Case: Texet Benelux

Gegevens

Bedrijf: 
Texet Benelux

Contactpersoon bij Kinnarps:
Laura Landsheere

Gebied:
Bedrijfskleding

Aantal werkplekken
40

Voltooid:
2019

NIEUW GEBOUW MET UNIEK DESIGN

Texet Benelux is een toonaangevende leverancier van bedrijfskleding, werkkleding en promotioneel textiel. Het gebouw waarin ze zaten was verouderd en stemde niet overeen met hun innovatieve manier van werken. Ze kozen ervoor een nieuwbouw te zetten vlak bij hun bestaande gebouw. De in het oog springende architectuur valt onmiddellijk op. Het gebouw biedt veel natuurlijk licht en de grens tussen binnen en buiten is zeer klein.

 

Kinnarps Next Office is een analyse van uw werkplek en bestaat uit zes stappen. We beginnen met de behoeften van de individuele klant en stellen de medewerkers altijd centraal. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde tools, workshops en analyses ontwikkelen we een gepersonaliseerd interieurontwerp dat de optimale oplossing vormt voor uw specifieke werktaken en de behoeften van uw medewerkers; de basis hiervoor is de informatie die in een vroeg stadium van het proces is verzameld. Een unieke oplossing die gebaseerd is op uw antwoorden.

MEER INFORMATIE

“We dragen welzijn hoog in het vaandel en kozen daarom voor elektrisch instelbare bureaus."

CAF - tribune - TEXET.jpg

POL - detail - TEXET.jpg

POL - detail - tekst - TEXET.jpg

INVESTERING IN WELLBEING

Bij Texet staat een optimale  klantenservice centraal. Daarom werd ook gekozen om niet volledig flexibel te werken maar de teams per eiland bij elkaar te houden. De vaste eilanden worden aangevuld met een aantal flexdesks en informele zithoeken. Texet investeerde wel volop in het welzijn van de werknemers: iedereen heeft een eigen elektrisch instelbaar bureau met ergonomische bureaustoel en flatscreenarm.

 

 

CLEAN DESK = CLEAN MIND

Texet besliste ook om het clean desk principe in te voeren. De werknemers hebben geen persoonlijke opbergruimte, maar kunnen hun spullen kwijt in de vestiaire of de gezamenlijke kasten. Op het einde van werkdag dienen de bureaus dus volledig leeg gemaakt te worden.

Verschillende werkplekken hebben een zicht op het volledig geautomatiseerde magazijn, wat de verbondenheid tussen administratief medewerkers en de mensen in het magazijn vergroot. Bovendien heb je vlot toegang tot een van de grote terrassen om even een frisse neus te halen.

huiselijk met warme kleuren

De grote cafetaria kreeg verschillende functies: de perfecte ruimte voor een lunch met de collega’s, maar door de lichtinval en het gezellige karakter is de cafetaria ook ideaal voor informele meetings of om even te werken.

Het hele gebouw ademt een huiselijke sfeer uit, dankzij het gebruik van hout en gordijnen. De kleuren die ze hebben gekozen zijn vrij neutraal en warm, wat ook bijdraagt tot de aangename sfeer in het gebouw.

De samenwerking tussen Kinnarps en Texet verliep vlot. De productkeuze lag grotendeels in handen van de interieurarchitecte van Ap/Art in Lier, maar Kinnarps zorgde voor een vlekkeloze levering en installatie.

SAMENVATTING:

  • opmerkelijke architectuur
  •  veel gebruik van hout
  • focus op wellbeing
  • clean desk principe

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons