Kinnarps wint prijs voor beste stand

Op de Stockholm Furniture & Light Fair nodigt Kinnarps zijn bezoekers uit om deel te nemen aan “Silhouettes of Kinnarps”, een architecturale beleving die de 75-jarige geschiedenis van Kinnarps, maar ook het heden en de toekomst viert. De stand kreeg nu de “Editor’s Choice Award”, en werd door de jury benoemd als beste van de beurs.

Foto's door Åke E:son Lindman

“We zijn uiteraard erg blij met deze award. Kinnarps viert zijn 75-jarig bestaan, dus wilden we met deze stand de aandacht vestigen op onze geschiedenis maar ook kijken naar het heden en de toekomst. We wilden onze "Workspace Solutions" tonen die leiden naar welzijn en welvaart en we wilden onze bezoekers een leuke ervaring bezorgen. Deze award is voor ons het bewijs dat dat gelukt is," zegt Elisabeth Slunge, Director Global Range & Communications.

Creative Director voor de Kinnarps stand is Johan Ronnestam – een vernieuwer, een ondernemer en een merkexpert met ervaring. Voor de ontwikkeling van de stand werkte hij samen met Björn Förstberg en Mikael Ling van Förstberg Ling, een architectuur- en designbureau uit Malmö met ervaring in zowel architectuur als interieurdesign. Johan Ronnestam deelt zijn gedachten over de stand en het project: 

“Samenwerken met een van de beste aanbieders van workspace solutions in Zweden en de wereld was een eer. Er is zo veel geschiedenis, kennis en know-how over de toekomst van de werkplek waar wij inspiratie uit konden putten. Reeds bij de start van het project was het voor Förstberg Ling en mezelf duidelijk dat we een ervaring wilden creëren die aandacht gaf aan de sterkste troeven van Kinnarps – de mogelijkheid om zich aan te passen, te veranderen en altijd vooruit te kijken.”

“De constructie is een ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en zich laten inspireren. Het viert de geschiedenis en de toekomst van Kinnarps. Met het concept willen we de 75e verjaardag van Kinnarps vieren door aan de bezoekers te vragen om onderdeel te worden van de ervaring. De moderne workspace solution biedt een open sfeer, waar gesprekken tussen mensen, creativiteit en productiviteit leiden tot innovatie. Dit zijn de kernpunten die we wilden communiceren bij het ontwerpen van deze transparante constructie.”Johan Ronnestam

“Voor ons is het concept "The Silhouettes of Kinnarps" een baken van transparantie en gesofisticeerde details die overeenstemmen met de designprincipes en de filosofie van het bedrijf", zeggen Björn Förstberg en Mikael Ling, Förstberg Ling.

Stockholm Furniture & Light Fair is open tot 11 februari

over kinnarps
KINNARPS IS een workspace solutions bedrijf

Kinnarps werd opgericht in 1942 door Jarl en Evy Andersson. Tot op vandaag is het voor 100% een familiebedrijf, met de kinderen en kleinkinderen van Jarl en Evy aan het roer. Kinnarps biedt workspace solutions aan voor kantoren en publieke omgevingen. Een uitstekende kwaliteit en een minimale impact op het milieu kenmerken de volledige waardeketen - van de grondstoffen tot het afgewerkte resultaat. Kinnarps is een van de grootste leveranciers van kantoormeubilair in Europa. Het bedrijf is actief in ongeveer 40 landen, met een omzet van ongeveer 3,8 miljard SEK.

heb je nog vragen?

Voor meer informatie, contacteer: Ida Hermansson, persverantwoordelijke, Kinnarps AB +46 515 383 89 ida.hermansson@kinnarps.se