Designnieuws bij Materia en Skandiform!

Ook onze designmerken Materia & Skandiform waren sterk vertegenwoordigd tijdens de Stockholm Furniture Fair. Beide merken grepen de kans om een aantal nieuwigheden voor te stellen. Zowel Materia als Skandiform zijn pioniers op het vlak van Scandinavisch design. Elk jaar lanceren zij dan ook innoverende nieuwigheden die ons designhart sneller doen slaan.
Alto

Alto is een mooi vervaardigd, veelzijdig meubelstuk met de ongewone zithoogte van 630 mm. Het ontwerp wordt gekenmerkt door eenvoud. De golvende vorm van de kussens en het feit dat de vorm van binnen en van buiten zichtbaar is, versterken de identiteit van dit stuk, dat pronkt met zijn schoonheid vanuit alle hoeken.

Alto, ontwerp: Mattias Stenberg

Anagram

De sterke identiteit van deze stoel maakt het mogelijk om speels en kleurrijk of verfijnd te zijn. Met zijn robuuste frame en doordachte details kan de stoel ruwe omgevingen aan. De poten lopen achter de rugleuning omhoog en zorgen voor een elegante handgreep om de stoel gemakkelijk te verplaatsen. Zitting en rug hebben knoppen van gegoten aluminium die overeenkomen met de kleur van het frame. De armleuning van gegoten TPE geeft het een zacht gevoel en beschermt tafelbladen tijdens het ophangen.

Anagram, ontwerp: Fredrik Mattson

Crest

Deze hogere tafel heeft dubbele tafelbladen, waardoor u verschillende materialen kunt combineren. Een mooie aanvulling op de Crest-serie. De ruimte tussen de tafelbladen zorgt voor verborgen of zichtbare opslag. Selecteer glas of hout voor beide tafelbladen of meng glas met massief of gefineerd hout. Solide toppen hebben een uitsparing voor tijdschriften. De gegoten poten verbeteren verder het sobere en solide gevoel van de tafel.

Crest, ontwerp: Mattias Stenberg

Cap

Cap, een gemakkelijk te plaatsen barkruk, werd geïnspireerd op vingerhoedjes. De kruk is nu ook volledig gestoffeerd beschikbaar, in de stof Remix van Kvadrat. De grote selectie kleuren maakt het gemakkelijk om de kruk in elke omgeving te passen. Het lichte gewicht en de duidelijke vorm maken hem eenvoudig om mee te nemen voor geïmproviseerde vergaderingen aan werkplekken of om extra zitplaatsen te bieden in vergaderruimtes of loungeruimtes.

Cap, ontwerp: Axel Bjurström, Mia Cullin

Neo Lite

De mooie, strakke lijnen van de Neo Lite-serie komen terug in deze loungestoel. De fauteuil heeft genereuze afmetingen, maar wordt dankzij het ontwerp toch gestroomlijnd. Door de lagere zithoogte is hij geschikt voor verschillende loungeruimtes. De gevormde zitschaal in polypropyleen is niet gestoffeerd, met gestoffeerde zitting of volledig gestoffeerd verkrijgbaar. Gecombineerd met een houten onderstel of sledeframe vormt het een elegant geheel. Een onderscheidend kenmerk van de Neo Lite-fauteuil met sledesokkel is dat deze stapelbaar is.

Neo Lite, ontwerp: Fredrik Mattson

Today

Een flexibel rustbed gekenmerkt door een interessant contrast tussen textiel en staal. Het sobere, maar toch zachte ontwerp geeft het meubelstuk karakter. Optioneel zijn een kussen en een rugkussen beschikbaar, die beiden kunnen worden verwijderd dankzij de prachtig gestoffeerde knoppen. De rugleuning kan aan beide zijden worden gemonteerd. Today past goed in open kantoorruimten, lounges of rustruimtes.

Today, ontwerp: Mia Cullin

Vagabond Duo

Vagabond Duo is een creatieve tafel voor vergaderingen. In tegenstelling tot Vagabond heeft het twee bladen met verschillende hoogtes. Om een functionele, creatieve werkruimte te creëren, kunt u opbergboxen, magneten, kapstokhaken of een whiteboard toevoegen aan het middengedeelte. Stroomuitgangen / USB kunnen als een optionele extra in het tafelblad worden geïntegreerd. Dankzij de wielen kan de tafel gemakkelijk worden verplaatst wanneer nodig, of op een vaste positie worden vergrendeld.

Vagabond Duo, ontwerp: Marie Oscarsson

Aplomb

De nieuwe Aplomb-vergadertafel past in elke stijl of kamer en kan worden aangepast met drie verschillende bladen, een verborgen vak voor elektriciteitskabels, een geïntegreerd stopcontact en uitsparingen. Het feit dat een tafel met zoveel functies op zulke lichte voeten rust, is op zich al een conferentie waard!

Aplomb, ontwerp: Everything Elevated

Fendo

Met Fendo is het Stefan Borselius gelukt om comfort echt te comprimeren! De zit die licht naar boven buigt en de afgeronde rugleuning geven Fendo het comfort van een echte fauteuil. De werkelijke grootte en de ruimte tussen zitting en rugleuning geven hem het sierlijk uiterlijk van een kleine stoel.

Fendo, ontwerp: Stefan Borselius

Primo

Primo weerspiegelt zich in de verschillende facetten van het frame, dat overgaat in een ronde pilaar en een lichte voet. Met 18 verschillende maten, vormen, materiaal, hoogten en kleuren om uit te kiezen, is de veelzijdigheid van Primo niets dan uitstekend!

Primo, ontwerp: Stefan Borselius

Deli

Deli barkruk heeft een zachte en organische vorm, maar het nieuwe stalen frame voegt een geheel nieuwe uitdrukking aan de look toe. De combinatie van zacht materiaal en staal geeft Deli een gevoel van modern, maar uitnodigend, design.

Deli, ontwerp: Thomas Pedersen