Case: Donaldson

Gegevens

Project:
Donaldson

Interieurinrichting:
Design Peeters

Maatwerk:
Voo-Do Interieur

Voltooiing:
winter 2021

Donaldson Company, Inc. staat voor “Advancing filtration for a cleaner world”. Het is een wereldleider in de filtratie-industrie, die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie, innovatieve technologieën en marketing van filters die worden gebruikt in verschillende industriële sectoren, waaronder commercieel/industrieel, lucht- en ruimtevaart, landbouw, bouw, chemie, alternatieve energie, voedsel en drank industrie en farmaceutica. Sinds een aantal jaren zijn ze bezig met de herinrichting van hun hoofdkwartier in Leuven. Met Kinnarps als partner werden ondertussen al een aantal ruimtes onder handen genomen.

De cafetaria is een echte ontmoetingsruimte, en voor velen onder ons echt “the place to be during the workday!

Benno Vandevelde, Facilities Supervisor

WE CARE

Onder het motto WE CARE werken de Facilities en Human Resources afdeling van Donaldson aan de transformatie van het kantoorgebouw en de manier van werken. Zo krijgt iedereen na de COVID-pandemie de kans om te kiezen om 2 of 3 dagen terug te keren naar kantoor. Wie kiest voor 2 dagen, heeft niet langer een vaste werkplek, maar kan kiezen uit een van de flexibele en ergonomische plekken die beschikbaar zijn in het landschap. Kies je voor 3 dagen of meer op kantoor, dan krijg je toch nog een vast bureau. Deze bureaus staan dichter bij de ramen om optimaal te kunnen profiteren van het zonlicht tijdens de dag. Een aantal jaren geleden werd een deel van de werkplekken onder handen genomen: zit-sta bureaus, ergonomische bureaustoelen en akoestische wanden om de werkplekken af te scheiden zorgen ervoor dat het ook in het open landschap aangenaam werken is

CAFETARIA WORDT POLYVALENTE RUIMTE

De grootste focus lag vooral op de inrichting van een nieuwe cafetaria. Waar deze grote ruimte voordien enkel werd gebruikt tijdens de middaguren, wilden ze een zone creëren die de volledige dag kan worden gebruikt. De eerste plannen werden reeds in 2019 gesmeed, maar in 2021 werd alles concreet: samen met Voo-do Interieurvormgeving, Design Peeters en Kinnarps werd de lunchplek omgetoverd tot polyvalente ruimte. “Het is een echte ontmoetingsruimte, en voor velen onder ons echt the place to be during the workday", aldus Benno Vandevelde Facilities Supervisor bij Donaldson.

Hierbij was het belangrijk om extra aandacht te schenken aan de akoestiek. Uit nagalmtesten bleek dat de originele opstelling dramatisch scoorde. Dankzij het gebruik van akoestische plafondpanelen en producten is de akoestiek sterk verbeterd.

Tenslotte werden ook de lobby en receptie aangepakt om bezoekers in een trendy en gemoedelijke sfeer te ontvangen, met onder andere een coffee corner en cosy zithoekjes.  In de toekomst willen ze hier graag nog akoestische meeting pods plaatsen, waarin vertrouwelijke gesprekken kunnen worden gehouden. Zo wordt ook deze grote ruimte functioneel ingezet.

CAF - Plant Divider - Leia - Lacrosse - Jeanne - Inge - DONALDSON.jpg

CAF - Leia - Oberon - Train - Katrijn - DONALDSON.jpg

Harmonieuze samenwerking

De samenwerking tussen Kinnarps en Donaldson verloopt al jarenlang op wieltjes. “Onze Sales & Project Consultant Laura weet blindelings wat we zoeken”, aldus Benno. Ook de monteurs leveren erg goed werk, ondertussen kennen we hen al door de talrijke leveringen. Al bij al een geslaagd huwelijk tussen de verschillende partijen!

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons

Gerelateerde producten

Plus

Plus

Ribbon

Ribbon

Leia

Leia

Nestor

Nestor