Case: Mauersegler

achtergrond

RenovatiE VAN RUSTHUIS

Na een grondige renovatie opende het Mauersegler rusthuis in Adliswil, Zwitserland in maart 2014 officieel zijn deuren. Mauersegler heeft 2 verdiepingen met ruimte voor 17 senioren met dementie, waardoor er zeer specifieke eisen werden gesteld voor de inrichting. Het ontbrak het rusthuis voordien aan structuur, met verschillen in aankleding, kleur en stijl. Het was dan ook belangrijk om een uniforme en gezellige omgeving te creëren, met extra aandacht voor kwaliteit, functionaliteit en veiligheid.

referentieproject

Klant:
Haus zum Mauersegler – een rusthuis voor mensen met dementie. Het gebouw omvat twee verdiepingen met ruimte voor 17 personen in Adliswil, Zwitserland. Het omvat accomodatie, gemeenschappelijke ruimtes, een eetzaal, een ruimte voor activiteiten en een wintertuin.

Projectgroep:
Mario Buchser en Emma Garby; Kinnarps Switzerland. Interieurarchitect Susanne Wagner; Wagner Interior Architecture & Consulting Konstanz Germany. Rudolpho Allison; hoofd van het rusthuis.

Afwerking:
Maart 2014

Meubilair:
Producten van de verschillende merken van de Kinnarps Group: Kinnarps, Materia, Skandiform en NC Nordic Care.

UITDAGING

unieke vereisten

De uitdaging was om een uitgebalanceerde en harmonieuze sfeer te creëren in een centrum met verschillende soorten omgevingen. Bovendien huist het zorgcentrum in een uniek gebouw dat aan een specifieke brand- en milieuwetgeving dient te voldoen. Het was ook belangrijk om tegemoet te komen aan de individuele noden van de bewoners met een aangepast en functioneel interieur, dat tegelijkertijd warmte uitstraalt en een huiselijk gevoel geeft.

 

de oplossing

een harmonieus gevoel

"Na de renovatie werd Mauersegler een tehuis met structuur, harmonie en rust", aldus Rudolpho Allisson, hoofd van het rusthuis. "Samen met Susanne Wagner heeft Kinnarps naar onze noden geluisterd en hebben ze een doordachte omgeving gecreëerd waar iedereen zich welkom voelt en een huiselijk gevoel heerst. De aantrekkelijke afwerking van hoge kwaliteit met extra aandacht voor functionaliteit en veiligheid en de keuze van meubilair, kleuren, stoffen en verlichting dragen bij tot de uitgebalanceerde inrichting van de verschillende ruimtes.

”Samen met Susanne Wagner heeft Kinnarps naar onze behoeftes geluisterd en een omgeving ontworpen die weldoordacht is, en huiselijk aanvoelt. Het ademt kwaliteit uit en het meubilair, de kleuren, stoffen en verlichting zorgen voor een mooi evenwicht in de verschillende ruimtes."

Rudolpho Allisson

VIND JE DIT PROJECT LEUK? WIL JE WETEN WAT WE KUNNEN DOEN MET JOUW WERKPLEK?

Contacteer ons