ACTIVITY-BASED WERKEN

Meer concentratie en motivatie op kantoor

In de nieuwe denkeconomie is kennis niet langer de meest cruciale factor, maar gaat het erom die te begrijpen en ogenschijnlijk verschillende ideeën te combineren met nieuwe concepten en oplossingen die echt het verschil maken. Daar is concentratie voor nodig. De voortdurende onderbrekingen en afleidingen op kantoor hebben echter een negatieve invloed op ons. De productiviteit en motivatie dalen als er te veel verstoringen zijn. 

Landschapskantoren

Het is geleidelijk gegaan, maar het lijkt begonnen te zijn met de verandering in werkomgeving van aparte kantoorruimtes naar landschapskantoren. Landschapskantoren hebben veel voordelen, omdat daar gefocust kan worden op ideeën, creativiteit en teamwerk. Daarnaast zorgen ze vaak voor een besparing van waardevolle ruimte in tijden van torenhoge commerciële huurprijzen. Maar de landschapskantoren hebben ook hun nadelen, aangezien werktaken waarvoor volledige concentratie nodig is, worden bemoeilijkt door de vele afleidingen.

Nieuwe technologie

Ook technologie is een factor die tot afleiding kan leiden. Hoe groot de afleiding is, hangt af van het werk en andere externe factoren, maar de meeste mensen worden beïnvloed door verstoringen zoals e-mails, sms'jes en sociale media. Door die aspecten raakt het werk versnipperd en wordt het moeilijker.

Vergaderen

Zeg eens eerlijk: hoeveel vergaderingen woont u wekelijks bij? Vergaderingen nemen veel tijd van de werkdag in beslag en zelfs als ze effectief en constructief zijn, vormen ze nog een afleiding die uw 'flow' verstoort. 

Conclusie: overleg, het delen van ervaringen en vergaderingen zullen een belangrijke rol blijven spelen, maar concentratie en een ongestoorde werkomgeving zullen belangrijker worden om 'flow' te creëren en ervoor te zorgen dat medewerkers optimaal kunnen presteren. Activity-based werken biedt een oplossing

Activity-based werken (ABW) biedt verschillende oplossingen voor verschillende taken en blijkt zeer effectief te zijn, aangezien de creativiteit en het vermogen van mensen om op het werk te presteren erdoor worden vergroot. In plaats van een vast bureau om aan te werken, kunnen medewerkers kiezen uit veel uiteenlopende werkomgevingen, afhankelijk van hun behoeften: stille ruimten en ergonomische werkplekken voor privacy en geconcentreerd werk, dichte of open vergaderruimten, projectruimten en telefooncellen

 

Introvert of extravert?

In het ABW-kantoor kunt u aan de behoeften van veel verschillende soorten persoonlijkheden voldoen. Sommige mensen zijn introvert en hebben afzondering en een stille omgeving nodig om zich te kunnen concentreren. Andere mensen zijn extravert en gedijen in een groepsomgeving. 

 

Meer efficiëntie op kantoor

Er is een duidelijke verbetering van de gezondheid vastgesteld op werkplekken waar de medewerkers altijd kunnen kiezen hoe en waar ze willen werken. Volgens een onderzoek van Superlab is de efficiëntie in een ABW-kantoor 14% hoger dan in een traditioneel kantoorhokje. Next Officeis het systeem van Kinnarps voor uw toekomstige werkplek, inclusief activity-based oplossingen.

 

FEITEN IN HET KORT:

• 22% van de medewerkers gaat naar een plek waar ze alleen kunnen zijn als ze productief willen zijn.

• 28% van de medewerkers in een landschapskantoor geeft er de voorkeur aan een eigen rustig plekje te creëren door een hoofdtelefoon op te zetten en naar muziek te luisteren.

Bron: een onderzoek van Manpower en Kairos Future.