Case: Droessaert NV

Achtergrond

Droessaert levert al meer dan 50 jaar grondstoffen voor brood- en banketbakkers, chocolatiers, croissanterie en ijsbereiders. Het familiebedrijf garandeert kwaliteit en een uitstekende service.
Alle grondstoffen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd bij de beste leveranciers.

 

Visie

Droessaert wilde van de bergruimte beneden een aantrekkelijke loungeruimte maken waar ze onder meer klanten en leveranciers kunnen ontvangen. Hiervoor namen ze interieurarchitecte Hilde De Rore onder de arm. In een tweede fase werden ook de directieburelen en vergaderzalen onder handen genomen en werd Kinnarps betrokken in de realisatie van het geheel.

Referentieproject

Klant:
Droessaert NV

Jaar:

2016

Project:
Vernieuwing kantoren en lounge

Contactpersoon:

Kristof Droessaert

Oplossing

Het klikte onmiddellijk tussen Aurubis en Kinnarps. Na de eerste plannen en 3D’s was het meteen duidelijk dat beide partijen op dezelfde golflengte zaten qua concept, sfeer, kleurkeuzes en materialen.

 

Aurubis koos voor open werkplekken met eilanden van 4 personen, waarbij alle tafels individueel instelbaar zijn. In plaats van standaard ladeblokken kreeg elke werknemer een hoge apothekerskast: die zorgt voor meer opbergruimte en geeft bovendien een extra afscheiding tussen de werkplekken en het gangpad. Hier en daar worden de werkplekken afgewisseld met een ‘cosy corner’ of een hoge/halfhoge tafel met barkrukken.

Alle managers kregen een afgesloten kantoor, met ruimte om bezoekers te ontvangen.

In de cafetaria komt het koper, waar het bij Aurubis om draait, terug in de inrichting. Door te spelen met verschillende hoogtes nodigt de ruimte uit tot informele gesprekken: we combineerden zitbanken met tafels en stoelen met hoge tafels en barkrukken.

 

Door het hele gebouw werd het productgamma doorgetrokken: werkplekken, directiekantoren, vergaderzalen, etc zijn mooi afgestemd op de gekozen materialen van het gebouw en de huisstijl van Aurubis. Directie en werknemers zijn dan ook ontzettend trots op hun aantrekkelijke nieuwe hoofdkantoor en ook Kinnarps blikt trots terug op het geslaagde eindresultaat.

"Bij de inrichting van de kantoren hield Kinnarps ook rekening met de persoonlijke smaak van de gebruikers."