Case: Musikhögskolan – Een huis vol geluid

Gegevens

Locatie:
Stockholm

Architect:
Sweco

Contactpersoon bij Kinnarps:
Johanna Österbladh

Voltooid:
lente 2016

Welkom in de Kungliga Musikhögskolan (KMH), de Royal College of Music van Stockholm

WERKEN IN HARMONIE

De Royal College of Music van Stockholm had een nieuw thuis nodig, een gebouw dat zou inspireren en een functionele werkruimte zou bieden om muziek te leren en uit te voeren. Architectenbureau Sweco kreeg de opdracht om het nieuwe gebouw te ontwerpen voor de vooraanstaande Zweedse muziekschool. Sweco wendde zich tot Kinnarps om hen te helpen bij het interieurontwerp van deze unieke ruimte. We concentreerden ons op ergonomische oplossingen die de samenwerking vergemakkelijken en het hele gebouw doordringen van welbehagen en harmonie.

ELEGANT EN MAKKELIJK TE VERPLAATSEN

Plockepinn is een moderne houten kruk. Hij is makkelijk te verplaatsen en bovendien zijn houten krukken stiller dan de metalen of kunststof variant. De oranje kleur sluit aan bij de bakstenen gevel.

VORMEN DIE NIEUWSGIERIG MAKEN

Monolite is een modulaire zitbank die zich tot inspirerende vormen leent. Met zijn modulaire vorm en duurzame stof is de zitbank ideaal voor grote, drukke ruimtes. De rug van de zitbank is gescheiden van het zitgedeelte, zodat vuil vanzelf op de grond valt.

INNOVATIEF EN FUNCTIONEEL ONTWERP

Rialto is een slimme moderne stoel. Doordat hij van hout gemaakt is, is de stoel stil en makkelijk te verplaatsen, terwijl de verlengde rugspijl kan dienen als haakje voor studenten die hun tas of jas willen ophangen.

"De opgave voor het ontwerp was eenvoudig: het moet overal mogelijk zijn om muziek te spelen."

Berit Petterson, interieurontwerpster

FUNCTIONEEL ONTWERP

Zodra je de KMH binnenstapt, heb je het gevoel je in een ruimte te bevinden die zorgvuldig werd ontworpen met een bepaald doel voor ogen. Het is een modern, luchtig en mooi gebouw dat de interactie aangaat met zijn bewoners. De hogeschool heeft een unieke geschiedenis die teruggaat tot 1771. De designelementen in het nieuwe gebouw slagen erin dit rijke culturele erfgoed te weerspiegelen en tegelijk ook de toekomst van de hogeschool als moderne leerruimte te evoceren.

Omdat het gebouw een werkruimte is voor docenten en studenten, moesten de meubels functioneel en makkelijk te verplaatsen zijn, maar ook inspirerend om naar te kijken. In het hele gebouw vinden regelmatig repetities en spontane recitals plaats, zodat ergonomie en kwaliteitsvol design de eerste criteria waren voor het bereiken van de beoogde samenwerking, mogelijkheid tot leren en mobiliteit.

Goed vanuit elke hoek.

De Monolite zitbank in de inkomhal dient als ontmoetingsplek en biedt een boeiende aanblik, zowel vanaf de begane grond als vanop de loopbruggen.

OPLOSSINGEN VOOR WELZIJN

Onze passie voor ergonomie vloeit voort uit onze kennis van mens en productiviteit. De KMH is een bruisende, dynamische werkruimte, waar studenten en docenten elkaar ontmoeten, discussies aangaan, creëren en samenwerken. In samenwerking met Sweco gingen we op zoek naar holistische oplossingen die rekening houden met fysieke, cognitieve, sociale, organisatorische en omgevingsfactoren, als opstap naar oplossingen die het welzijn vooropstellen.

Leeromgevingen hebben enorm veel baat bij een goede ergonomie omdat de manier waarop we zitten of staan tijdens het werken ons welzijn en onze productiviteit beïnvloedt. We creëerden de beste omstandigheden om te leren door stille, flexibele werkplekken te ontwerpen die conversatie en samenwerking stimuleren.

Actieve tafels (90 cm hoog) zijn perfect voor snelle meetings, staand of zittend, en korte samenwerkingen.

WE HELPEN U OP WEG

De KMH profiteerde van het uitgebreide productassortiment van Kinnarps, met voor dit project ook ontwerpen van enkele van onze zes gespecialiseerde partnermerken. De interieurinrichting gaat op subtiele wijze samen met de bestaande architectuur om een gevoel van harmonie te creëren. In het hele gebouw is een vlotte samenwerking mogelijk; het lawaai van de werkplekken is minimaal. Onze kennis, ervaring en producten stelden ons in staat om de KMH op weg te helpen naar hun eigen unieke oplossingen om succes en welzijn te bereiken.

Scandinavia is een zachte, comfortabele zitbank, ontworpen om er lange tijd op te zitten. De subtiele kromming leent zich tot het voeren van gesprekken.

SAMENVATTING

  • Innovatieve oplossingen die aanzetten tot creativiteit
  • Functionele inrichting voor veelzijdig gebruik
  • Ergonomisch ontwerp voor succes en welzijn
  • Duurzame producten die beklijven
  • Duurzame materialen als investering voor de toekomst

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Neem contact met ons op

Powiązane produkty

Plockepinn

Plockepinn

Monolite

Monolite

Rialto stoel

Rialto stoel

Scandinavia

Scandinavia

263 Kleuren & Materialen | 4 Varianten

Sture

Sture