Ergonomische werkplekken verbeteren het welzijn en moedigen samenwerking aan

 

FAQ     Referentieprojecten

Werkplekken die goed aanvoelen. Letterlijk.

"Goed ergonomisch ontwerp zorgt voor harmonieuze interacties tussen werknemers en hun werkplek. Het gaat erom een werkplek te creëren die mensen geeft wat ze nodig hebben om zich goed te voelen en productief te werken."

Anders Lundahl

Alles wat u moet weten over ergonomische werkplekken

1. Wat is een ergonomische werkplek?

2. Wat brengt de toekomst voor ergonomische werkplekken?

3. Waarom is welzijn op het werk belangrijk?

4. De voordelen van een ergonomische werkplek

5. Wie moet zich bezighouden met ergonomie en waarom?

6. Hoe ontwerpt u een ergonomische werkplek?

7. Is een ergonomische werkplek duur?

8. Hoe kunnen we u helpen een ergonomische werkomgeving te creëren?

9. Referentieprojecten

1.
Wat is een ergonomische werkplek?

Het verschil tussen een ergonomische werkplek en elke andere werkplek is dat
ergonomische werkplekken zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de functionele behoeften van de werknemers. Ze zijn flexibel, ondersteunend en ontworpen om het welzijn en de productiviteit te verbeteren. Een niet-ergonomische werkplek ziet er dan misschien wel stijlvol uit, maar schijn bedriegt. Een werkplek moet stijlvol zijn, maar een ergonomische werkplek is ook ontworpen om de gezondheid en de productiviteit van de werknemers te ondersteunen.

Verschillende soorten ergonomie

Ergonomisch ontwerp biedt oplossingen voor uiteenlopende factoren die het welzijn en de productiviteit beïnvloeden: cognitieve factoren zoals stress en menselijke interactie, fysieke factoren zoals zittende en staande houdingen en de indeling van de werkplek, en omgevingsfactoren zoals licht en geluid. 

Ergonomisch meubilair voor de werkplek

Investeren in ergonomisch meubilair creëert de best mogelijke werkomstandigheden. Meubilair dat is ontworpen om in te spelen op de individuele behoeften van iedere werknemer, leidt tot meer motivatie, een hogere productiviteit en minder letsels en ziekteverzuim. Ergonomisch ontwerp is goed voor de mensen en voor de zaken!

Geluidsergonomie en akoestiek

De akoestiek op de werkplek is een belangrijk aspect van een ergonomisch ontwerp. Lawaai beïnvloedt onze concentratie, onze communicatie en ons vermogen om beslissingen te nemen. Akoestische wanden en muurtegels kunnen helpen om het lawaai te verminderen en werknemers een akoestische schaduw bieden, een stille plek naast een lawaaierige ruimte. Meubilair kan een belangrijke bron van ongewenst lawaai zijn. Ga dus op zoek naar ontwerpen die licht zijn en op een stille manier kunnen worden verplaatst. 

Verlichting op de werkplek

Licht speelt een belangrijke rol bij de productiviteit omdat het ons alert helpt te houden tijdens de werkdag. Natuurlijk licht is ook goed voor ons welzijn omdat het een invloed heeft op het natuurlijke dag-en-nachtritme van ons lichaam, dat de aanmaak van stressverminderende hormonen regelt.

Terug naar het FAQ-overzicht

2.
Wat brengt de toekomst voor ergonomische werkplekken?


Terwijl de technologie vorm blijft geven aan de manier waarop we werken en interageren, hebben toekomstige generaties werknemers flexibele oplossingen nodig die voldoen aan hun individuele behoeften. Bedrijven die investeren in ergonomische oplossingen, ervaren de voordelen in de vorm van een verbeterd welzijn en een grotere betrokkenheid van de werknemers en minder ziekteverzuim. Investeringen in ergonomische oplossingen zijn langetermijninvesteringen omdat ze zorgen voor het blijvende succes van mensen en bedrijven. De kans is groot dat ergonomische werkplekken in de toekomst getalenteerde werknemers zullen aantrekken die kunnen kiezen tussen werkgevers en willen werken in een omgeving die is afgestemd op hun behoeften. 

Terug naar het FAQ-overzicht

3.
Waarom is welzijn op het werk belangrijk? 

Welzijn leidt tot meer jobtevredenheid

We brengen een groot deel van ons leven op het werk door. Als we niet graag naar het werk gaan, is de kans groot dat we ons gespannen en ongelukkig voelen. Het tegenovergestelde is ook waar: als we ons werk graag doen, geven ontmoetingen met collega's en samenwerkingen aan gezamenlijke projecten ons veel energie. Om ons goed te voelen, moeten we het belang van welzijn op het werk erkennen.

Terug naar het FAQ-overzicht

Welzijn verhoogt de productiviteit

Als mensen in een leuke en gezonde omgeving werken, halen bedrijven daar voordeel uit in de vorm van nieuwe ideeën en innovaties. De energie en de betrokkenheid van werknemers die zich goed voelen bij wat ze doen, kunnen bedrijven en organisaties helpen om enorme sprongen voorwaarts te nemen. Bij succes draait het allemaal om de mensen die zich inzetten voor dat succes. 

