Gebeitst essenfineer – een kleurrijke aanwinst voor het kantoor

We lanceren nu gebeitst essenfineer in elf elegante kleuren. De beitsen werden exclusief ontwikkeld voor Kinnarps Colour Studio* in samenwerking met architecten en de eigen oppervlaktebehandelings- en fineerspecialisten van Kinnarps. Onze kleuren zijn uniek en alleen verkrijgbaar bij Kinnarps.

Met gebeitst essenfineer kunt u natuurlijke materialen en kleuren op een boeiende manier combineren. Het houtoppervlak krijgt kleur terwijl de levendige nerf en de natuurlijke uitstraling behouden blijven. Aangezien de techniek kan worden gebruikt op alle gladde oppervlakken in fineer, kunt u volledig harmonieuze omgevingen ontwerpen. De nieuwe beitsen passen ook bij stoffen en andere materialen van Kinnarps Colour Studio waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gecombineerd.
De elf beitsen die in de herfst van 2018 worden gelanceerd, zijn verdeeld in kleurfamilies met vergelijkbare tinten, toon op toon, die kunnen worden gecombineerd of gebruikt om een monochrome uitstraling te creëren: donkerrood en zachtroze, donkergroen en grijsgroen, donkerblauw en grijsblauw, donkergrijs en middengrijs en middenbruin, wit en zwart.

EXCLUSIEVE BEITSEN

De nieuwe beitsen werden exclusief ontworpen voor Kinnarps in samenwerking met Kinnarps Colour Studio en architecten. Daarna werden ze ontwikkeld tot producten door onze oppervlaktebehandelingsspecialisten. Sinds de jaren 50 bieden we gebeitst fineer voor kantoormeubilair aan. Onze beslissing om onze expertise in stand te houden en de nodige technologie te ontwikkelen in onze productiefaciliteiten is een slimme investering gebleken, aangezien er opnieuw veel vraag is naar gebeitst fineer bij veel architecten en interieurontwerpers.

  "We produceren onze oppervlakken intern. Dat geeft ons controle over welke beitsen en kleuren we willen creëren, waardoor we ons niet moeten beperken tot wat beschikbaar is op de markt", zegt Benny Grönborg, oppervlaktebehandelingstechnicus bij Kinnarps met 40 jaar ervaring op het vlak van beitsen.

 

ZOALS SCHILDEREN MET WATERVERF

Gebeitst fineer is verkrijgbaar bij meubilair met gladde oppervlakken – van bureaus en vergadertafels tot conferentietafels en verschillende soorten opbergelementen. Vooral eiken- en essenfineer wordt gebeitst. Door zijn lichte tint is es uitermate geschikt voor kleurrijke beitsen. Op basis van de marktvraag en inzichten in toekomstige trends van architecten hebben Benny en zijn collega's deze unieke beitsen gecreëerd.

  "Een beits bestaat uit water en kleurpigmenten. Het is de combinatie van pigmenten die bepaalt hoe de kleur zal worden waargenomen. Een beits is eigenlijk hetzelfde als waterverf. Een oppervlak in fineer beitsen is vergelijkbaar met schilderen met waterverf." 

 

LAAT DE NERF BETER UITKOMEN

De beits en de kleurpigmenten dringen diep door in de poriën van het hout waardoor de nerf en de glans van het hout beter uitkomen en het oppervlak tot leven komt. De beits zelf is niet duurzaam en wordt dus verzegeld met een uv-lak. Hierdoor is het oppervlak goed bestand tegen belasting en slijtage. Als u koffie morst op uw bureau, kunt u de vlek gewoon wegvegen. De lak voorkomt dat de vloeistof in het hout dringt.                  
De kwaliteit van het gebeitst fineer is cruciaal voor het eindresultaat. Omdat we ons eigen fineer produceren, kunnen we het uiterlijk en de eigenschappen van het materiaal tot in het detail controleren, zelfs in onze uitgebreide gamma's.
Om ervoor te zorgen dat architecten en klanten grote publieke ruimtes, kantoren en scholen op een uniforme en harmonieuze manier kunnen inrichten, is het belangrijk fineerafwerkingen van hoge en constante kwaliteit en een goede productiecapaciteit te hebben.

 

EEN DUURZAME OPTIE

Gebeitst fineer is een duurzame en milieuvriendelijke optie. Het hele proces is geoptimaliseerd vanuit milieu- en duurzaamheidsoogpunt. De beits bestaat uit water en pigment, en de lak, die geen oplosmiddelen bevat, wordt aangebracht in een vrijstaand proces. Het meubilair wordt ook getest in ons geaccrediteerd testlaboratorium om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de behoeften van de klanten en de normatieve eisen van onze diverse markten.

 

*Kinnarps Colour Studio is de verzamelnaam van onze materiaalcollectie: stof, fineer, metaal, laminaat, linoleum, marmoleum en kunststof. De collectie bestaat uit meer dan 250 stoffen waardoor u eindeloos kunt combineren en interieurs een persoonlijke toets kunt geven.

"Gebeitst fineer is mooi en leuk om mee te werken bij de inrichting van kantoren omdat het een natuurlijk materiaal is. U kunt het kantoor het warme gevoel van hout geven en bent tegelijk vrij om te spelen met kleuren."

Christina Wiklund, Manager Colour Material Finish, Kinnarps

VIJF REDENEN OM RUIMTES IN TE RICHTEN MET GEBEITST ESSENFINEER

HET NATUURLIJK MATERIAAL BETER LATEN UITKOMEN

Beitsen is een oppervlaktebehandeling die is gebaseerd op de wisselwerking tussen de nerf van het hout en het vermogen van de beits om in het materiaal te dringen. De beits laat de levendigheid, de glans en de nerf van het hout beter uitkomen en voegt tegelijk kleur toe.

MINDER LAWAAI

Oppervlakken in fineer produceren minder lawaai dan oppervlakken in laminaat, wat kan bijdragen tot een stillere kantooromgeving.

SPELEN MET KLEUR

Met de beits kunt u de kleuren van uw meubilair elegant op elkaar afstemmen en een vakkundige en persoonlijke uitstraling creëren. Alle gladde oppervlakken in fineer zoals bureaus, vergader- en conferentietafels en opbergelementen kunnen worden gebeitst.

EEN KNUS GEVOEL

In tegenstelling tot oppervlakken in laminaat is fineer een natuurlijk materiaal dat warm en glad aanvoelt omdat hout warmer is dan laminaat.

DUURZAAM EN MILIEUVRIENDELIJK

Het fineer van Kinnarps wordt gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen en is FSC®-gecertificeerd. De beits zelf bevat alleen water en pigment. De uv-lak die wordt gebruikt om het oppervlak te verzegelen, bevat geen oplosmiddelen en het hele proces wordt uitgevoerd in een vrijstaand systeem.

Wil je meer weten?

Contact