Vijf stappen naar de ideale vergaderzaal

Wist je dat een interieurontwerp niet enkel invloed heeft op je humeur, maar ook op je gedrag? Volg deze vijf inspirerende stappen en je hebt al snel de ideale vergaderzaal!

1.

Als we het gevoel hebben dat we controle hebben over de situatie, voelen we ons beter. Zelfs kleine dingen als de juiste temperatuur of het licht kunnen regelen doen wonderen voor ons welzijn.

2.

Opeens gaat de deur open en stappen er drie collega's binnen die niet hadden gereageerd op de uitnodiging  voor de meeting... Klinkt bekend in de oren? Als je investeert in licht, makkelijk te verplaatsen meubilair kan je stress beperken door een ruimte snel aan te passen.

3.

Volgens een interessante studie van de Oregon State University zijn ronde tafels het meest democratisch - en veel beter voor creatieve gesprekken. De verklaring hiervoor is dat iedereen oogcontact kan hebben met elkaar. Vergelijk dit met een rechthoekige tafel, waar de baas aan het hoofdeinde zit - in dit geval is hij de enige die rechtstreeks oogcontact met iedereen heeft.

4.

Plaats niet te veel meubilair! Veel mensen krijgen stress wanneer de ruimte beperkt is en ze samen met hun collega's op elkaar gepakt zitten. Probeer zo veel mogelijk open ruimte te creƫren.

5.

Zelfs als je toegang hebt tot de meest moderne technologische snufjes, mag je het ouderwetse whiteboard waarop je kan schrijven, tekenen en krabbelen niet onderschatten. Dit zorgt voor beweging en energie in een ruimte.