van NMBS werden weerspiegeld: professionaliteit, respect, ondernemerschap en samenwerking.

 

 

 

 

lagom = not too little, not too much. just right

Voor de kleuren en algemene sfeer greep NMBS graag terug naar de Scandinavische invloeden die het Kinnarps-design typeren: zachte natuurlijke tinten zorgen ervoor dat mensen zich thuis voelen in de nieuwe omgeving. Op basis van een grondige behoefteanalyse en studie vulden de interieurvormgevers van Kinnarps samen met Working Tomorrow  het plan in met meubilair dat perfect aan de noden van NMBS voldoet. De visie van NMBS om naar een nieuwe manier van werken te evolueren is perfect vertaald in het ontwerp van de ruimtes. We kozen dan ook diverse types werkomgevingen die ervoor zorgen dat elke werkactiviteit ondersteunt wordt door het juiste meubilair en de zonering.

stevig op de rails

NMBS blikt zeer tevreden terug op de samenwerking met zowel Kinnarps als Working Tomorrow. De uiteindelijke keuze qua meubilair, kleuren, stoffen en materialen was een boeiende samenwerking tussen de drie partijen, waarbij Kinnarps ook optrad als adviseur.

De NMBS heeft ervoor gezorgd dat haar medewerkers in een aangenamere omgeving kunnen vertoeven. Een aantrekkelijke werkplek zorgt voor een grotere flexibiliteit, meer productiviteit en optimalisatie van de beschikbare vierkante meters. Aangezien er verschillende partijen betrokken zijn geweest, waaronder ook de medewerkers, is er een beter begrip voor het volledige proces. Dit zorgt er ook voor dat de medewerkers alle veranderingen makkelijker aanvaarden.

Ondertussen staat de samenwerking tussen NMBS en Kinnarps stevig op de rails en werden nog een aantal andere treindepots en gebouwen onder handen genomen.

SAMENVATTING:

  • keuze voor sfeervolle LAGOM
  • activity-based werkplekken
  • aandacht voor waarden NMBS

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in jouw ruimte?

Contacteer ons

Gerelateerde producten

Polaris

Polaris

16 Kleuren & Materialen | 20 Varianten

Neo Lite

Neo Lite

Crest

Crest

Fields

Fields

297 Kleuren & Materialen | 23 Varianten

Deli

Deli

Matsumoto

Matsumoto

Nexus

Nexus

34 Kleuren & Materialen | 5 Varianten

Boullée

Boullée

Mr T

Mr T

Motus

Motus

Alto

Alto

Curling

Curling

Plint

Plint

Frisbee

Frisbee

329 Kleuren & Materialen | 6 Varianten

Hal

Hal

Jeffersson

Jeffersson

Neo

Neo

Nestor

Nestor

Multicom

Multicom

35 Kleuren & Materialen | 46 Varianten

Space

Space

Space kast met rolluik

52 Kleuren & Materialen | 65 Varianten