Case: Atos

Achtergrond

Atos is toonaangevend in digitale transformatie met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Het is de Europese leider in Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing en Digital Workplace. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. In België is Atos onder andere gevestigd in Zaventem, waar meer dan 500 IT Consultants tewerkgesteld zijn.

 

Visie

Atos koos er duidelijk voor om hun kantoren in te richten volgens het “New Way of Working”-principe en koos voor Kinnarps om hen daarin te begeleiden. De meerderheid van de werknemers van Atos kan flexibel aan de slag, het was dan ook niet nodig om voor iedereen een vaste werkplek te voorzien. Kinnarps kreeg de opdracht om een intekening en voorstel te maken waarbij flexdesking mogelijk is. Daarnaast wilde Atos ook het bestaande meubilair implementeren in de vergaderruimtes.

Referentieproject

Klant:
Atos Belgium nv

Jaar:
2016

Project:
herinrichting kantoren

Contactpersoon:
Leo Mangelschots / Jurgen Destryker

Architect:
Colliers

 

Oplossing

De samenwerking tussen Kinnarps en Atos startte in maart 2016 met een eerste afspraak en een bezoek aan de showroom. Op basis van dit bezoek ging het creatieve team aan de slag om een voorstel uit te werken. Het proces verliep snel, met een levering voorzien in september.

Atos koos voor de toekomst en creëerde een prettige duurzame werkomgeving voor medewerkers, dat intern vertaald werd als Wellbeing@Work. In een wereld waar werk en collega’s niet meer altijd op dezelfde plaats en tijd zijn, voorziet Atos haar medewerkers van een digitale werkplek zodat zij kunnen werken ‘any time, any place’. Het was dus ontzettend belangrijk om flexibele oplossingen te voorzien, werknemers kunnen immers altijd en overal aan de slag. Het kantoor fungeert bij Atos als ontmoetingsplaats, waar de focus ligt op onderlinge contacten met collega’s of klanten. Zit-stabureaus, cosy corners voor spontane besprekingen en voldoende vergaderruimte waren dan ook noodzakelijk.

Atos koos samen met onze adviseurs voor een aantrekkelijk en modern kleurenpalet, waarbij het meubilair een uniform geheel vormt. Het meubilair ademt flexibiliteit uit: elektrisch instelbare zit-stabureaus zorgen ervoor dat de werknemers kunnen afwisselen tussen zittend en staand werken, geconcentreerd werken kan dan weer in de cockpits of quiet areas. De cafetaria kreeg een dubbele functie: ontspannen lunchen tijdens de middag en informeel vergaderen tijdens de rest van de dag: de “eat & meet” area.

De samenwerking tussen Kinnarps en Atos verliep professioneel en vlot. Kinnarps loste de verwachtingen van Atos perfect in, met professionele ondersteuning, van concept tot levering en montage. De medewerkers zijn tevreden met het eindresultaat, dat perfect beantwoordt aan de vereisten van het Wellbeing@Work-project dat Atos wereldwijd hanteert.

 

 

"De inrichting beantwoordt helemaal aan de vereisten van het Wellbeing@Work-project van Atos"