Kinnarps neemt deel aan de we_change duurzaamheidstour 2017

Tijdens de lente neemt Kinnarps AB deel aan de we_change-tour, georganiseerd door Ungdomar AB. Het duurzaamheidsinitiatief richt zich op jongeren. In verschillende middelbare scholen in Zweden krijgen de leerlingen de kans om bij te dragen aan concrete oplossingen voor duurzame ontwikkeling.

Foto Erik Lefvander

duurzaamheid en toekomst

Kinnarps  heeft beslist om samen te werken met we_change om zo deel te nemen aan de dialoog en te ontdekken hoe jongeren denken over duurzaamheid en over de toekomst. Duurzaam denken is een natuurlijk onderdeel van de waardeketen van Kinnarps. Naast de we-change tour, focust Kinnarps ook op de Globale Doelen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties (www.globalgoals.org).

Kinnarps zal meewerken aan 3 van de 17 doelen in de workshops die tijdens de tour worden georganiseerd:

Nr. 3 - Goede gezondheid en welzijn
Nr. 4 - Kwalitatief onderwijs voor iedereen
Nr. 12 - Verantwoordelijke consumptie en productie

Jonge mensen in Zweden denken vandaag dat de wereld duurzamer moet worden. Dit wordt aangetoond in een nieuwe enquête, uitgevoerd door Ungdomar.se in februari, met meer dan 1100 respondenten tussen 14-25 jaar. Tegelijkertijd heeft meer dan de helft van de jongeren het gevoel dat ze geen invloed hebben en geen betere wereld kunnen creëren.

Johanna Ljunggren

Onze deelname aan we_change is gebaseerd op onze overtuiging dat er een gigantisch potentieel zit in de jonge mensen van vandaag - een wil om veranderingen te bewerkstelligen - maar ze zijn onzeker over hoe ze moeten handelen. We willen concrete oplossingen bespreken, die gebaseerd zijn op drie van de globale doelen. Tegelijkertijd willen we meer weten over wat jongeren van vandaag belangrijk vinden voor een globale en duurzame ontwikkeling.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps

over we_change
het grootste duurzaamheidsinitiatief voor jonge mensen in Zweden. Tijdens de lente van 2017 bezoekt We_change (bestuurd door ungdomar ab) acht steden. Daar ontmoeten ze duizenden scholieren. We_change is een uniek platform waar jonge mensen, besturen, gemeentes, bedrijven, onderzoekers, politici, scholen en andere beleidsmakers elkaar ontmoeten en samenwerken aan een duurzame wereld.

Anders Larsson

Natuurlijk kunnen we de wereld beïnvloeden en veranderen, en wij bij Kinnarps willen deelnemen aan een dialoog met jongeren over hoe ze duurzamere scholen en een duurzamere wereld willen creëren. Scholen zijn de meest belangrijke werkomgevingen, en zouden dus ook de beste moeten zijn - niet alleen vanuit het standpunt van duurzaamheid. We hebben een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan verandering, en we kijken ernaar uit om deel te nemen aan de gesprekken over hoe we samen een stap vooruit kunnen zetten.

Anders Larsson, Kinnarps, Next Education Manager, Kinnarps AB

#we_change

Jönköping 21-22 Marart, Jönköping Universiteit

Skövde 27-28 Maart, Gymnasium Skövde & Arena Skövde

Downloads

Download PR-kit