Ergonomie begint bij u en uw lichaam

Bij alles wat Kinnarps op het vlak van ergonomie doet, staat het individu centraal. Een goed voorbeeld hiervan is de [P]-serie, een flexibel zit/stabureau dat gemakkelijk aan verschillende mensen, omgevingen en taken kan worden aangepast. "Een goede start voor een mobieler en gezonder leven", aldus Anders Lundahl, ergonoom en fysiotherapeut bij Kinnarps.

Tegenwoordig weten de meeste mensen waarschijnlijk wel dat we vaak veel te lang stilzitten dan goed voor ons is. Een zit/stabureau is een goede start voor een mobieler en gezonder leven, maar vergeet niet om het bureau ook echt te gebruiken en zitten en staan af te wisselen.

   "Een van de belangrijkste kenmerken van het zit/stabureau is dat de hoogte gemakkelijk kan worden aangepast. Daardoor is de kans groter dat beweging en variatie echt een dagelijkse routine worden, voordat pijn in uw nek, schouders en rug u eraan herinneren hoe belangrijk dat is", vertelt Lundahl. 


Stille hoogteverstelling

Aan deze eis wordt door de [P]-serie voldaan. De hoogte kan met een simpele druk op de knop traploos worden versteld. Er zijn onderstellen met een extra lange pootverlenging leverbaar, waardoor het bureau nog flexibeler wordt en kan worden aangepast voor mensen van elke lengte.

   Bovendien wordt het geluid van de motor afgezwakt door het vulmateriaal Re:fill van Kinnarps, een samenstelling van ons eigen textielafval, polyester en PET, dat een geringer milieueffect heeft en waardoor elke hoogteverstelling vrijwel stil plaatsvindt.

    "Geluid is een belangrijk aspect van ergonomie. We ervaren geluid allemaal verschillend, afhankelijk van wie we zijn, waaraan we werken en hoe gestrest we zijn, maar we weten dat geluid altijd invloed heeft op de werkomgeving", zegt Lundahl. 

Beweging en flexibiliteit

Het is ook belangrijk dat een zit/stabureau gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende omgevingen en taken. Het huidige beroepsleven vereist beweging en flexibiliteit, en we brengen minder tijd door aan vaste bureaus en werken meer op tijdelijke werkplekken.

   Dus als Kinnarps zit/stabureaus ontwikkelt, wordt er veel aandacht aan besteed om de bureaus bruikbaar te maken voor oplossingen op maat, ongeacht of u alleen, samen met een collega of in een projectteam werkt.

    Zo kunt u met onze kleinere bureaus uit de [P]-serie een creatieve ruimte creëren waar een team ideeën en voorstellen kan bespreken, en die vervolgens snel kan worden veranderd in individuele werkplekken waar iedereen individueel kan werken en waar regelmatig briefingbijeenkomsten kunnen worden gehouden.

De bureaus uit de [P]-serie doen hun werk, ongeacht of u een lange periode of maar even wilt werken, en zijn onder andere ideaal om basisruimten te creëren met aandacht voor ergonomie en creativiteit. Het is ook prima om delen van de dag te zitten, als zitten variatie, beweging en activiteit inhoudt.   U kunt uw zit/stabureau bijvoorbeeld combineren met de bureaustoelen Plus[6] en Plus[8], die uw lichaamsbewegingen volgen, gemakkelijk kunnen worden aangepast en waarop u op zo veel mogelijk verschillende manieren kunt zitten.

Aangepast aan de situatie

Met een goed zit/stabureau kunt u een werkomgeving creëren waar een grote groep mensen ruimte heeft om samen te werken, terwijl zowel de individuele werkplek als de hele omgeving aan de functionele en ergonomische eisen voldoet.

   Tijdens een werkdag voeren we een aantal verschillende taken uit. We werken geconcentreerd, houden een korte vergadering en beantwoorden e-mails. Met de moderne technologie kunnen we dat in verschillende omgevingen doen. De grote uitdaging is dus oplossingen te creëren die kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften en verschillende situaties.

   "In die context speelt de [P]-serie een belangrijke rol, dankzij de geweldige flexibiliteit en variatie voor zowel individuen als organisaties. Alles wat Kinnarps op het gebied van ergonomie doet, begint bij het individu en eindigt bij alle mensen", aldus Lundahl.   

Ergonomische tips!

Sta op voor uw gezondheid

Een zit/stabureau is een goede start voor een mobieler en gezonder leven. 

Neem een actieve pauzE

Neem af en toe een actieve pauze – lichte spierinspanning start veel positieve processen in het lichaam.

Houd uw hoofd rechtop

Door uw blik naar boven te brengen en uw hoofd iets hoger te houden, neemt u een betere houding aan en neemt de druk op de nek af. Probeer uw blik in een hoek naar beneden te richten als u naar een scherm kijkt, zonder uw hoofd merkbaar naar voren te buigen. 

Ga gerust zitten, maar zit niet stil

Combineer uw zit/stabureau met een bureaustoel die uw lichaamsbewegingen volgt en waarop u op zo veel mogelijk verschillende manieren kunt gaan zitten.

Denk aan wat u niet kunt zieN

Iedereen ervaart geluid en licht anders, dus is het een goed uitgangspunt om rekening te houden met en respect te hebben voor de perceptie en verwachtingen van anderen.