KEUZEVRIJHEID OP KANTOOR

Gevarieerde werkomgevingen zorgen voor meer comfort en betere ergonomie

Naar het werk gaan is niet meer hetzelfde als naar een feitelijke plaats of ruimte gaan. Uw werk is de dingen die u doet: alleen en samen met anderen. Omdat taken en technologie veranderen, veranderen ook onze behoeften — gedurende de dag en bij verschillende projecten. U bent niet gebonden aan een vaste werkplek, maar kunt wisselen tussen veel ergonomisch correcte werkomgevingen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende taken. Als u zelf kunt kiezen of u alleen of samen wilt werken, zult u zich beter voelen en beter kunnen presteren. 

Vijf ergonomische werkomgevingen

1.

Werkplek waar u zich kunt concentreren.

De behoefte aan enige privéruimte is van essentieel belang bij alle werkprocessen. Wellicht hebt u rust en stilte nodig om een idee te formuleren of om u in nieuw materiaal te verdiepen? Een afgezonderde werkplek met een goed bureau, een ergonomische bureaustoel en schermen om geluid en licht te verminderen biedt ruimte voor concentratie en belangrijke telefoongesprekken.

2.

Informal meeting places.

Wilt u een idee delen? Of moet er een probleem worden opgelost? Vaak is een kort gesprek met uw collega de oplossing. Een plaats voor informele ontmoetingen moet worden ontworpen met comfortabele, afgeschermde zitplaatsen zodat u in alle rust uw gesprek kunt voeren. Er moet ook een werktafel of bureau zijn voor uw laptops en notebooks. De omgeving moet afgeschermd zijn vanwege de privacy, maar eenvoudig te openen als u meer mensen bij het gesprek wilt betrekken.

3.

Tijd voor sociaal contact.

Soms wil je ook eens praten over andere dingen dan het werk. Een uitnodigende lunchruimte of cafeteria, met comfortabel meubilair en flexibele tafels zorgt voor een ontspannen werkomgeving die je een energieboost geeft en spontane discussies en vergaderingen aanmoedigt. Zorg ervoor dat de tafelbladen voldoende groot zijn – wie weet begin je toch te praten over het werk… 

4.

Vergaderruimte voor kleine en grote vergaderingen.

Vergaderingen zorgen voor de impuls om verder te kunnen met de werkzaamheden. Door vergaderruimten te ontwerpen als kleine 'ruimten in de ruimte', kunt u zowel geplande als spontane vergaderingen stimuleren. Varieer met de grootte zodat er mogelijkheden zijn voor een verschillend aantal deelnemers. Hoge ruggen die afschermen, goed uitgeruste werkoppervlakken, goede verlichting en connectiviteit zorgen voor meer concentratie en dragen bij aan effectieve en creatieve vergaderingen.

5.

Omgevingen voor projectwerk.

Veel werkzaamheden worden uitgevoerd in projectvorm. Met behulp van flexibele modules kunt u speciaal voor de groep een werkplek creëren, voor de duur van het project of gedurende de dag. Het uitgangspunt is een oplossing met schermen, waardoor een 'ruimte in de ruimte' kan worden gecreëerd. Een ruim bureau, compleet met stopcontacten voor IT en communicatie, is het natuurlijke middelpunt van de werkomgeving en kan worden aangevuld met bureaustoelen, vergaderstoelen of sofa's, afhankelijk van de aard van het werk. U kunt de ruimte ook uitbreiden aan de buitenkant van het scherm, bijvoorbeeld met een bureau en stoelen. Het extra oppervlak biedt een nog grotere keuzevrijheid en mogelijkheden voor communicatie met de omliggende omgeving.

"Producten en oplossingen met een goede ergonomie dragen bij aan een inspirerende en gezonde werkplek. Daardoor wordt het imago van het bedrijf versterkt en wordt het makkelijker om nieuw talent aan te trekken."

Dat is ook ergonomie

geluid

Geluid kan een van de meest irritante verstoringen zijn in het eigentijdse kantoor. Door voor akoestische oplossingen en stille ruimten te zorgen, kunt u stress verminderen en de concentratie verbeteren. Zo heeft de British Council for Offices berekend dat een betere akoestiek de productiviteit van Britse bedrijven met 2% kan verbeteren!

LIcht

Knipperende of onvoldoende verlichting kan een negatieve invloed hebben op het werk en het welzijn. Zorg dat er bij flexibele of modulaire werkplekken voldoende verlichting aanwezig is in het plafond, of voorzie ze van goede werkverlichting op bureaus en in ander meubilair. De lichtbron moet goed afgeschermd zijn om hinderlijke schittering te voorkomen.

PLANTen

Planten in de kantooromgeving zijn mooi om naar te kijken, hebben een kalmerend effect en werken stressverminderend. Daarnaast zorgen ze voor meer zuurstof in de lucht en een betere vochtigheidsgraad.

FLEXIBel met Fields

Fields is het flexibele en ergonomische concept van Kinnarps voor verschillende werkomgevingen op kantoor. Het is een modulair systeem dat op effectieve en inspirerende wijze individueel werk met teamwerk verbindt. 

Lees meer

 

Kinnarps Next OfficE®

Next Office is het systeem van Kinnarps voor nieuwe werkplekken. Samen creëren we uw werkomgeving op basis van de behoeften van de organisatie en de individuen die daar deel van uitmaken.

Lees meer