Welzijn creëert betere gemeenschappen

Werknemers zijn niet alleen werkkrachten, het zijn ook mensen: echtgenoten, vaders, vrienden en buren, die allemaal deel uitmaken van één grote gemeenschap. Als bedrijven en organisaties prioriteit geven aan welzijn, helpt dat om een gezonde gemeenschap te creëren waarin mensen zich kunnen ontwikkelen en succesvol kunnen zijn. 

4.
De voordelen van een ergonomische werkplek

  • Betere prestaties en motivatie
  • Minder ziekteverzuim
  • Meer efficiëntie
  • Verbetering van de gezondheid en het welzijn op lange termijn
  • Minder risico op letsels
  • Toekomstbestendige flexibele oplossingen
  • Grotere betrokkenheid van de werknemers

Terug naar het FAQ-overzicht

5.
Wie moet zich bezighouden met ergonomie en waarom?

Zowel werkgevers als werknemers hebben baat bij een ergonomisch ontworpen werkplek. Investeren in ergonomie maakt werknemers duidelijk dat hun werk wordt gewaardeerd. De aandacht die uitgaat naar ergonomische oplossingen, ontworpen om te voldoen aan hun individuele behoeften, leidt tot meer motivatie, een hogere productiviteit en minder letsels en ziekteverzuim. Gezonde werknemers zijn gelukkige werknemers en in de competitieve wereld van vandaag creëren ergonomische werkplekken het beste product met de meest efficiënte methodes. 

Terug naar het FAQ-overzicht

6.
Hoe ontwerpt u een ergonomische werkplek?

Denk na over de indeling

Hoe wilt u dat uw werkplek functioneert en hoe moeten werknemers elkaar vinden en samenwerken? 
Creëer een omgeving die dat ondersteunt! De indeling van een werkplek bepaalt de productiviteit. Probeer een ruimte te creëren die teamwerk en innovatie aanmoedigt. Denk na over de behoeften van de werknemers en houd daar rekening mee bij de indeling van uw werkplek. Een ergonomische werkplek is doeltreffend omdat ze voldoet aan de functionele behoeften van de werknemers. 

Denk na over het welzijn

Ergonomische werkplekken verhogen het welzijn omdat ergonomische oplossingen kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van iedere werknemer. Door een werkplek te creëren die is ontworpen om behoeften te ondersteunen en interactie te stimuleren, zullen werknemers vanzelf plezier hebben in de ervaringen die ze creëren op het werk. Oplossingen vinden die het welzijn verbeteren, zorgt ervoor dat werknemers gezond blijven en hun werk graag doen! 

Denk na over beweging

Een werkplek ontwerpen die beweging stimuleert, is bevorderlijk voor het welzijn en de productiviteit.  Activity based werkplekken bieden werknemers van verschillende afdelingen de mogelijkheid om samen te werken aan taken. In plaats van de hele dag aan hun bureau te werken, kunnen werknemers bewegen en op een specifieke plek bijeenkomen om een specifieke taak uit te voeren. Dat soort beweging is ideaal voor communicatie en samenwerking en het heeft voordelen voor de fysieke gezondheid en het welzijn van de werknemers. 

Terug naar het FAQ-overzicht

Wilt u meer informatie over onze ergonomische workspace solutions?

Contact

7.
Is een ergonomische werkplek duur?

Investeringen in ergonomische oplossingen zijn slimme investeringen omdat ze zorgen voor het blijvend succes van uw bedrijf. Ergonomische oplossingen creëren de beste werkomstandigheden, wat zich rechtstreeks vertaalt in een hogere productiviteit. In de competitieve wereld van vandaag creëren ergonomische werkplekken het beste product met de meest efficiënte methodes. En omdat ergonomische werkplekken zijn ontworpen om het welzijn van de werknemers te verbeteren, profiteren bedrijven van lagere kosten die gepaard gaan met ziekteverzuim en absenteïsme.

Terug naar het FAQ-overzicht

8.
Hoe kunnen we u helpen een ergonomische werkomgeving te creëren?

Met onze kennis en ervaring als de belangrijkste leverancier van workspace solutions voor kantoren, scholen en openbare ruimtes in Europa, kunnen we u begeleiden bij uw zoektocht naar uw eigen oplossingen voor welvaart en welzijn! Wij begrijpen ergonomie en kunnen u helpen een omgeving te creëren waar ideeën de vrije loop krijgen en mensen samenwerken. We kunnen u helpen de mogelijkheden van uw bedrijf of organisatie optimaal te benutten door ergonomische oplossingen te vinden die de mensen en de productiviteit versterken. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Kinnarps-showroom en ontdek hoe uw bedrijf baat kan hebben bij een betere ergonomie en een verbeterd welzijn op de werkplek.

Terug naar het FAQ-overzicht

9. Referentieprojecten