Case: NICC

Gegevens

Klant:
Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie

Jaar:
2016

Project:
Vernieuwing vergaderzalen

Contactpersoon:
Marie-Claire Borgelioen

Achtergrond

Het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) is de centrale instantie van het forensisch onderzoek in België. De primaire activiteit van het NICC is het uitvoeren van forensische expertises ter ondersteuning van het gerechtelijk onderzoek en dus ook van de burger die gerechtigheid zoekt.

Visie

Het NICC was op zoek naar een partner voor de vernieuwing van een aantal vergaderzalen. De ruimtes waren immers gedateerd en er werd alsmaar meer buitenshuis vergaderd. Ook de cafetaria moest in een nieuw kleedje worden gestoken: werknemers hadden het gevoel in een schoolkantine te zitten en waren vragende partij voor een meer dynamische ruimte.

Oplossing

NICC klopte aanvankelijk bij Kinnarps aan voor de vernieuwing van 1 kleine vergaderzaal. De 2D en 3D plannen brachten de lichte ruimte, die werd ingericht met een grote T-Bom tafel en comfortabele Leon stoelen tot leven. De vlotte samenwerking voor deze ruimte zorgde ervoor dat NICC opnieuw bij Kinnarps te rade kwam voor de inkleding van een tweede, grotere vergaderruimte en de cafetaria. Ook hier kozen ze voornamelijk voor lichte kleuren, aangevuld met warm hout. De grote wigvormige T-Balance tafel zorgt ervoor dat niemands zicht wordt geblokkeerd tijdens presentaties of workshops. De elegante Leon vergaderstoel biedt de deelnemers het gewenste zitcomfort.

In de cafetaria zorgen de Caliber stoelen met oplegstoffering voor een vrolijk kleuraccent. Om de dynamiek te verzekeren kunnen de werknemers kiezen tussen lage of hoge Centre tafels, aangevuld met Mayflower barkrukken.

Bij het NICC zijn de reacties uitermate positief: de vergaderzalen zijn ondertussen zo geliefd, dat er zelfs een reservatieplanner werd aangekocht! Ook de cafetaria is nu een aantrekkelijke ruimte waar het rustig toeven is tijdens de lunchpauze.

"De vergaderzalen zijn ondertussen zo geliefd, dat we zelfs een reservatieplanner hebben aangekocht! "