KIEZEN MOET GEMAKKELIJK ZIJN

Tot nu toe bestond er geen duidelijke, efficiënte tool om u te helpen duurzame keuzes te maken op het vlak van interieurontwerp. Het is waar dat er op dit moment al veel goede keurmerken op de markt zijn. Maar vele hiervan zijn nichekeurmerken en geven geen antwoord op alle belangrijke vragen over duurzaamheid, zoals vragen over maatschappelijke verantwoordelijkheid en ergonomie. Op de lange termijn is het niet duurzaam als u veel tijd kwijt bent aan het oplossen van die puzzel. Daarom hebben we The Better Effect Index gecreëerd.

WAT LEVERT HET U OP?

U...

…krijgt hulp bij het maken van duurzame keuzes.

…werkt aan duurzaamheid en boekt gemakkelijker vooruitgang richting uw doelen voor maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen.

…creëert werkplekken met een betere ergonomie, minder stress en een lagere uitstoot van chemicaliën voor een betere gezondheid en productiviteit.

…zorgt voor bewustwording omtrent het belang van een spaarzaam gebruik van grondstoffen en energie, en voor meer interesse in circulaire diensten.

 

ZES DOMEINEN VOOR EEN BETER EFFECT

Zo werkt het: in onze online tool hebben we onze producten binnen zes belangrijke domeinen geëvalueerd. Samen geven die domeinen een volledig beeld van de duurzaamheid van het product. We laten ook zien welke indicatoren we gebruiken als basis voor onze evaluatie binnen elk domein van de index. De online tool biedt u de mogelijkheid om de totaalscores van de producten te vergelijken evenals hun individuele scores binnen verschillende domeinen.

DOMEIN 1: GRONDSTOFFEN EN HULPBRONNEN

Waarom? Om te waarborgen dat materialen het milieu niet onnodig belasten.

Indicatoren: Kennis van de herkomst van de grondstoffen. Kennis van de omstandigheden in de productieketen. Optimaal gebruik van hulpbronnen.

DOMEIN 2. KLIMAAT

Waarom? Door slimme keuzes te maken, kunnen we de CO2-uitstoot terugdringen.

Indicatoren: Transport. Productie en processen. Materiaalkeuze.

DOMEIN 3. ZUIVERE MATERIALEN

Waarom? We willen geen materialen en chemicaliën gebruiken die een negatieve invloed hebben op mensen of het milieu.

Indicatoren: Chemicaliën in de productie. Uitstoot. 
Goede materiaalkeuze.

DOMEIN 4: MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Waarom? We willen zekerstellen dat onze producten in een goede werkomgeving worden gemaakt.

Indicatoren: Gedragscode. Opvolging van leveranciers. 
Opvolging in landen met een hoog risico.

DOMEIN 5. HERGEBRUIK

Waarom? Een goede manier om het gebruik van hulpbronnen te verminderen is het ontwerpen van producten die kunnen worden opgeknapt en hergebruikt.

Indicatoren: Mogelijk om te repareren en renoveren? Mogelijk om materialen te recycleren? Gemaakt van gerecycleerd materiaal?

DOMEIN 6. ERGONOMIE

Waarom? Ergonomische oplossingen zorgen voor gezondere en creatievere werknemers – en voor inspirerende omgevingen die uw merk helpen versterken.

Indicatoren: Ergonomie. Akoestische omgeving