Case: Kappa Data

Gegevens

Klant:
Kappa Data

Jaar:
2015

Project:
Nieuwe hoofdzetel in De Pinte

Contactpersoon:
Koert Martens

Achtergrond

Kappa Data werd opgericht in 1998 en levert IT-oplossingen in de Benelux. De sleutel tot hun succes is de combinatie van een uitstekende customer service met een uitgebreide technische expertise en producten van een hoge kwaliteit.

Visie

De grote “witte villa” met klassieke uitstraling waarin de hoofdzetel eerder gevestigd was, werd te klein voor het groeiende bedrijf. Na enkele andere opties af te wegen, beslisten de zaakvoerders om een nieuwbouw te zetten op dezelfde locatie. Hiervoor sloegen ze de handen in elkaar met architect Paul Kindt, die een moderne en aantrekkelijke hoofdzetel uittekende.

Oplossing

Ook voor de inrichting waren de codewoorden tijdloos, strak, maar toch warm. Kinnarps koos voor Twinform-meubilair dat perfect aansluit bij de look van het gebouw. Aan het onthaal en in de cafetaria kunnen de mensen genieten van het comfort van een T-Dining bank waarin de kleuren van de huisstijl terugkomen.

De hoogte instelbare T-Bom tafels in combinatie met de individueel aanpasbare Plus bureaustoelen geven alle werknemers een comfortabele en ergonomische werkplek. De glazen wanden van de vergaderzalen zijn de perfecte weerspiegeling van de gevel van het gebouw en ook de kleuren van de Leon vergaderstoelen volgen hetzelfde kleurschema. Dezelfde kleuren komen bovendien ook terug in de Lynx stoelen van de opleidingsruimte.

Het totaalplaatje zorgt voor een wow-effect voor zowel personeel als bezoekers, terwijl er toch rekening werd gehouden met ergonomie en functionaliteit. Kappa Data kijkt ook tevreden terug op de samenwerking met Kinnarps, dat altijd bereid was om mee te denken om dit project tot een goed einde te brengen.

"De glazen wanden van de vergaderzalen zijn de perfecte weerspiegeling van de gevel van het gebouw"