Materiaal met een rode draad

Een groep sterke individuen die heel graag samenwerken en samen nog sterker worden. Zo zou het assortiment materialen van Kinnarps kunnen worden beschreven. "Het is net als een basisgarderobe waarbij de verschillende kledingstukken altijd kunnen worden gecombineerd en afgewisseld om andere boeiende accenten te creëren", zegt Christina Wiklund, Hoofd Kleuren & Materialen bij Kinnarps.

Kinnarps Colour Studio brengt alle materialen – o.a. stof, hout, kunststof en metaal – samen die Kinnarps gebruikt om zijn meubilair te produceren. Elk element wordt met veel zorg ontworpen, maar er gaat evenveel aandacht naar het creëren van een perfect uitgebalanceerd geheel.

   "Ons hele assortiment heeft een rode draad, zodat alle materialen, kleuren en uitstralingen naar believen kunnen worden gecombineerd. Onze doordachte basis waaraan we voortdurend nieuwe accenten toevoegen, biedt eindeloze mogelijkheden om creatieve individuele oplossingen te bedenken", zegt Christina Wiklund. 

Trends in Kinnarps-stijl

Het werk van Christina draait vooral rond nieuwe trends ontdekken en ze toepassen op een manier die past bij Kinnarps. Dat betekent dat ze intercultureel te werk gaat, zowel binnen als buiten Kinnarps, om zo veel mogelijk invalshoeken te krijgen.

    "De nieuwe stoffen die we in 2017 lanceren, zijn het resultaat van creatieve samenwerkingen met architecten, interieurontwerpers en vertegenwoordigers van de acht focusmarkten van Kinnarps", zegt Christina. 

Art deco is opnieuw in

Een van de trends of stijlen die momenteel actueel zijn, is een hedendaagse versie van de klassieke art deco uit de vroege 20e eeuw.

   De art-decostijl wordt gekenmerkt door geometrische patronen in combinatie met lichte pastelkleuren en donkerdere kleuren. Hij is misschien wel het bekendst in de versie van ontwerpster en mode-icoon Coco Chanel.

"Art deco berust vooral op de combinatie van verschillende patronen en kleuren, en dat principe hebben we toegepast in ons assortiment. Zo kan een visgraatpatroon worden gecombineerd met ronde vormen en roze of gele accentkleuren met zwart en wit", zegt Christina. 

Natuur en retro

Groen is een andere modieuze kleur, net als bruin, dat  Christina 'het nieuwe zwart' noemt. Dat ligt in de lijn van de huidige heropleving van het circulaire patroon in de vorm van tweedehands, retro en een terugkeer naar vroegere klassiekers.

   "We blijven ook verwijzen naar en inspiratie halen uit de natuur. Dat uit zich bijvoorbeeld in het feit dat onbehandeld hout en wollen stoffen steeds populairder worden. Het is ook duidelijk dat mensen steeds meer waarde hechten aan kwaliteit en handwerk. Handgemaakte artikelen zijn een luxeproduct."

   Innovativiteit en toekomstgerichtheid zijn ook een kwestie van nieuwe materialen zoals hennep, bamboe, jute en cellulose. Het is allemaal gebaseerd op het feit dat Kinnarps systematisch inzet op business intelligence en samenwerkt met externe spelers om toekomstige trends te spotten.  

   "We moeten altijd denken in termen van diepgang en breedte, zodat we boeiende individuele materialen hebben en tegelijkertijd een geheel creëren waarin kleuren, patronen en uitstralingen samenwerken. Het resultaat is dat Kinnarps Colour Studio honderden duurzame, creatieve en mooie materialen telt die op een persoonlijke manier kunnen worden gecombineerd."

Kinnarps Colour Studio

In ons inspirerende Kinnarps Colour Studio-assortiment vindt u alle creatieve en mooie materialen die u zich kunt wensen (stof, leer, laminaat, fineer, metaal, acryl, kunststof en glas). Deze duurzame collectie met een scala aan kleuren en patronen combineert klassieke elegantie met de nieuwste trends. Ze omvat alles wat u nodig hebt om voor uw omgeving de juiste look te creëren.