Case: Notariskantoor Michielsens & Wittens

Gegevens

Klant:
Notariskantoor Michielsens & Wittens

Jaar:
2018

Project:
Nieuw hoofdkantoor in WIjnegem

Contactpersoon: 
Lisbeth Michielsens

Achtergrond

Notariskantoor Michielsens & Wittens is actief op alle vlakken van het notariaat en helpt mensen bij de aankoop van een woning, het opstellen van een testament, het oprichten van een bedrijf… Het notariskantoor telt 2 notarissen en een 12-tal werknemers, waardoor het oude kantoor stilaan te klein werd.

Visie

Notariskantoor Michielsens & Wittens wilde aanvankelijk een nieuwbouw zetten, maar koos uiteindelijk toch voor de aankoop van een bestaand gebouw. Kinnarps heeft het volledige project kunnen begeleiden, startend van een leeg plan.

Oplossing

Michielsens & Wittens koos voor een tijdloze en moderne inrichting, waarbij ze vooral wilden afstappen van het meubilair dat in “klassieke” notariskantoren te vinden is. Ze wilden een inrichting die niet te sober was, met de nodige dynamiek en een levendig kleurgebruik. Het voornamelijk witte meubilair werd dan ook aangevuld met kleuraccenten in petrol. 

Naast de look & feel van het kantoor was ook ergonomie van belang: elke medewerker kreeg een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau. De akoestische wanden zorgen voor een aangenaam geluidniveau.

Het kantoor is nu enige tijd in gebruik en het personeel is erg enthousiast over de nieuwe inrichting. Ook klanten en partners van het notariskantoor strooien met complimenten. De samenwerking met Kinnarps verliep vlot, met een goede begeleiding van ontwerpfase tot na de oplevering.

"We wilden afstappen van het meubilair dat je vindt in het klassieke notariskantoor"