Essenhout – trendy en traditioneel

Sommige materialen worden al sinds jaar en dag gebruikt en gewaardeerd, zowel om hun uiterlijk als om hun functie. Een daarvan is essenhout, dat nu leverbaar is in Kinnarps Colour Studio, waar alle door Kinnarps gebruikte materialen worden verzameld. "Het is een ongelofelijk mooi materiaal, waar ik persoonlijk erg van gecharmeerd ben", zegt Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.
Essenhout is een trendy, maar ook traditionele houtsoort die in het verleden bij Kinnarps kon worden besteld, maar die nu met een wit gepigmenteerd oppervlak in het standaardassortiment wordt geïntroduceerd.
    "De reden hiervoor is enerzijds dat het materiaal in de mode is en er vraag naar is bij onze klanten, en anderzijds dat we het zelf mooi vinden", licht Claesson toe.  

Veelzijdige houtsoort

Essenhout is taai en sterk, en wordt van oudsher gebruikt voor werktuigen, maar ook voor tennisrackets, bandysticks en ski's. Kinnarps heeft voor een wit gepigmenteerd oppervlak gekozen om het oorspronkelijke uiterlijk van het hout te versterken en behouden.

    "Het is uitermate plezierig om met een materiaal te werken dat historisch gezien zo'n grote betekenis heeft en dat ongekunstelde, praktische waarden vertegenwoordigt", aldus Claesson.

   Hij merkt echter ook dat wit gepigmenteerd essenhout momenteel een zeer trendy materiaal is dat in de mode is en door ontwerpers, architecten en klanten veel gevraagd en gewaardeerd wordt.

   En volkomen terecht.

    "Het is een schitterende houtsoort, met een aantrekkelijk oppervlak en een erg mooie kleur, waarmee producenten bijzonder graag werken en de gebruiker zich graag omringt", vertelt hij. 

Milieuvoordelen

Het essenhout dat Kinnarps gebruikt heeft het FSC®-keurmerk en is afkomstig uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen. Maar de milieuvoordelen gaan nog verder.

   "Essenhout heeft een hoge en gelijkmatige kwaliteit, en we kunnen deze grondstof efficiënt benutten omdat we het  grootste deel ervan voor meubilair kunnen gebruiken", zegt Claesson.

   Trendy en traditioneel, prachtig om te zien en goed voor onze planeet. Geen wonder dat essenhout zo enorm wordt gewaardeerd!

Wist u dat ...

 •   
   • essenhout een taaie en sterke houtsoort is die van oudsher wordt gebruikt voor werktuigen, zoals hamerstelen, maar ook voor tennisrackets, bandysticks en ski's? 

 

 •   
   • de Britse autofabrikant Morgan nog steeds essenhout in zijn chassis verwerkt?

 

 

 •   
   • het essenhout dat Kinnarps gebruikt het FSC-keurmerk heeft en afkomstig is uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen?

 

 


   • Yggdrasil, de boom die in de noordse mythologie de hele wereld draagt en omringt, een es was?