Case: Mercer - ÉÉN KANTOOR VOOR IEDEREEN

FEITEN

Project:
Mercer Germany GmbH

Locatie:
Platz der Einheit 1, Frankfurt / M.

Architect:
Robus GmbH, Cologne

Interieurarchitect:
conceptsued ° gmbh, München

Duur van de werken:
oktober 2016 tot april 2017

Totale vloeroppervlakte:
3.400 m²

Welkom bij Mercer – een open kantoor in de lucht.

Het internationale consultancybedrijf Mercer koos er onlangs voor om zijn afzonderlijke kantoren in te ruilen voor één open ruimte, met een adembenemend zicht op de skyline van Frankfurt. Mercer sloopte letterlijk tal van muren om nieuwe manieren te vinden om kennis te delen en innovatie te bevorderen. Alle werknemers, van de directeur tot de pas aangeworven junior consultants, delen voortaan één werkomgeving. Kinnarps is op zoek gegaan naar oplossingen die de samenwerking en creativiteit vergroten.

EEN PLEK OM TE RELAXEN

Deli vertegenwoordigt de perfecte balans tussen een stoel en een sofa. De opgevulde leuning vormt een organische band die de rug ondersteunt, terwijl de armleggers voor een meer ontspannen zithouding zorgen.

STAAN OF ZITTEN

Het P-serie gamma van functionele zit/stabureaus combineert een ergonomisch design met slimme opbergmogelijkheden. P-serie bureaus zijn in hoogte verstelbaar zodat werknemers van diverse werkposities kunnen genieten.

.

RUIMTE OM TE DENKEN

De opvallende grafische vorm van Jeffersson zet de regelmatige hoeken van een stoel met armleggers op zijn kop, zodat er een brede basis met comfortabele armleggers ontstaat.

"Wij geloven dat innovatie ontstaat door met anderen samen te werken en niet door alleen in een kamer te zitten."

Andrea Nau, hoofd van MMC Facility Management, Deutschland.
NIEUW WERK IS DYNAMISCH

Een nieuw kantoor bood Mercer de kans om een nieuwe visie uit te werken en een werkplek voor de toekomst te creëren. Het uitgangspunt voor deze nieuwe aanpak was de kennis van werknemers als een bron voor innovatie. Het design is geïnspireerd op de nieuwe werktrend waarbij flexibele structuren meer kans op creatieve samenwerking bieden. Een belangrijke voorwaarde voor het nieuwe kantoor was dat teams die eerder al samenwerkten met elkaar in contact bleven.

Hoewel de nieuwe werkruimte een open platform is, wilde Mercer niet meegaan in de flexdesk-trend. Kinnarps hielp de interieurarchitecten van conceptsued° om voor elke werknemer een ergonomisch ontworpen persoonlijke werkplek te creëren. Er zijn ook vergaderruimtes voor meer formele bijeenkomsten, en in een ruime personeelslounge met gratis koffie kunnen werknemers terecht voor rust en ontspanning. Daarnaast zijn er ook een ‘Activity Room’, negentien ‘Think Tanks’ en vijf ‘Quiet Rooms’ voor telefoongesprekken of rustig denkwerk. Al deze ruimtes zijn ingericht met workspace solutions die welvaart en welzijn brengen.

EEN VERANDERING VAN OMGEVING

Dankzij de functionaliteit van Fields liggen oplossingen op maat binnen handbereik. Door in de Kinnarps Colour Studio kleuren en stoffen te combineren, bezorgen de Fields-elementen elke werkplek een levendige en unieke uitstraling.

ERGONOMISCH DESIGN STIMULEERT MOTIVATIE

Een ergonomisch ontworpen werkplek is niet enkel bevorderlijk voor het welzijn van werknemers; ze stimuleert ook de motivatie. Kleur is een factor van ergonomisch design die vaak over het hoofd wordt gezien. De interieurontwerpers van conceptsued° besloten al vroeg in het project om warme kleuren en accenten te gebruiken. In de Kinnarps Colour Studio kan er eenvoudig gekozen worden uit de honderden stof- en kleurcombinaties, waarmee de producten in enkele muisklikken aan de smaak van de klant kunnen worden aangepast.

 Licht en geluid zijn twee andere belangrijke ergonomische aspecten. In het nieuwe kantoor van Mercer staan er tussen de werkplekken schermen om binnen één grote ruimte kleinere ruimtes te creëren die de privacy en het concentratievermogen bevorderen. Daarnaast zijn de vloeren en het plafond akoestisch behandeld om geluidsweerkaatsing te beperken en kan de ledverlichting per sectie worden aangepast. In elke sectie kan de temperatuur ook met twee of drie graden naar boven of beneden worden bijgesteld. Al deze factoren samen bezorgen de werknemers de best mogelijke werkomgeving. 

 

DESIGN VOOR UW TOEKOMSTIGE BEHOEFTEN

Succesvol design beantwoordt aan de behoeften van de gebruiker op lange termijn. Bij het ontwerpen van de nieuwe kantoorruimte wilde Mercer haar investering toekomstbestendig maken. Door in duurzame, ergonomische designs te investeren, zorgt het bedrijf ervoor dat toekomstige generaties de middelen in handen hebben om te bloeien. Door met werknemers te praten en naar hun behoeften te luisteren, konden we Mercer met onze kennis en expertise helpen bij het nemen van beslissingen zodat elke werkplekoplossing aan de toekomstige behoeften beantwoordt.

SAMENVATTING

  • Functioneel design werkt voor u
  • Ergonomie ondersteunt de samenwerking
  • Welzijn beïnvloedt de motivatie
  • Plan een werkplek voor uw toekomstige behoeften

OP ZOEK NAAR JOUW PERFECTE OPLOSSING?

Contacteer ons

Ontdek meer cases van Kinnarps