Case: Napatec

Achtergrond

Napatec, als specialist in bekistingswerken, kende de laatste jaren een snelle groei. Hierdoor waren de huidige kantoren te klein geworden. Ze vonden niet onmiddellijk een geschikt gebouw in de nabije omgeving, waardoor ze opteerden voor een nieuwbouw. Dat nieuwe hoofdkantoor moest een echt paradepaardje worden en hun kennis op vlak van bekisting en beton onderbouwen.

In de lente van 2018 verhuisde Napatec naar het nieuwe gebouw in Zele.

Visie

Om hun expertise op vlak van bekisting en beton te tonen, koos Napatec voor een strak ogende nieuwbouw. Binnen werden de betonnen oppervlaktes behouden, zodat het geheel een industriële en moderne look kreeg. Ook voor de inrichting ging de voorkeur naar strak en licht, met hier en daar een kleuraccent.

Oplossing

Kinnarps koos voor een kleurenschema met veel wit en grijs, aangevuld met het opvallende fuchsia dat terugkomt in het logo. De combinatie van deze kleuren met het ruwe beton, zorgt voor een moderne, warme omgeving.

Het was de expliciete vraag van Napatec om de cafetaria om te toveren tot centrale ontmoetingsplaats voor de medewerkers. Deze ruimte springt dan ook in het oog door het opvallende kleurgebruik en is de ideale omgeving om te ontspannen tijdens de lunchpauze of om een korte bespreking te houden met collega’s.

Zowel de directie als de werknemers bij Napatec blikken tevreden terug op de verhuis en de nieuwe werkomgeving. Waar voordien de mensen op elkaars lip zaten, heeft de extra ruimte ervoor gezorgd dat iedereen makkelijk zijn eigen plek vindt. De manier waarop Kinnarps inspeelde op de huisstijl en het expliciete design van het nieuwe gebouw, zorgt ervoor dat architectuur en inrichting elkaar perfect aanvullen.