Case: Advocatenkantoor Decordier

Achtergrond

Het advocatenkantoor Decordier & Partners kan buigen op een jarenlange praktijkervaring en expertise in verschillende rechtsgebieden, opgebouwd sedert de start van het kantoor in 1986. Decordier biedt zowel aan particulieren, ondernemingen als openbare besturen een professionele, individuele en resultaatgerichte aanpak. Daarbij combineren zij de dynamiek van een middelgroot kantoor met een kwalitatieve dienstverlening, op maat van en steeds in nauw overleg met de cli√ęnt.

 

Visie

De oude locatie van advocatenkantoor Decordier werd stilaan te klein dus besliste het management om een nieuwbouw neer te planten in Oostakker. Deze nieuwbouw moest volledig voldoen aan hun behoeftes: zo wordt het gebouw zowel gebruikt als kantoor en als privéwoning. De werken vatten aan in februari 2016 onder leiding van architect Lucas Bauwens van architectenbureau Archeos. Oplevering was gepland voor mei 2017.

Referentieproject

Klant:
Advocatenkantoor Decordier

Jaar:
2017

Project:
Nieuwbouw HQ in Oostakker

Contactpersoon:
Tine Bricout

 

Oplossing

Decordier wilde een licht en ruimtelijk gevoel, dat aansluit bij het nieuwe gebouw waar houttinten overheersen. Om het comfort voor de werknemers te vergroten, werd er gekozen voor hoogte instelbare bureaus. Daarnaast kreeg ook de ontspanningsruimte meer aandacht: in de afgesloten ruimte is het aangenaam toeven voor het personeel.

Voor de vergaderzaal koos Decordier voor een uitgesproken Scandinavische look: een lange tafel in grijs eik laminaat, gecombineerd met comfortabele Deli stoelen geeft de ruimte een elegant, modern en warm cachet.

Uiteraard verloren we bij de realisatie van dit project ook de functionaliteit niet uit het oog. Overal werd voldoende opbergruimte voorzien en door het gebruik van kussens kregen de kasten een dubbele functie: bergruimte en zitplaats voor eventuele bezoekers en korte besprekingen.

De combinatie van wit met houttinten geeft het hele kantoor een uitgesproken Scandinavische feel. De frisse kleuren geven het geheel dan weer een dynamische look.

De medewerkers van advocatenkantoor Decordier blikken tevreden terug op het hele proces: alles verliep professioneel en met een duidelijk plan. Het uiteindelijke resultaat is exact wat ze voor ogen hadden: rustgevend, gebruiksvriendelijk en mooi ingekleed zonder het ruimtegevoel te verliezen.

"De combinatie van wit met houttinten geeft het hele kantoor een uitgesproken Scandinavische feel."