Case: BNP Paribas Fortis Factor NV

Gegevens

Bedrijf: 
BNP Paribas Fortis Factor NV

Contactpersoon bij Kinnarps:
Mieke Deroo

Gebied:
Financiële sector

Aantal werkplekken:
118

Voltooid:
2019

KEUZE VOOR CENTRALE LIGGING

BNP Paribas Fortis Factor nv is een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis en is voornamelijk actief op de business-to-business markt. Hun oude gebouw in Turnhout was niet alleen te groot, maar ook verouderd. Een complete renovatie drong zich op, een project waarmee een grote investering gepaard ging. Daarom kozen er voor om hun intrek te nemen in Turnova, in het boeiende centrum van de stad. Op deze site huisde tot 1974 de Brepolsdrukkerij, een van de grootste van Europa. Na het vertrek bleef er 3 hectare niemandsland achter. De stad besloot om dit stadsdeel nieuw leven in te blazen en Turnova was geboren. BNP Paribas Fortis Factor nam zijn intrek in de zomer van 2019.

Kinnarps Next Office is een analyse van uw werkplek en bestaat uit zes stappen. We beginnen met de behoeften van de individuele klant en stellen de medewerkers altijd centraal. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde tools, workshops en analyses ontwikkelen we een gepersonaliseerd interieurontwerp dat de optimale oplossing vormt voor uw specifieke werktaken en de behoeften van uw medewerkers; de basis hiervoor is de informatie die in een vroeg stadium van het proces is verzameld. Een unieke oplossing die gebaseerd is op uw antwoorden.

MEER INFORMATIE

“De Scandinavische stijl van Kinnarps sprak ons onmiddellijk aan: huiselijk, warm, gezellig. Deze sfeer wilden we doortrekken in onze kantoren”

Maarten Van Miert

ZH - Fields - roze - BNP Paribas Fortis Turnhout.jpg

PR - Fields - rood - BNP Paribas Fortis Turnhout.jpg

KVG - Vagabond - Motus - BNP Paribas Fortis Turnhout.jpg

Flexibiliteit in het hart van de stad

BNP Paribas Fortis Factor nv stapte naar Kinnarps met de vraag om de nieuwe kantoren volledig in te richten. Na een grondige behoefteanalyse werd het duidelijk dat er nood was aan voldoende overlegruimtes. Aangezien iedereen flexibel werkt in een open landschap is het belangrijk om genoeg plekken te hebben waar je even de privacy kan opzoeken: overlegplekken, vergaderzalen, informele ontmoetingszones…

Dankzij de elektrisch instelbare bureaus kunnen alle werknemers hun flexibele werkplek in het open landschap makkelijk aanpassen. Tussen de werkplekken plaatsten we verschillende co-creation ruimtes: dit bevordert niet alleen de akoestiek, zorgt voor kleur in het landschap, maar ontlast ook de vergaderruimtes. Iedereen kan voor een korte bespreking een van de gezellige hoekjes in de open space opzoeken en moet niet onmiddellijk een volledige vergaderzaal bezetten.

De 12 vergaderzalen werden ook allemaal anders ingericht: door de keuze van het meubilair wordt onmiddellijk duidelijk wat het doel is van die ruimte. De break-out area ademt dan weer creativiteit uit: zitzakken, zitballen, whiteboards… alles wat je nodig hebt voor een creatieve brainstormsessie is aanwezig.

Zoek je eerder privacy en stilte? Dan kan je terecht in een van de 6 stiltewerkplekken, afgesloten van het landschap.

 

CREATIEF SAMENSPEL VAN KLEUR EN LICHT

De werkplekken en vergaderruimtes liggen allemaal rond 2 centrale terrassen: dit zorgt ervoor dat alles baadt in het licht en geeft ook de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te vergaderen. BNP Paribas Fortis Factor nv ging ook voluit voor kleur bij de aankleding van het landschap. Hier speelde de Kinnarps Colour Studio en Kinnarps’ eigen interieurvormgevers een grote rol: de verschillende kleuren vormen een mooi geheel en ademen sfeer en gezelligheid uit.

SCANDINAVISCHE STIJL MET KLEURRIJKE TOETS

BNP Paribas Fortis Factor nv en Kinnarps vonden elkaar snel wat betreft stijl en invulling van de ruimtes. “De Scandinavische stijl van Kinnarps sprak ons onmiddellijk aan: huiselijk, warm, gezellig. Deze sfeer wilden we doortrekken in onze kantoren”, aldus Maarten Van Miert, projectverantwoordelijke bij BNP. “Bovendien fungeerde onze contactpersoon ook als duidelijk aanspreekpunt voor het hele project: dit zorgde ervoor dat het makkelijk was om de inrichting en de meubels op elkaar af te stemmen. Een hele hulp voor mij als project manager.” 

SAMENVATTING:

  • verhuis naar centrale locatie in de stad
  • keuze voor flexibel werken
  • samenspel van kleur en licht
  • nood aan voldoende overlegplekken
  • Scandinavische stijl
  • duidelijk aanspreekpunt voor het hele project

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons