TIJDLOZE DUURZAAMHEID

Door Kinnarps Colour Studio

Kinnarps Colour Studio is een inspirerend assortiment materialen, afwerkingen en stoffen dat eindeloze mogelijkheden biedt om persoonlijke combinaties en aantrekkelijke interieuroplossingen te creëren. We introduceren nu nieuwe stoffen met aandacht voor duurzaamheid. Wat is er nieuw? De geringe impact op het klimaat en de hoge duurzaamheid van het materiaal, maar ook de mogelijkheid om producten te veranderen en kleuren aan te bieden die gemakkelijk te combineren zijn en lang meegaan.

NIEUW!

 

Drie nieuwe stoffen
Eén nieuw soort kunstleer
Vijf nieuwe accentkleuren
Eén nieuw soort laminaat
Vier nieuwe kleuren voor
hoezen voor opleidingsstoelen

WAT IS ER NIEUW WAT BETREFT DE KLEUREN EN MATERIALEN IN 2020?

Kinnarps Colour Studio biedt honderden materialen en kleuren die zijn ontwikkeld in samenwerking met architecten en interieurontwerpers. Het doel is om te voorzien in een veelzijdige en gemakkelijk toegankelijke bron voor creatieve, aantrekkelijke en duurzame werkplekken die lang meegaan.

Alle materialen in Kinnarps Colour Studio zijn getest en gecertificeerd. Ze vormen dus een goede keuze vanuit zowel milieukundig als zekerheidsperspectief. Met de introductie van deze nieuwe stoffen voor 2020 versterken we ons duurzaamheidsprofiel nog meer, in combinatie met extra aandacht voor ruimtes waar sprake is van hevige slijtage, zoals scholen en zorginstellingen. De sleutelwoorden zijn gebruiken, vernieuwen, hergebruiken en recycleren.

"Dit jaar is de aandacht gericht op onderwijs en duurzaamheid. Samen met scholen, architecten, interieurontwerpers en onze eigen experts hebben we mogelijkheden voor creativiteit en keuzes toegevoegd. Wij zijn ervan overtuigd dat de fysieke omgeving invloed heeft op het leerproces. Daarom willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame leeromgevingen die lang meegaan en die studenten en leerkrachten ondersteunen bij hun werk", vertelt Jenny Hörberg, Director Global Range & Design bij Kinnarps.

NIEUW!

STOFFEN EN KUNSTLEER

De drie nieuwe stoffen – Morris, Velvety en 24/7 Flax – zijn allemaal even mooi en functioneel. Er verliefd op worden is net zo gemakkelijk als het schoonhouden en onderhouden ervan. Daarnaast introduceren we het duurzame kunstleer genaamd Joy. Dit is ideaal voor de gezondheidszorg omdat het behandeld kan worden met een ontsmettingsmiddel, zonder dat het met water hoeft te worden afgeveegd.

morris.jpg

Morris

Voelt geweldig aan, eenvoudig schoon te houden.

Morris is een lokaal geproduceerde, Zweedse stof. De stof is zacht en uitnodigend, en voelt heerlijk aan. Het tastbare oppervlak stimuleert de vingertoppen en produceert het kalmerende hormoon oxytocine. Wasbaar (60 °C) en geweven van Trevira CS in een uitgebreid kleurenpalet en ontwerp.

velvety_.jpg

VELVETY

Elegant en functioneel.

Een fluweelachtige en zeer functionele stof die zacht aanvoelt, in levendige kleuren. Deze stof valt onder het Efficiency®-concept, wat zoveel betekent als "verantwoord verbruik voor een duurzamere toekomst". Zware vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met enkel lauw water en zeep.

flax.jpg

24/7 FLAX

Elke dag, elke week.

De naam geeft aan waar het bij deze stof om gaat. De stof is zo ontwikkeld dat hij bestand is tegen omgevingen waar hij 24 uur per dag, 7 dagen per week aan zware slijtage onderhevig is. Een mix van wol, vlasvezels en polyamide, waardoor de stof nog duurzamer is en tegelijk zijn functionaliteit behoudt.

joy.jpg

JOY

Ziet eruit en voelt aan als leer.

Joy is kunstleer met een prachtige, leerachtige structuur. De stof is vuilafstotend en eenvoudig schoon te maken met water en zeep of een standaard ontsmettingsmiddel uit de gezondheidszorg, zonder dat het met water hoeft te worden afgeveegd. Bevat geen biociden of antimicrobiële stoffen.

"Een moderne keuze aan materialen en kleuren is noodzakelijk. Door materialen van KCS te gebruiken, zorgen we ervoor dat creativiteit en kwaliteit kunnen samenkomen. We creëren duurzame cycli, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat we de inrichtingsopties hebben om architecten en interieurontwerpers te helpen bij het creëren van aantrekkelijke interieuroplossingen."

Jenny Hörberg, Director Global Range & Design, Kinnarps

NIEUW!

ACCENTKLEUREN

De nieuwe accentkleuren pistache, roestrood, saffraan, bosbes en mintgroen zijn warme, rustige en enigszins aardse tinten die lang meegaan.

De achterliggende gedachte is dat ze bij de andere kleuren in ons assortiment moeten passen en elke werkomgeving er eenvoudig mee kan worden vernieuwd. Door de nieuwe kleuren te gebruiken voor details zoals handgrepen en frames, geeft u uw werkplek een inspirerende facelift die duurzamer is dan wanneer u een volledig product of interieur vervangt.

Kleuren en materialen zijn belangrijk: we worden erdoor beïnvloed. Voor een interieuroplossing met een lange levensduur is het essentieel om de juiste materialen en kleuren op de juiste plaats en voor de juiste producten te gebruiken, legt Jenny Hörberg uit.

NIEUW!

HOEZEN VOOR OPLEIDINGSSTOELEN

De opleidingsstoelen Casper en Jesper zijn voorzien van een wasbare hoes die de zitting beschermt en zorgt voor meer zitcomfort, terwijl de ruimte er een zachtere uitstraling door krijgt. De hoezen zijn nu leverbaar in vier nieuwe aardse, warme kleuren voor schoolkinderen van alle leeftijden, die passen bij onze nieuwe accentkleuren en waarmee de producten gemakkelijk kunnen worden vernieuwd.

NIEUW!

LAMINAAT

Het nieuwe, FSC®-gecertificeerde laminaat Brown Portland heeft een warme, vintage geïnspireerde tint. Net als elk laminaat is het een hard, duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is.

DUURZAME CYCLI

Kinnarps kent een lange traditie van duurzaam en milieuvriendelijk werken, met een efficiënt gebruik van hulpbronnen. Een van de voordelen van Kinnarps Colour Studio is dat het ons eigen assortiment is, waardoor wij de volledige controle hebben over alles van duurzaamheid en kwaliteit tot uitstraling en kleuren.

"Dankzij onder andere milieugecertificeerde grondstoffen, controles van leveranciers, kwaliteitstests en gepersonaliseerde en geoptimaliseerde productie om afval te verminderen maken wij onze ecologische voetafdruk, en daarmee die van onze klanten, kleiner", verklaart Jenny Hörberg.

Het goed doordachte assortiment betekent bovendien dat de producten eenvoudig, langdurig en op duurzame wijze kunnen worden gebruikt, vernieuwd, hergebruikt en gerecycleerd. Dat is belangrijk in alle omgevingen, maar vooral in scholen en andere omgevingen waar sprake is van veel slijtage. Het doel is dat alle materialen, kleuren en uitstralingen gemakkelijk naar wens kunnen worden gecombineerd.

"Een moderne keuze aan materialen en kleuren is noodzakelijk. Door materialen van KCS te gebruiken, zorgen we ervoor dat creativiteit en kwaliteit kunnen samenkomen. We creëren duurzame cycli, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat we de inrichtingsopties hebben om architecten en interieurontwerpers te helpen bij het creëren van aantrekkelijke interieuroplossingen", verklaart Jenny Hörberg.

INTERESSANTE FEITEN

 

77% van de stoffen in het assortiment van Kinnarps heeft het EU Ecolabel of het Oeko-Tex-keurmerk.

96% van ons restmateriaal wordt gerecycleerd of gebruikt voor energieproductie.

Textielafval wordt in nieuwe producten gebruikt via het materiaal Re:fill, dat 25% textielafval en 25% gerecycleerde petflessen bevat.

99,8% van de aankopen wordt aangemerkt als laag risico of gecontroleerd door middel van een audit.

KINNARPS COLOUR STUDIO

In ons inspirerende Kinnarps Colour Studio-assortiment vindt u alle creatieve en mooie materialen die u zich kunt wensen (stof, leer, laminaat, fineer, metaal, acryl en kunststof). Deze duurzame collectie met een ruime waaier van kleuren en patronen combineert klassieke elegantie met de nieuwste trends. Ze omvat alles wat u nodig hebt om voor uw omgeving de juiste look te creëren.