Case: Atlas Copco

Achtergrond

Atlas Copco Rental huurde aanvankelijk een gebouw, terrein en magazijn in Rumst. Gezien de sterke groei werd het terrein al snel te klein voor hun activiteiten. Daarom startten ze in september 2016 met de bouw van een nieuwe site in Boom. Deze site is het kenniscentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor olievrije perslucht, stikstof en stroomvoorziening geworden.

Atlas Copco Rental Europe, dat op 5 jaar tijd uitgroeide tot de grootste entiteit binnen de Rental divisie, verhuisde in april 2017 van Rumst naar Boom. Grond en gebouw zijn hun eigendom en er zijn 80 medewerkers aan de slag.

 

Visie

Kinnarps en de Atlas Copco groep werkten al een aantal jaren samen. Naar aanleiding van die vlotte samenwerking binnen verschillende divisies ontstonden er gesprekken tussen Kinnarps en HR Manager Sabine Ballet van Atlas Copco Rental. Sabine had een duidelijke visie over de manier van werken: flexibele werkplekken voor iedereen, ergonomisch instelbaar meubilair, concentratieplekken en een ruime open “plaza” om mensen te ontvangen. Bovendien trok Atlas Copco ook naar het buitenland om te kijken hoe de andere filialen het “Next Office Concept” implementeerden.

Referentieproject

Klant:
Atlas Copco Rental Europe NV

Jaar:
2016-2017

Project:
Nieuwbouw HQ in Boom

Contactpersoon:
Stefaan Vertriest en Sabine Ballet

 

Oplossing

Op het gelijkvloers, vlakbij het magazijn, werken de medewerkers aan eilanden van 4 personen. Alle tafels zijn elektrisch hoogte verstelbaar. Voor korte besprekingen en vergaderingen kan het personeel terecht in twee flexibele booths.

Op de eerste verdieping worden bezoekers onthaald in de Plaza met open vide. Deze ruimte fungeert niet alleen als onthaal, maar ook als ontmoetingsplaats, cafetaria en informele vergaderruimte. Verder op deze verdieping: een trainingslokaal met flexibel meubilair zodat de ruimte makkelijk kan worden aangepast aan de omstandigheden en een boardroom, ingericht met een T-Bom wigvormige tafel.

De tweede verdieping is dan weer volledig gewijd aan het Next Office Concept: hoogte instelbare werkplekken (zowel met slinger als elektrisch), stille concentratieplekken, phone booths, lockers voor het personeel… uiteraard aangevuld met vergaderruimtes en cosy corners voor lange en korte meetings. Opvallend is ook het hoekje met het Lean In wandmeubel, waar de werknemers staand kunnen vergaderen.

Het eindresultaat vormt 1 mooi geheel, en stimuleert een aangename werksfeer. In de open space heerst een rustig en ruimtelijk gevoel, waar iedereen met plezier aan de slag gaat.

 

 

 

"De Plaza fungeert niet alleen als onthaal, maar ook als ontmoetingsplaats, cafetaria en informele vergaderruimte."