Case: Huis van de Solidariteit

Gegevens

Bedrijf: 
Huis van de Solidariteit

Contactpersoon bij Kinnarps:
Roos Vanhoudt

Gebied:
Welzijn

Voltooid:
2020

duurzame reconversie

De kantoren van het Huis van de Solidariteit waren ondergebracht in een pand uit de jaren zestig van de vorige eeuw, op een boogscheut van de Brusselse Grote markt, aan de rand van de Zavel. Het gebouw was in slechte staat en niet meer aangepast aan de huidige normen. Huis van de Solidariteit ging voor een grondige renovatie waarbij het pand via een aantal structurele wijzigingen getransformeerd werd tot een duurzaam, energiezuinig gebouw met laag energieverbruik en ruimtes die voldoen aan een hedendaags comfort.

 

Kinnarps Next Office is een analyse van uw werkplek en bestaat uit zes stappen. We beginnen met de behoeften van de individuele klant en stellen de medewerkers altijd centraal. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde tools, workshops en analyses ontwikkelen we een gepersonaliseerd interieurontwerp dat de optimale oplossing vormt voor uw specifieke werktaken en de behoeften van uw medewerkers; de basis hiervoor is de informatie die in een vroeg stadium van het proces is verzameld. Een unieke oplossing die gebaseerd is op uw antwoorden.

MEER INFORMATIE

“We wilden graag multifunctionele en uitnodigende centrale ruimtes en Kinnarps heeft daar het perfecte zitmeubilair voor aangeboden.”

Ann Deleu - Facility Manager

POL - Neo Lite - E One - Huis vd Solidariteit.jpg

CAF - Neo Lite barstool - Huis vd Solidariteit.jpg

vergaderen in de cafetaria

Huis van de Solidariteit nam het gebouw al in 2019 in gebruik, maar een aantal ruimtes, waaronder 8 coffee corners op de verschillende verdiepingen, de cafetaria op het gelijkvloers en een informele ruimte op de eerste verdieping moesten nog worden ingericht. Huis van de Solidariteit wilde hierbij focussen op multifunctionaliteit, flexibiliteit en een uitnodigend karakter voor het personeel. In een modern kantoorgebouw heeft een ruimte meer dan 1 functie en Kinnarps heeft deze vraag perfect beantwoord met comfortabel en flexibel zitmeubilair. Zo kan je in de cafetaria ook vergaderen en zijn de coffee corners evengoed de ideale ruimte om te brainstormen met je collega’s.

 

 

 

kleurrijke gezelligheid

Huis van de Solidariteit koos ook resoluut voor kleur. De ruimtes moesten aantrekkelijk en gezellig zijn en een zekere huiselijkheid uitstralen. Opdracht geslaagd door de keuze voor leuke accentkleuren die de ruimtes opfleuren. Door het gebruik van verschillende types meubilair wordt de cafetaria automatisch opgedeeld in verschillende zones. Je kan actief zitten op de kleurrijke barkrukken, gezellig keuvelen in het loungemeubilair of genieten van je lunch op de comfortabele en onderhoudsvriendelijke stoelen.

tevreden thuiswerkers

De oplevering van dit project gebeurde in volle Corona-lockdown. Rekening houdend met de extra maatregelen verliep het inhuizen vlot. Terwijl de meerderheid nog thuis aan het werk is, kregen we toch al veel positieve reacties over de nieuw ingeklede ruimtes. Ook over de aanpak van Kinnarps bij opstart en het uitwerken van de plannen en voorstellen is het Huis van de Solidariteit erg tevreden.

SAMENVATTING:

  • gebouw met geschiedenis
  • multifunctionele ruimtes
  • kleurrijk en huiselijk
  • vlotte oplevering tijdens Corona-lockdown

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in jouw ruimte?

Contacteer ons