Case: Galapagos

Gegevens

Bedrijf: 
Galapagos

Contactpersoon bij Kinnarps:
Marc Ost

Gebied:
Biotechnologie

Aantal werkplekken:
115

Voltooid:
2019

Kleine moleculen worden groot medicijn

Galapagos is een biotechnologiebedrijf, dat vooral focust op de ontwikkeling van medicijnen. In de gebouwen in Mechelen werken momenteel zo’n 350 mensen. Op korte termijn zouden er nog 150 aanwervingen volgen. In afwachting van de nieuwbouw moest dus gezocht worden naar ruimte voor meer werknemers.

Onderzoek, strategie en advies om uw ideale kantoor te creëren

Kinnarps Next Office is een analyse van uw werkplek en bestaat uit zes stappen. We beginnen met de behoeften van de individuele klant en stellen de medewerkers altijd centraal. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde tools, workshops en analyses ontwikkelen we een gepersonaliseerd interieurontwerp dat de optimale oplossing vormt voor uw specifieke werktaken en de behoeften van uw medewerkers; de basis hiervoor is de informatie die in een vroeg stadium van het proces is verzameld. Een unieke oplossing die gebaseerd is op uw antwoorden.

MEER INFORMATIE

Waar focus en communicatie elkaar ontmoeten

Galapagos en Kinnarps gingen samen aan de slag om deze nieuwe werkplekken in te richten. Ze kozen voor een goede mix tussen confidentialiteit en focus, zonder de mogelijkheden voor communicatie tussen de werknemers uit het oog te verliezen. Zo zijn er in de open spaces voldoende overlegruimtes voorzien om samenwerking tussen de verschillende werknemers te stimuleren. Zij die nood hebben aan meer focus kunnen zich dan weer terugtrekken in een van de daarvoor voorziene ruimtes.

Om het tekort op te lossen, werden er in het filiaal aan de Generaal de Wittelaan 54 bijkomende werkplekken en 15 vergaderzalen gecreëerd. Ook het filiaal aan de Schaliënhoevedreef kreeg 61 bijkomende werkplekken en verschillende nieuwe meeting rooms. Galagapos hechtte veel belang aan uniformiteit over de volledige site. Stijl en kleur zijn bepaald aan de hand van kleurkaarten om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de bedrijfskleuren.

Een ware verademing

Zowel werknemers als partners zijn zeer tevreden over de nieuwe werkomgeving. Het grootste compliment dat ze kregen is dat het een “rustige” werkvloer is, een verademing in tijden van open spaces waar vaak akoestische problemen zijn. Ook de samenwerking tussen Kinnarps en Galapagos verliep vlot, waarbij eventuele problemen snel en efficiënt werden opgelost.

SAMENVATTING:

  • geslaagde mix tussen focus en communicatie
  • voldoende overlegruimtes stimuleren samenwerking
  • uniformiteit in kleur en stijl dankzij Kinnarps Colour Studio

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons

Gerelateerde producten

Plus

Plus

324 Kleuren & Materialen | 12 Varianten

Monroe

Monroe

315 Kleuren & Materialen | 8 Varianten

Plint

Plint

Pax

Pax

Matsumoto

Matsumoto