CAPSULE WINT FX AWARD 2018

De winnaars van de FX Awards 2018 werden op 28 november bekend gemaakt tijdens een galabijeenkomst in Londen.  Ieder jaar wordt er een volledig nieuwe jury van meer dan 20 deskundigen gekozen uit diverse disciplines, gebaseerd op hun autoriteit, integriteit en ervaring. Deze gerenommeerde experts zijn de allerbesten uit de designindustrie, waaronder ontwerpers, architecten, ingenieurs en opdrachtgevers.

Kateryna Sokolova heeft Capsule ontworpen om een stijlvolle oplossing te bieden voor de toenemende behoefte aan concentratie en privacy in kantooromgevingen. De vorm en functie van Capsule is geïnspireerd op een cocon, welke garant staat voor geborgenheid, comfort en vernieuwing.

In grote kantooromgevingen is Capsule een stijlvol object dat privacy creëert zonder volledig afgesloten te zijn van de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld ongestoord te kunnen telefoneren of in te lezen. Bijkomend voordeel is dat Capsule omgevingsgeluid absorbeert, hetgeen de akoestiek in de ruimte ten goede komt.

Capsule biedt plaats aan 1 tot 3 personen. De duo-stoffering, waarbij de binnen- en buitenzijde zijn uitgevoerd in verschillende stoffen, maken de veelzijdigheid in uitvoering vrijwel oneindig. Hierdoor is de Capsule eenvoudig te integreren in zowel nieuwe als bestaande interieurs. Het gestileerde onderstel van Capsule is een intelligente constructie, waarbij geen verbindingen zichtbaar zijn. De constructie is vervaardigd uit eikenhout, gecombineerd met staal.

Designer Kateryna Sokolova
Kateryna Sokolova is een Oekraïense industrieel ontwerper geboren in 1984. Zij is mede-oprichter en creatief directeur van het merk NOOM en SOKOLOVA design studio. Het ontwerpteam werkt in verschillende disciplines: meubilair, verlichting, hardware, electronica en milieu. Kateryna neemt deel aan verschillende Europese design exposities en zij is onlangs verkozen tot ELLE DECORATION Designer of the Year 2018.